ارزآوری خودروسازان ترکیه ۱۰۰۰ برابر خودروسازان ایران است

ارزآوری خودروسازان ترکیه ۱۰۰۰ برابر خودروسازان ایران است

بسیاری از کارشناسان و متخصصان به‌دلیل شباهت‌های زیاد ترکیه و ایران در برخی صنایع، صنعت خودروسازی ترکیه و صنعت خودروسازی ایران را در ترازوی مقایسه با یکدیگر قرار دهند. خودروسازان ترکیه امروز با رعایت و فراتر از استاندارد‌های بین‌المللی کیفیت و ایمنی، به لطف تولید ارزش افزوده بسیار کارآمد و رقابتی است.

بر اساس اطلاعات اتحادیه تولیدکنندگان خودرو اروپا «ACEA»، در حدود ۲۹۸ کارخانه تولید و مونتاژ خودرو در ۲۵ کشور مختلف در قاره اروپا (کشورهای اتحادیه اروپا و همچنین انگلستان، ترکیه، بلاروس، قزاقستان، روسیه، صربستان، اوکراین و ازبکستان) فعالیت می‌کند و ۱۹۶ مورد از آنها در مرزهای اتحادیه اروپا است. ترکیه با داشتن ۱۷ تأسیسات تولید خودرو از ۱۸ کشور اروپایی پیشی گرفته است.

در این کارخانه‌ها اتومبیل‌های سواری، وسایل نقلیه تجاری سبک و سنگین، اتوبوس و موتور تولید می‌شود. براساس گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، خودروسازان ترکیه ظرف مدت ۷ ماه حدود ۵٫۵ میلیارد دلار خودرو به بازار جهانی صادر کردند. این عدد تقریباً ۴٫۵ برابر درآمد نفتی سال گذشته ایران است و حدود ۱۰۰۰ برابر درآمد صادراتی خودروسازان ایرانی محسوب می‌شود.

طبق اطلاعات انجمن صادرکنندگان صنایع خودروسازی اولوداغ (OİB) ترکیه در بازه زمانی ژانویه تا ماه جولای امسال، به بیش از ۱۰۰ کشور مناطق خود مختار و آزاد صادرات خودروی سواری انجام گرفته‌ است. در این بازه ۱۶ میلیارد و ۳۷۶ میلیون و ۶۹۱ هزار دلار صادرات خودرو صورت گرفته که این میزان ۳۳٫۷ درصد از مجموع صادرات ترکیه است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۵ میلیارد و ۱۰۳ میلیون و ۴۲۰ هزار دلار اعلام شده، با ۸ درصد رشد به ۵ میلیارد و ۵۱۴ میلیون و ۹۷ هزار دلار رسیده است. بیشترین صادرات خودرو از ترکیه در ۷ ماه امسال با ۹۸۳ میلیون و ۶۰۸ هزار دلار به فرانسه انجام شده است. میزان صادرات به فرانسه نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۸٫۵ درصد رشد کرده است.

ترکیه در ۷ ماه امسال پس از فرانسه به ایتالیا ۴۳۴ میلیون و ۱۶۸ هزار دلار، آلمان ۵۱۱ میلیون و ۷۶۴ هزار دلار، اسپانیا ۴۷۰ میلیون و ۶۸۰ هزار دلار، بریتانیا ۴۶۰ میلیون و ۵۸۲ هزار دلار، لهستان ۲۸۴ میلیون و ۵۸۹ هزار دلار، مصر ۲۳۴ میلیون و ۷۸۷ هزار، اسلوونی ۱۹۷ میلیون و ۳۷۴ هزار دلار و آمریکا ۱۷۹ میلیون و ۶۰۰ دلار صادرات خودروی سواری انجام داده‌ است. همچنین میزان صادرات به کشورهای تونس، عراق، ژاپن، لبنان، پلی‌نزی فرانسه و مولداوی بیش از ۱۰۰ درصد رشد یافته است.

ارزآوری خودروسازان ترکیه ۱۰۰۰ برابر خودروسازان ایران است

این موضوع در حالی رخ می‌دهد که بر اساس اعلام گمرک ایران درآمد صادراتی خودروسازان ایرانی در سال ۹۹ فقط حدود ۵٫۷ میلیون دلار بوده است. گمرک توضیح داده که سال گذشته حدود ۱۳۰۰ دستگاه خودرو به ارزش ۵ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۷ دلار به ۹ کشور صادر شده است.

بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه درآمد نفتی سال گذشته ایران فقط ۱٫۲ میلیارد دلار بوده است. با این حساب، درآمد خودروسازان ترکیه ظرف مدت ۷ ماه چیزی حدود ۴٫۵ برابر درآمد نفتی سال گذشته ایران است.

