شورای رقابت بعد از عید در مورد قیمت جدید خودروها تصمیم می‌گیرد

0

هر بازاری و در هر زمینه‌ای همیشه دو طرف دارد، یک طرف تولیدکنندگان، ارائه دهندگان و فروشندگان کالا و خدمات قرار می‌گیرند و در طرف دیگر هم متقاضیان و خریداران جای دارند. بازار خودرو هم از این قاعده مستثنا نیست. در یک سو، کارخانه‌ها و تولیدکنندگان خودرو و در سوی دیگر هم مردم به ‌عنوان خریدار حضور دارند و میزان تقاضا و عرضه تعیین کننده نهایی قیمت خودرو است.

رئیس شورای رقابت با بیان اینکه بعد از رصد اقتصاد کشور طی ۲ ماه آینده در خصوص قیمت گذاری خودروها تصمیم می گیریم، گفت: «قیمت گذاری خودرو وظیفه شورای رقابت است و این که به سازمان دیگری مانند کمیته خودرو محول شود، شایعه است».

رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ممکن است قیمت گذاری خودرو به کمیته خودرو واگذار شود؟ اظهار داشت: «طبق قانون، قیمت‌گذاری خودرو وظیفه شورای رقابت است. این موضوع که قیمت‌گذاری خودروها به سازمان دیگری مانند کمیته خودرو محول شود، شایعه است».

خودروسازی کشور در شرایطی به خصوصی ‌سازی و واگذاری سهام دولت نزدیک می‌شود که از ابتدای سال تاکنون بیش از هر دوره دیگری تابع تصمیمات و دستورات دولت بوده است.

بیشتر بخوانید: آیا تحویل به موقع خودرو به مشتریان امکان‌پذیر هست؟

وی همچنین درباره خصوصی سازی شرکت‌های خودروساز گفت: «در حال حاضر خودروسازان خصوصی هستند، یعنی دولت کمتر از ۲۰ درصد در این صنعت سهم دارد، بنابراین می‌توان گفت از نظر قانونی خودروسازان دولتی نیستند و خصوصی هستند».

رئیس شورای رقابت ادامه داد: «بر اساس قانون مجلس، خودروسازی جزء صنایعی است که دولت می‌تواند تا ۲۰ درصد سهم در آن را داشته باشد، هم اکنون دولت تنها ۲۰ درصد در خودروسازی سهم دارد و مدیریت این بخش را در دست دارد».‌

بیشتر بخوانید: افزایش تقاضا برای خرید خودروی دست دوم غیر چینی

بازار خودرو ایران به دلیل مداخله دولت و نیروهای خارج از بازار، یک بازار غیر رقابتی است. در بازار غیر رقابتی و انحصاری عموما یک یا دو تولیدکننده و عرضه‌ کننده اصلی وجود دارند که تحت نظر دولت قرار می‌گیرند. دولت با وضع قوانین و مقررات از این عرضه‌ کنندگان خاص حمایت می‌کند. این قوانین می‌توانند شامل ممنوعیت واردات کالاهای مشابه، افزایش تعرفه کالاهای مشابه، اعطای سوبسید و یارانه به شرکت‌های تولیدکننده کالا و خدمات و در آخر تعیین قیمت دستوری برای کالاها باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قرار است از این به بعد، ۶ ماه یک بار قیمت کارخانه‌ای خودرو افزایش پیدا کند؟ گفت: «وظیفه شورای رقابت است که دستور العمل قیمت کالاهای انحصاری را اعلام کند. قرار بر این بود که هر ۳ ماه یک بار و با توجه به نرخ تورم بخشی قیمت خودرو افزایش پیدا کند، اما با رویه به وجود آمده و کاهش نرخ ارز قرار است این اقدام از ۳ ماه به ۶ ماه یک بار تغییر پیدا کند، در ضمن باید ۲ ماه آینده اقتصاد کشور رصد شود، بعد شورا تصمیم بگیرد».

***

شما می‌توانید آخرین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.