مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوم

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوم

در قسمت اول مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو به تاریخچه استفاده از دستگاه‌هایی مانند گرامافون‌های صفحه کوچک ۴۵ دور در دهه شصت میلادی اشاره شد تا اختراع کارتریج، کاست‌های فشرده، تا تلاش‌های ناکام و گران‌قیمتی مانند سیستم‌های دَت DAT و دی سی سی DCC که می‌خواستند فرمت‌های موسیقی دیجیتال با کیفیت‌های بالاتر را در عرصه حمل و نقل وارد کنند.

در قسمت دوم هم به تلاش مصرف‌کنندگان خودرو، برای ارتقاع سیستم‌های صوتی وسایل نقلیه‌شان در دهه‌های هفتاد تا اوسط دهه نود میلادی اشاره شد و همچنین به ظهور ساخت سی‌دی‌های فشرده لیزری Compact Disc و در ادامه آن، تغییر در معادلات با ظهور فرمت‌های دیجیتالی مانند MP3 صحبت شد که همه‌گیری آن منجر به ارائه خدمات سرویس‌های پخش آنلاین در وبسایت‌های موسیقی تا به امروز ادامه دارد.

اما در این قسمت، ما به بررسی سیستم‌های صوتی فابریک خودروهای عرضه شده از سال ۲۰۲۰ تا‌کنون خواهیم پرداخت. هرچند جزئیات این مطالب خود صفحات یک کتاب مصور و جامع را طلب می‌کند، اما خواندن خلاصه از آن برای بالاتر بردن دانش عمومی شما، خالی از لطف نیست.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومبه دلیل پیشرفت در الکترونیک و دانش طراحی صنعتی که پایه‌گذار شاخه علم طراحی کاربر پسند با محوریت کنترل راحت‌تر سیستم‌های صوتی، تصویری و امنیتی خودرو در طی رانندگی Interactive Design شاهد آن هستیم، امروزه خودروسازان، دیگر مانند قدیم از سیستم‌های باکس مانند پلیرهای صوتی برای داشبورد خودروها استفاده نمی‌کنند و آن سیستم‌ها، جای خود را به نمایشگرهای ال‌سی‌دی یا ال‌ای‌دی با قابلیت کنترل لمسی، در ابعاد ۶ تا ۲۱ اینچ، به حالت افقی یا عمودی (بسته به فضایی که در داشبورد می‌تواند داشته باشد) داده‌اند که کنترل سیستم صوتی، تنها یکی از کارایی آن‌هاست.

هرچند که امروزه هنوز خودروسازان داخلی کشورمان، دست از فرمت‌های قدیمی بر‌نمی‌دارند و هنوز بیش از ۸۰% خودروهای عرضه شده در بازار دارای حفره‌ای میان داشبورد هستند که جای قرار دادن باکس‌های قدیمی سیستم‌های صوتی است، و در بهترین حالت، با عرضه خودرو یک سیستم خیلی معمولی داخلی‌سازی شده، فقط برای رفع تکلیف و نهایتاً شنیدن موسیقی در حدی که دیلینگ دالانگی در طی مسیر بکند، تا صدای قیژ قیژ و گلومپ گلومپ بدنه و دست‌اندازهای جاده کمتر شنیده شود نصب می‌شود و هنوز ملت با خریدن و تحویل گرفتن خودرو از آنان، اگر ته حسابشان پولی باقی مانده باشد نسبت به تعویض پلیرها و باندهای بی‌کیفیت، با برندهای مختلف اقدام می‌کنند؛ اما دیگر خودروهای جدید، مخصوصا در رده‌های گران قیمت‌تر، شما دیگر جایی برای این کار ندارید و مهندسان طراح خودرو، توجه خاصی به نوع سیستم صوتی و نحوه انتقال صوت در محصولات خود می‌کنند.

ما در ابتدا یک جدول را با رده‌بندی S در بالاترین حد کیفیت به قرار داده‌ایم و در ادامه به رده‌های A تا F پرداخته‌ایم و نسبت به برندهایی که خودرو تولید می‌کنند، سیستم‌های صوتی شان را بررسی کرده‌ایم.

در ابتدای بررسی به رده پایین جدول یا همان F می‌پردازیم. در جایی که سیستم صوتی در حد رفع تکلیف است و بدترین کیفیت را دارد. در این بخش در کمال ناباوری، نام هوندا Honda دیده می‌شود. هرچند که این برند خودروهای خوبی را ارائه می‌کند، اما در بخش نصب سیستم صوتی، هیچ درخششی ندارد.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوماگر قصد خرید هوندا را دارید، در مورد سیستم‌های صوتی بهتر است که از نمونه‌های افترمارکت داخل بازار برای این خودرو نصب و استفاده کنید.