پایه و اساس صنعت خودروسازی ترکیه به اوایل دهه ۱۹۶۰ باز می‌گردد. در یک دوره مشخص صنعت خودروسازی ترکیه که بیشتر به مونتاژ خودرو می‌پرداخت، به یک صنعت تمام عیار با قابلیت طراحی و ظرفیت تولید گسترده خودرو تبدیل شد.

ترکیه طی ۲۰ سال گذشته با اجرای تغییرات ساختاری بسیار جدی در صنعت خودروسازی، زمینه یک ساختار صنعتی برای صادرات به بازارهای پیشرفته را فراهم کرده است. صنعت خودروسازی این کشور که بیش از نیمی از تولیدات خود را صادر می‌کند، از نظر فروش خودرو هم از جایگاه مهمی در اروپا برخودار است.

در دهه ۷۰ با ظهور شرکت هایی مانند اویاک، اوتویول و کارسان (Oyak, Otoyol, Karsan) جهش بزرگی در این صنعت در ترکیه رخ می‌دهد. این دهه سرآغاز توسعه صنعت خودروسازی و ماشین‌های ترکیه‌ای قلمداد می‌شود.

همچنین تمامی خودروهای ساخت ترکیه از طریق جذب سرمایه‌گذاری از خودروسازهای بزرگ دنیا صورت گرفته و قرار است اولین خودرو ملی ترکیه که تمام برقی است، در سال ۲۰۲۱ به بازار ارائه شود. رونمایی این خودرو در سال ۲۰۱۹ در نمایشگاه خودرو ژنو انجام شد.

***

شما می‌توانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید

اخبار مرتبط

۵ نکته مهم برای خرید امن خودرو از دیوار

شرط تایید مالکیت برای ثبت آگهی رایگان دیوار در دسته خودرو

3 پاسخ

  1. در ایران شرکت خودروسازی وجود ندارد .
    سایپا و ایران خودرو ، دو شرکت مسخره مونتاژکار (فقط قطعات بی کیفیت و آشغال چینی) هستن .
    برنامه آیندشونم اینه که فقط با واردات ماشینهای بی کیفیت و ارزان قیمت فاقد آپشنهای روز از چین ، (اونهم بدون خدمات پس از فروش) بازار خودرو ایران رو پر کنن .
    خداییش درصد سود واردات خودرو و کالا از چین نسبت به مابقی کشورها ، خیلی بالاست .
    قیمت خرید و کیفیت پایین و فروش به مردم ایران با قیمت سه برابر و یا بیشتر .
    در اینکه دولت مستأجر حکومت است ، شکی نیست .
    پس در این زمینه ، نه دولت ناراضی ست و نه حکومت .

    1. پس از یه مدتی مونتاژ آشغالهای داخلی مثل دنا و سمند و پژو و … کنسل میشه
      البته اگر تعداد پرسنل شرکت سایپا و ایران خودرو کم بود ، تا امروز این کارو کرده بودن

  2. ترکیه نیز مثل ایران تقریبا ما بین سالهای ا۹۳۶ تا سالهای ۱۹۹۰ میلادی اسیر بروکراسی بی ارزش وخیانت افرادی مثل بعضی ژنرالها وابسته به غرب یعنی عامل وحقوق بگیر کشورهایی مانند آمریکا وانگلستان بودند. واز وقتی توانستند افراد خائن را مانند رئیس حزب ج ه پ آقای اینونو رسما باعث به تعطیلی کشیده شدن صنعت چه صنعت خودروسازی چه صنعت نظامی ترکیه در سال ۱۹۶۴ هواپیماهای تولید خودش را به کشورهایی مانند مصر ایران عربستان عراق لیبی وپاکستان در اروپا هلند دانمارک صادر میگردد وهمان افرادی مانند اینونو که رئیس حزب ج ه پ بود کارخانه را تعطیل ودر آن زمان البته نخست وزیر ترکیه بود .کارخانه را تعطیل وبا عث ورشکستگی صاحب کارخانه هواپیماسازی میشود که در عاقبت صاحب کارخانه خودکشی میکند وسر انجام رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه همان سالنها را بعد از ۴۰ سال دوباره بازگشایی کرد .وصاحب کارخانه تولید خودروی ملی ترکیه در همان سالها که سالنهای کارخانه را پلپ میکنند بعد ازینکه سالها موفق به بازگردن در کارگاهها ش نمیشود در هنگام مرگش جنازه را شهرداری دفن میکند بخاطر فقر ی که دولت حزب ج ه پ و شخص عصمت اینونو سبب شده بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *