هیوندای i30 خودرویی است که طرفداران زیادی دارد و جذاب، با کیفیت و اسپرت است، اما اگر بخواهیم آن را از نظر کم بودن استهلاک، آپشنها، کیفیت ساخت و ظاهرش بررسی کنیم به این نتیجه میرسیم که رقبای این خودرو ازجمله مزدا ۳ عملکرد بهتری در این موارد دارند و امتیاز بهتری را از آن خود میکنند. ادامه این مطلب به مقایسه هیوندای i30 با مزدا ۳ هاچبک و رنو اسکالا خواهیم پرداخت.
مقایسه هیوندای i30 با مزدا ۳ هاچبک
مزدا ۳ هاچبک یکی از رقبای اصلی هیوندای i30 است. در سال ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ تعداد محدودی مزدا ۳ هاچبک وارد ایران شد که طرفداران خودروهای هاچبک از آن استقبال کردند و هنوز بازار خرید و فروش آن در میان طرفداران این خودرو عالی است. این خودرو با طراحی زیبا و هماهنگ خود باعث شده است که افرادی با سلایق متفاوت به سراغ آن بیایند و در ایران نیز جوانان، بانوان و طرفداران خودروها ازجمله مخاطبان این خودرو هستند.
با مقایسه هیوندای i30 با مزدا ۳ هاچبک متوجه میشویم که هیوندای i30 با وجود ظاهر جذاب خود کمی قدیمی شده است و در برابر مزدا ۳ هاچبک چیز زیادی برای ارائه ندارد و در این رقابت شکست میخورد.
هر دوی این خودروها با وجود امکاناتی ازجمله ۶ عدد کیسه هوا، سیستم ترمز ضد قفل ABS به همراه EBD، قفل مرکزی دارای ریموت کنترل، فرمان هیدرولیکی مجهز به سیستم الکتریکی، سیستم تهویه مطبوع خودکار، تنظیم برقی صندلی، گرمکن صندلی، آینهها جانبی تاشونده، سانروف و سنسور باران عملکرد بسیار مناسبی را در اختیار راننده قرار میدهند اما از طرفی با وجود کیفیت بالای هیوندای i30 و آپشنهای کامل آن، وجود مواردی همچون چرخش چراغهای جلوی مزدا ۳ هاچبک در پیچها باعث میشود این خودرو امتیاز بیشتری را از نظر تجهیزات از آن خود کند.
از نظر کیفیت میتوان گفت که هم مزدا ۳ و هم هیوندای i30 خودروهای خوبی هستند اما اگر قرار باشد این دو خودرو را از نظر مدرن بودن یا طراحی آنها مورد بررسی قرار دهیم باید بگوییم که میتوانید با پرداخت مبلغ یکسانی به سراغ مزدا ۳ بروید تا خودرویی داشته باشید که جذابیت بیشتری نسبت به هیوندای i30 دارد.
مقایسه هیوندای i30 با مزدا ۳ هاچبک در بخش فنی باید گفت که هیوندای i30 مجهز به موتوری با ظرفیت ۱۹۷۵سیسی و ۴سیلندر ۱۶ سوپاپ از نوع خطی مستقیم است. این موتور توانایی تولید ۱۴۱ اسب بخار قدرت در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۸۶ نیوتنمتر گشتاور را در ۴۳۰۰ دور در دقیقه دارد. از طرف دیگر مزدا ۳ هاچبک مجهز به موتوری با ظرفیت ۱۹۹۹سیسی ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ از نوع خطی مستقیم است. این موتور توانایی تولید ۱۴۷.۴ اسب بخار قدرت در ۶۵۰۰ دور در دقیقه و ۱۸۷ نیوتنمتر گشتاور در ۴۰۰۰ دور در دقیقه را دارد.
i30 مجهز به جعبهدنده اتوماتیک چهارسرعته است، حداکثر سرعت آن ۲۰۵کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۶لیتر است. این خودرو ۵ ستاره ایمنی از مؤسسه EURONCAP کسب کرده است و دارای استاندارد آلایندگی یورو ۳ است. مزدا ۳ هاچبک مجهز به جعبهدنده ۵ سرعته اتوماتیک تیپترونیک است. حداکثر سرعت این خودرو ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن ۸.۴لیتر است. این خودرو موفق به کسب استاندارد آلایندگی یورو ۵ و ۵ ستاره ایمنی از مؤسسه EURONCAP شده است.