با یک پرش به سطح “دی” D، یعنی سیستم‌های صوتی‌ای که کار راه‌انداز هستند و تعداد بلندگوهای معقولی دارند، اما گوش اهل موسیقی را نوازش نمی‌دهند مواجه هستیم. در این رده، اولین برندی که به چشم می‌آید، برندهای زیر شاخه مجموعه استلانتیس Stellantis هستند که خودروهایی مانند پژو، سیتروئن، فیات، آلفارومئو، کرایسلر، جیپ، دوج و رَم را می‌سازند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومدر این رده‌بندی، ما به برند نیسان هم می‌رسیم. که هرچند سیستم‌های صوتی آن‌ها بد نیست، اما فقط وجود دارند و چیز تکان دهنده‌ای را عرضه نمی‌کنند. در کمال ناباوری، برند لوکس‌ساز این خودرو، یعنی اینفینتی هم از این قاعده مستثنی نیست.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومآخرین خودروهای بررسی شده در این رده مربوط به برند شورولت می‌شوند که باز هم در رده پایین جدول، یعنی D قرار می‌گیرند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومبا رسیدن به رده C ما به سیستم‌های صوتی می‌رسیم که کمی به گوش راننده و همراهان در خودرو احترام بیشتری قائل هستند، البته برای گوش‌های عادی و مردم عادی سیستم‌های قابل قبولی هستند. اولین برند خودروساز در این رده فورد است که از سیستم های معمولی و بهتری از قبلی‌های ذکر شده استفاده و معمولاً از بلندگوهای پریمیوم برند هارمن کاردن Harman/Kardon در فضای خودرو بهره می‌برد.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومبرند بعدی تویوتا TOYOTA است. این شرکت با همکاری شرکت JBL معمولاً به پایداری و دوام معروف هستند، اما کنترل کیفیت و بالا و پایین کردن زیر و بم در آن کمی ناامیدکننده و زمانگیر است.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومبرند بعدی محصولات فولکس واگن است که مانند تویوتا، خودروهای مردمی و قابل اعتمادی می‌سازد. سیستم‌های صوتی آن‌ها کیفیت خوبی دارند و کار کردن با آنها راحت است.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوممحصولات خودرویی کیا نیز از در این رده قرار می‌گیرند. سیستم‌های صوتی کیا خوب هستند، اما برای گوش‌های حرفه‌ای یا به اصطلاح Audiophile راضی‌کننده نیستند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومآخرین برند در رده C تعلق می‌گیرد به خودروهای سوبارو. سوبارو می‌توانست در رده B قرار بگیرد هرچند که از بلندگوهایی با توانایی ارتباط سیستم بلوتوث با یونیت اصلی خود برخوردارند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوم[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

رده بعدی، رده B است که کیفیتی بالاتر از قبلی‌ها عرضه کرده‌اند. اولین آن‌ها کادیلاک است. کادیلاک کیفیت فضای داخلی خیره‌کننده‌ای را در خودروهای خود عرضه می‌کند و جزو خودروهای لاکچری و پریمیوم جنرال موتور و کشور ایالات متحده آمریکا است. به همین نسبت هم سیستم‌های صوتی داخل کادیلاک هم با همکاری با شرکت AKG کیفیت ممتازی را ارائه می‌کنند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومبرند بعدی هم مزدا Mazda است که این خودروساز، در ده سال اخیر، هرچند که نسبت به توبوتا تیراژ کمتری داشته، اما همواره به جلب رضایت و آمار فروش رو به بالا در آمریکای شمالی و جاهای دیگر دنیا معروف بوده است. معمولاً مزدا با شرکت بوز همکاری در ارائه سیستم صوتی دارد.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومبرند خودرو ساز بعدی که در رده B قرار می‌گیرد، برند تسلا Tesla است. هرچند که این خودرو در ولوم بالا صدای فراگیر و جالبی را در اتاق خودرو ارائه می‌کند، اما در ولوم و حجم صدای پایین، کمی از جزئیات موزیک گم می‌شوند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوم

