سیر تا پیاز بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

سیر تا پیاز بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور می‌توانند با ارائه کارت دانشجویی و پرداخت حق بیمه، تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرند.

بیمه دانشجویی در سال ۹۷ و برای محقق کردن اصل ۲۹ قانون اساسی؛ ‌قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و ماموریت سازمان تامین اجتماعی برای گسترش انواع بیمه‌های اجتماعی اجرا شد.

بر اساس طرح بیمه دانشجویی دانشجویان این فرصت را دارند تا قبل از ورود رسمی به بازار کار با پرداخت حق بیمه دانشجویی تامین اجتماعی در سنین پایین‌تر سابقه بیمه خود را ایجاد کنند تا زودتر بازنشسته شوند و از حقوق بازنشستگی برخوردار شوند.

بیمه دانشجویی تامین اجتماعی چیست؟

در سال‌های قبل دانشجویان فقط می‌توانستند از خدمات درمانی بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند و سابقه‌ی بیمه شامل حال آن‌ها نمی‌شد اما طی تفاهم‌نامه‌ای که میان سازمان امور دانشجویان وزارت علوم و سازمان تامین اجتماعی امضا شد، از بهمن ماه ۱۴۰۰ طرح بیمه دانشجویی تامین اجتماعی اجرایی شد.

حالا ۴ سالی که دانشجو درس می‌خواند با پرداخت حق بیمه می‌تواند جزو سابقه بیمه دانشجو محسوب شود و زودتر بازنشسته شود. بیمه دانشجویی تامین اجتماعی شامل همه مقاطع تحصیلی از کارشناسی تا دکترا می‌شود و تفاوتی بین دانشجویان دانشگاه‌های دولتی با دانشگاه‌های آزاد و غیره نیست.

بر اساس بخشنامه ۶۸۵ امور بیمه‌شدگان دانشجویان در حال تحصیل می‌توانند در قالب بیمه مشاغل آزاد، با هزینه کمتر (۱۲ و ۱۴ درصد) نسبت به بیمه اجباری (۳۰ درصد) سابقه کاری داشته باشند که جزو سابقه بیمه آن‌ها به حساب می‌آید.

این طرح به صورت آزمایشی از مهر ۱۳۹۷ آغاز شد و به صورت بخشنامه بیمه دانشجویی از دی ۱۳۹۷ رسماً ابلاغ شده است.

شرایط بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

  • متقاضی بیمه دانشجویی تامین اجتماعی باید در یکی از دانشگاه‌های ایران مشغول به تحصیل باشد.
  • متقاضی بیمه دانشجویی تامین اجتماعی که کمتر از ۵۰ سال دارد برای دریافت پوشش بیمه دانشجویی تامین اجتماعی نیاز به سابقه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی ندارد.
  • متقاضی بیمه دانشجویی تامین اجتماعی که بیش از ۵۰ سال سن دارد باید حداقل معادل مازاد سنی نسبت به ۵۰ سال سابقه بیمه‌پردازی در سازمان تامین اجتماعی داشته باشد.
  • متقاضی بیمه دانشجویی تامین اجتماعی که بالای ۵۰ سال است و دارای ده سال سابقه است، نیاز به پرداخت هزینه مازاد ندارد و از شرط سنی معاف است.
  • طرح بیمه دانشجویی فعلا شامل دانشجویانی که فارغ‌التحصیل شده‌اند نمی‌شود و فقط کسانی که در اکنون مشغول تحصیل هستند، می‌توانند دوره دانشجویی خود را به سابقه بیمه خود وصل کنند.

هزینه بیمه دانشجویی تامین اجتماعی ۱۴۰۱ چقدر است؟

اگر یک دانشجو بخواهد برای ایجاد سابقه بیمه تامین اجتماعی برای خود از طریق کارگاه بیمه‌ای فعال اقدام کند باید حق بیمه ۳۰ درصدی پرداخت کند که در سال ۱۴۰۱ معادل یک میلیون و هفتصد و هشتاد هزار تومان است.

اما دانشجو با ایجاد پرونده برای بیمه دانشجویی تامین اجتماعی می‌تواند حق بیمه با هزینه بسیار کمتر را پرداخت کند. حق بیمه دانشجویی بر مبنای حداقل دستمزد در سال ۱۴۰۰ یعنی ۴ میلیون و ۳۱۹ هزارتومان محاسبه می‌شود.

  • بر این اساس، حق بیمه ماهانه به شرح زیر خواهد بود:
  • نرخ ۱۲ درصد: (بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی) = ۵۱۹ هزارتومان
  • نرخ ۱۴ درصد: ( بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی) = ۶۰۵ هزارتومان
  • نرخ ۱۸ درصد: (بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و از کارافتادگی) = ۷۷۸ هزارتومان

موارد مهم دیگر

  • ۲ درصد از مبلغ حق بیمه دانشجویی تامین اجتماعی توسط دولت پرداخت می‌شود یعنی مثلا ۱۲ درصد دانشجو+ ۲ درصد کمک دولت
  • بهتر است دانشجویان مجرد که فردی تحت تکفل ندارند نرخ ۱۲ درصد و دانشجویان متاهل نرخ ۱۴درصد را انتخاب کنند.
  • در صورتی که دانشجو از پوشش بیمه تامین اجتماعی پدر و مادر و همسر استفاده نمی‌کند، با اضافه کردن مبلغ ماهیانه ۷۱ هزار و ششصد تومان نیز  می‌تواند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز قرار بگیرد.

