آن طور که آمارهای منتشر شده توسط وزارت صمت نشان میدهد تولید خودروی سواری و همچنین، تولید خودروهای تجاری سبک (وانت) در میان ۲۸ کالای منتخب که مورد توجه متولی بخش صنعت کشور قرار دارد به ترتیب جایگاه هشتم و نهم را به لحاظ بیشترین میزان رشد به خود اختصاص داده است.
این آمار در مقایسه با تولید ۶۱۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه خودروی سواری در ۱۰ ماه سال ۹۸ رشد ۱۳.۹ درصدی نشان میدهد.
تولید وانت در این مدت با رشد ۱۴ درصدی به ۶۸ هزار و ۲۹۸ دستگاه رسید. تولید اتوبوس، مینی بوس و ون تا پایان دی ماه در هم سنجی با پارسال با افت ۹.۷ درصدی همراه بود و به یکهزار و ۵۳۷ دستگاه رسید.
بیشتر بخوانید: ریگان خودرو تعهدات کوپا T210 سال ۹۷ را ایفا میکند
در این مدت در بخش ماشین آلات کشاورزی نیز تولید کارخانجات داخلی با رشد همراه بود، به طوری که ۵۱۹ دستگاه کمباین و ۱۷ هزار و ۷۱۳ دستگاه تراکتور تولید شد که به ترتیب رشد ۴۴.۲ درصدی و افزایش ۱۳.۶ درصدی داشته است.
صنعت خودروسازی ایران، پس از صنعت نفت بزرگترین صنعت در ایران است. هم اکنون ایران با ساخت ۱٬۳۹۵٬۴۲۱ دستگاه خودرو و ۳۵٬۹۰۱ دستگاه خودروی تجاری (در سال ۲۰۰۹) هجدهمین خودروساز جهان و بزرگترین خودروساز خاورمیانه است. در سال ۲۰۰۹ ایران از لحاظ سرعت رشد صنعت خودرو مقام پنجم دنیا را پس از چین، تایوان، رومانی و هند کسب کرد. اما در چند سال گذشته انتقادات فراوانی به کیفیت و قیمت خودروهای ایرانی وارد شده است.
بیشتر بخوانید: مشارکت بیش از ۳ و نیم میلیون نفر در طرح فروش اخیر خودروسازان
علیرضا رزمحسینی گفت: «مطابق طرح وزارت صنعت، افزایش ۵۰ درصدی میزان تولید خودرو تا پایان خرداد سال ۱۴۰۰ به اجرا درخواهد آمد».
بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین حاکی از ایجاد ظرفیت ۲ میلیون و ۶۹۹ هزار دستگاهی در تولید خودروی سواری تا پایان سال گذشته است. آماری که در مقایسه با ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی افزایش ۱۶.۸ برابری نشان میدهد.
برپایه این گزارش، ظرفیت تولید خودروی سواری در پایان سال ۹۶ به ۲ میلیون و ۲۱۴ هزار دستگاه و پایان سال ۹۷ به ۲ میلیون و ۶۰۷ هزار دستگاه رسید.
***
شما میتوانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.