برند بعدی در رده B مربوط به خودروهای هیوندای می‌شود. جالب است که برند برادر ناتنی آن، یعنی کیا یک رده پایین‌تر از هیوندای ظهور کرده و هیوندای در عرضه کیفیت بالاتر سیستم‌های صوتی برتر بوده است.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوماما برندی که طرفداران پروپاقرصی هم در ایران دارد، برند ب‌ام‌و است که در رده B قرار می‌گیرد. البته لول‌های بالای این برند مانند سری ۵ و سری ۷ با کمی اغماض می‌توانند در رده A هم قرار بگیرند، اما نسبت به پولی که بابت خرید ب‌ام‌و خود می‌دهید، و رده‌های ارزان‌تر، همان B را عرضه می‌کنند که کم هم نیست. سیستم‌های هارمن کاردون در رده‌های پایین‌تر و گران‌ترها هم از سیستم‌های صوتی بنگ اند اولافسن و هارمن کاردن  Bang & Olufsen استفاده می‌کنند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومدر آخر هم، برند Lincoln که زیر شاخه لاکچری برند فورد است نیز در رده B قرار می‌گیرند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوم

اما اجازه بدید یک استثنای کوچک در برند شورولت هم معرفی کنیم. خودروی Corvette که اسپرت و سوپر اسپرت این خودروساز است، تنها استثنایی است که علی‌رغم کیفیت سواری بالا، نسبت به هزینه‌ای که می‌کنید، سیستم صوتی اعلا و قابل قبولی در رده B را به مشتریان ارائه می‌کند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوماما رده بالاتر یا همان رده A سیستم‌های صوتی هستند که لذت گوش کردن موسیقی با آن‌ها، لذت رانندگی شما را ۲ برابر می‌کند. کیفیت‌ها در رده ارضاکننده برای آدیوفایل‌ها و کسانی است که گوش‌های تربیت شده‌ای برای شنیدن موسقی دارند. اولین برند در این رده مربوط به خودروهای لکسوس Lexus می‌شود. لکسوس شاخه لوکس کارخانه تویوتا است که با همکاری شرکت مارک لوینسن به کیفیت ممتاز در این حیطه رسیده است.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوم

دومین برند شرکت جنسیس Genesis است که در رده A قرار می‌گیرد. محصولات این خودرو در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در ارائه محصولات لاکچری داشته‌اند و این برند زیر شاخه جدا شده برند مادر خود، یعنی هیوندای کرده است و از سیستم صوتی مریدیم سود می‌برد.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوماما برند بعدی علی‌رغم اینکه برند مادرش یعنی هوندا خیلی بد عمل کرده بود، اما زیرشاخه لاکچری‌سازی آن یعنی آکیورا چندین پله ارتقاع داشته و توانسته سیستم‌های صوتی و تصویری ممتازی را در خودرو ارائه کند و در رده A جا خوش کند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوماما در آخر نوبت به رده S می‌رسد که مهندسی توزیع و پخش صدا و استفاده از برندهای ممتاز، از بقیه رقبا پیشی گرفته‌اند و در صدر جدول می‌درخشند. اولین آن‌ها مربوط به برند مرسدس بنز است که با همکاری شرکت رده بالای Burmester توانسته در رده خودروهای زیر ۲۰۰ هزار دلار بدرخشد.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سوماما دومین برندی که در رده S با سیستم‌های صوتی می‌درخشد شرکت ولوو سوئد است. چه خودروی ولوو سدان باشد، استیشن واگن باشد یا SUV، فرقی نمی‌کند، این خودروساز با همکاری شرکت هارمن کاردن سیستم‌های صوتی فوق‌العاده با کیفیتی روی محصولات خود ارائه می‌کند.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومهرچند که خودروسازانی مانند بنتلی و رولزرویس هم هستند که بالاتر از آن در سیستم صوتی می‌درخشند و با برندی مانند Naim همکاری دارند. اما قیمت‌های بالای سیصد هزار دلار این دو برند هم، آنان را جزو خودرورهای خاص قرار می‌دهد و نمی‌توان خیلی مردمی دانست!

در پایان، جدول برندها و رده‌بندی برای دسترسی سریع آمده است. اگر روی خواستید خودروی جدیدی بخرید، بد نیست که به کیفیت سیستم‌های صوتی درون آن هم توجه داشته باشید.

مروری بر تاریخچه سیستم‌های صوتی خودرو – بخش سومهمچنین، لازم به تدکر است که این بررسی توسط متخصصان خارجی و مختصص خودروهای مدل سال ۲۰۲۰ به بالا انجام شده است.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

اخبار مرتبط

۵ نکته مهم برای خرید امن خودرو از دیوار

شرط تایید مالکیت برای ثبت آگهی رایگان دیوار در دسته خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *