قوه قضائیه در ادامه برنامههای استخدامی سال ۱۴۰۱ قصد دارد آزمون استخدام داور و میانجیگر برگزار کند. این خبر را رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف قوه قضاییه اعلام کرد و گفت که به زودی آزمون جدیدی برای جذب داور و میانجیگر برگزار میشود. برگزاری این آزمون در شرایطی در حال برنامهریزی است که بهمن سال گذشته هم آزمونی برای استخدام آنها برگزار شده بود.
طبق اعلام حجت الاسلام والمسلمین هادی صادق، میانجیگران و داورانی که بهمن ماه سال گذشته در آزمون سراسری، شرکت کردند، در حال حاضر مراحل جذبشان شامل مصاحبه و بعد آموزش، در حال انجام است. علیرغم این برنامه استخدامی اما همچنان قوه قضائیه با کمبود نیرو مواجه است و برای همین در حال برنامهریزی برای استخدام داور و میانجیگر در سال جدید است.
مسئله کمبود نیرو پیش از این هم از سوی مسئولان قوه قضائیه عنوان شده بود؛ چنانکه رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف قوه قضاییه در این خصوص گفته بود:
«با توجه به اینکه همچنان به نیرو نیاز داریم و ظرفیت پذیرش نیز در این زمینه وجود دارد، برای اینکه بتوانیم داوران و میانجیگران بیشتری را به خدمت گیریم، تصمیم داریم روند جذب را همچنان دنبال کنیم.»
خبر تکمیلی: برگزاری آزمون استخدامی سازمان بورس در تیرماه ۱۴۰۱
استخدام فارغ التحصیلان رشته حقوق در ۵ شرکت خصوصی
مراحل آزمون استخدام داور و میانجیگر در شوراهای حل اختلاف
آنچنان که از منابع رسمی قوه قضائیه میتوان دریافت شرایط آزمون استخدامی داور و میانجیگر در شوراهای حل اختلاف به شرح زیر است:
در مجموع دو دسته جذب داریم که هم با آزمون را شامل میشود و هم بدون آزمون. کسانی که شرایط برتری دارند، بدون آزمون اما با مصاحبه و آموزش و سایر افراد متقاضی با آزمون جذب میشوند که به زودی با کمک یکی از مراکز برگزاری آزمونهای سراسری و در قالب آزمون استخدام داور و میانجیگر بهصورت استاندارد، جذب و انجام خواهد شد.
همچنین در مورد گزینه «افزایش ظرفیت جذب داوران و میانجیگران» طبق اعلام قوه قضائیه «هدف این است که هرچه بیشتر پروندهها به سمت داوری و میانجیگری کشیده شود و کمتر نیاز باشد مردم به دادگستری مراجعه کنند.»
مراحل و نحوه اعلام نتایج آزمون استخدام داور و میانجیگر
مراحل آزمون استخدام داور و میانجیگری مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، مطابق آخرین آزمون برگزار شده برای این رده شغلی، در بهمن ۱۴۰۰ اینگونه بود که پس از پذیرش در آزمون کتبی، پذیرش منوط به کسب حدنصاب علمی است.
کسب حدنصاب علمی
معرفی داوطلبان آزمون استخدام داور و میانجیگر جهت بررسی مدارک و انجام مصاحبه، منوط به کسب حد نصاب لازم در آزمون کتبی بوده و مطابق قواعد زیر است:
- پس از برگزاری آزمون استخدامی داور و میانجیگری نمرات داوطلبان محاسبه و حد نصاب امتحان بر اساس بالاترین نمره مکتسبه در آن بخش محاسبه و مبنای سایر مراحل انتخاب داوطلبان قرار میگیرد.
- حدنصاب پذیرش در آزمون کتبی، کسب حداقل ۵۰ درصد نمره آزمون است.
- از بین داوطلبانی که حدنصاب آزمون را کسب کرده باشند، حداکثر تا دو برابر ظرفیت اعلامی، به ترتیب نمره فضلی، به مراحل بعدی معرفی خواهد شد.
بررسی مدارک
از بین داوطلبانی که حدنصاب آزمون استخدامی داور و میانجیگری را کسب نمودهاند، حداکثر تا دو برابر ظرفیت مورد نیاز، جهت مرحله بررسی مدارک دعوت خواهند شد.
امتیاز نهایی
برای شرکت آزمون استخدام داور و میانجیگر پس از انجام مرحله بررسی مدارک، داوطلبان تایید مدرک شده به مرحله ارزیابی و مصاحبه دعوت شده و پس از برگزاری مصاحبه، نمره کل نهایی آنان با وزن شصت درصد (۶۰ درصد) برای آزمون کتبی و چهل درصد (۴۰ درصد) برای مصاحبه محاسبه خواهد شد.
در مورد جذب همکاری بدون آزمون نیز بر اساس سوابق تحصیلی، پژوهشی و حرفهای و همچنین توانمندیهای دانشی و مهارتی اقدام خواهد شد. در نهایت پس از ارزیابیهای عمومی و حفاظتی، در صورت احراز شرایط، به متقاضیان پروانه مربوطه اعطا میشود.
بهترین آگهیهای استخدام حوزه حقوقی، حسابداری و مالی را ببینید
آزمون استخدامی بانک پاسارگاد برای رده شغلی بانکدار (شرایط و نحوه ثبتنام)
آزمون سردفتری ۱۴۰۱ در آذرماه برگزار میشود
ابطال شرط تعهد خدمت برای استخدام در قوه قضائیه