به طور کلی در بخش فنی هیوندای i30 قابلیتهای حرکتی خوبی دارد و از این نظر با مزدا در یک سطح قرار میگیرد اما میتوان گفت که مزدا ۳ از نظر استهلاک و سطح آلایندگی عملکرد بهتری نسبت به i30 دارد. کنترل و هندلینگ i30 نیز عالی است و میتوانید از پایداری خوب خودرو و فرمانپذیری مناسب آن لذت ببرید، گرچه تعلیق خودرو کمی خشک است و بعضی از کوبشهای جاده جذب خودرو شده و حس میشود. سواری و هندلینگ هر دو خودروی i30 و مزدا ۳ در سطح یکسان و خوبی قرار گرفتهاند و میتوانید در رانندگی با این خودروها تجربهای لذت بخش داشته باشید.
با وجود این موارد دو خودروی هیوندای i30 و مزدا ۳ هاچبک عملکرد بسیار نزدیکی به یکدیگر دارند و با توجه به اینکه در هنگام خرید اتومبیل سلیقه مخاطب نیز یکی از عوامل مهم است نمیتوانیم با قطعیت بگوییم که کدام یک از این خودروها انتخاب بهتری هستند. همه چیز به سلیقه راننده و راحتی او در داخل کابین باز میگردد و برای بسیاری از افراد تجربه رانندگی در یک خودروی خاص اولویت بیشتری دارد تا اینکه مشخصات فنی یا کیفی خودرو در مقایسه با خودروهای دیگر چگونه باشد.
بیشتر بخوانید: مقایسه مزدا ۳ با خودروهای همرده
مقایسه هیوندای i30 با رنو اسکالا ۲ اتوماتیک
در بخش فنی هیوندای i30 مجهز به موتوری با ظرفیت ۱۹۷۵ سیسی ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ از نوع خطی مستقیم است. این موتور توانایی تولید ۱۴۱ اسب بخار قدرت در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۸۶ نیوتنمتر گشتاور را در ۴۳۰۰ دور در دقیقه دارد. در مقابل رنو اسکالا ۲ اتوماتیک مجهز به موتوری با ظرفیت ۱۹۹۸ سیسی ۴ سیلندر ۱۶سوپاپ از نوع خطی مستقیم است. این خودرو توانایی تولید ۱۳۴ اسب بخار قدرت در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۹۵نیوتنمتر گشتاور را در ۳۷۵۰ دور در دقیقه دارد.
i30 مجهز به جعبهدنده اتوماتیک چهارسرعته است، حداکثر سرعت آن ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۶ لیتر است. این خودرو ۵ستاره ایمنی از مؤسسه EURONCAP کسب کرده است و دارای استاندارد آلایندگی یورو ۳ است.
با مقایسه مزدا ۳ با رنو اسکالا ۲ درمییابیم که اسکالا مجهز به دنده اتوماتیک از نوع انتقال قدرت اتوماتیک پیوسته است. حداکثر سرعت آن ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۷.۷لیتر است. این خودرو مجهز به استاندارد آلایندگی یورو ۴ است و موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی در بخش حفاظت از سرنشینان بزرگسال و ۴ ستاره ایمنی در بخش حفاظت از سرنشینان خردسال از موسسه EURONCAP شده است.
ازجمله امکانات رفاهی و تجهیزات رنو اسکالای ۲ اتوماتیک میتوان به کروزکنترل، استارت دکمهای، سنسور پارک عقب و جلو، دیلایت خودکار، چراغهای جلو زنون مجهز به شیشهشور، آینههای جانبی برقی مجهز به گرمکن، نمایشگر ۸ اینچی لمسی و ۶ کیسه هوا اشاره کرد.
اسکالا خودروی با کیفیتی محسوب میشود اما در ایران بازار دست دوم خوبی ندارد و خدمات پس از فروش خوبی برای این خودرو ارائه نمیشود. در مقایسه هیوندای i30 با رنو اسکالا ۲ اتوماتیک گرچه با دو خودروی نزدیک به هم مواجه هستیم اما هیوندای میتواند با کیفیت خوب، بازار بهتر و خدمات پس از فروش مناسب انتخاب بهتری محسوب شود. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، مطلب مقایسه رنو اسکالا با خودروهای همرده را هم مطالعه کنید.
امیدواریم که این مطلب توانسته باشد اطلاعات خوبی درباره هیوندای i30 در اختیارتان بگذارد. برای مشاهده آخرین آگهیهای هیوندای i30 و اطلاع از قیمت خرید و فروش آن کاقیست به سایت دیوار مراجعه کنید.
نظر شما درباره مقایسه بالا چیست؟ نظرات و پیشنهادات خود را از طریق بخش دیدگاهها با ما و خوانندگان بلاگ دیوار در میان بگذارید.