چگونگی ثبت‌نام برای بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

  • خدمات مربوط به ثبت‌نام بیمه دانشجویی به صورت غیرحضوری است و نیاز به مراجعه حضوری دانشجویان به شعب یا کارگزاری‌های تأمین اجتماعی نیست.
  • به سایت es.tamin.ir مراجعه کنید. در مرحله بعدی برای خود حساب کاربری ایجاد کنید و سپس از منوی بیمه‌شدگان و بعد بیمه‌شدگان خاص، انعقاد قرارداد بیمه دانشجویی را انتخاب و اطلاعات مورد نظر را کامل کنید.

مدارک لازم برای ثبت‌نام بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

  • کارت دانشجویی یا معرفی‌نامه از دانشگاه محل تحصیل
  • تکمیل فرم ثبت‌نام بیمه پردازی سازمان تامن اجتماعی
  • رونوشت کارت ملی
  • رونوشت شناسنامه

چند نکته درباره شرایط بیمه دانشجویی تامین اجتماعی

  • پس از پایان دوران دانشجویی هم می‌توانید تا زمانی که حق بیمه دانشجویی را پرداخت می‌کنید آن را حفظ کنید چون با سازمان تامین اجتماعی طرف قرارداد هستید و دانشگاه کارفرمای شما در بیمه دانشجویی محسوب نمی‌شود.
  • در صورتی که تحت پوشش بیمه اجباری در شرکت باشید، امکان استفاده از بیمه دانشجویی وجود ندارد.

مهلت پرداخت حق بیمه دانشجویی

  • پرداخت حق بیمه دانشجویی هم می‌تواند به صورت ماهیانه باشد و هم سالیانه.
  • مهلت پرداخت حق بیمه هر ماه تا آخرین روز دو ماه بعد است.
  • هر دانشجو می‌تواند یکبار شامل بخشودگی شود به این صورت که به‌ جای پرداخت حق بیمه در مدت سه‌ ماه، در عرض چهار ماه این کار را انجام دهد.

بیمه حوادث دانشجویی چیست؟

بیمه حوادث دانشجویی بیمه‌ای اجباری است که دانشجو را در تمام شبانه‌روز در مقابل حوادث بیمه می‌کند و مدت زمان آن از اول سال تحصیلی یعنی یک مهر تا آخر شهریور سال بعد است.
تمام دانشگاه‌ها و مراکزی که زیر نظر آموزش عالی هستند وظیفه دارند با دریافت حق بیمه سالیانه هنگام ثبت‌نام ( معمولاً مبلغ اندکی است) دانشجو را در مقابل حوادث و صدمه‌های ناشی از سانحه بیمه کنند و در صورت فوت هم غرامت تامین شود.

تعریف حادثه در بیمه حوادث دانشجویی عبارت است از هر اتفاق ناگهانی که بدون اراده بیمه شده رخ داده‌است و باعث جراحت، نقص عضو و ازکارافتادگی یا متاسفانه فوت دانشجو شده‌است.

چه مواردی تحت پوشش بیمۀ حوادث دانشجویی است؟

هزینه‌های پزشکی به وجود آمده در اثر حادثه مثل حادثه ناشی از فعالیت ورزشی یا حادثه ناشی از تصادف با موتورسیکلت و…

  • فوت در اثر حادثه
  • نقص عضو و ازکارافتادگی دائم و کامل در اثر حادثه مثل نابینایی کامل و قطع نخاع، ناشنوایی و… که در اثر حادثه اتفاق رخ می‌دهد.
  • غرامت به علت از کارافتادگی موقت در اثر حادثه
  • مواردی هم هست که شامل خسارات بیمه حوادث دانشجویی نمی‌شود مثل: بیماری، اقدام به خودکشی ، حوادث در اثر استعمال الکل یا مواد مخدر، حوادث ناش از مشارکت در نزاع و حوادث ناشی از جنگ یا بلایای طبیعی

چگونه معرفی‌نامه برای بیمه حوادث صادر می‌شود؟

وقتی که برای یک دانشجو حادثه‌ای رخ می‌دهد باید حداکثر طی مهلت تعیین‌شده بعد از رخ دادن حادثه، مدارک پزشکی و کارت ملی و شناسنامه و صورت هزینه درمانی خود را تحویل امور دانشجویان بدهد تا شرکت بیمه طرف قرارداد با دانشگاه با تایید مدارک به پرداخت خسارت بپردازد.

خرید سابقه بیمه دانشجویی امکان دارد؟

در اقدامی که بخشی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها انجام داده‌اند، کارزار درخواست احتساب سنوات دانشگاهی به سابقه بیمه به راه افتاده‌ است اما هنوز طرحی مصوبی یا قانون جدیدی برای خرید سابقه بیمه دانشجویی در پاسخ به این درخواست اجرایی نشده است.


انواع آگهی مشاغل را در دیوار ببینید

***

اخبار استخدام را در بلاگ دیوار بخوانید

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search