اسفند ماه سال ۱۴۰۰ آزمون استخدامی قوه قضاییه برگزار شد. حالا نزدیک به شش ماه بعد از برگزاری این آزمون، مرکز جهاد دانشگاهی که وظیفه برگزاری این آزمون و اعلام نتایج را بر عهده دارد، در اطلاعیه به شرکتکنندگان اعلام کرد که امکان ویرایش اطلاعات و لحاظ کردن امتیاز تاهل در آزمون استخدامی قوه قضاییه فراهم شده است.
ویرایش اطلاعات در این مرحله میتواند تاثیر مستقیمی در سرنوشت آزمون بسیاری از شرکتکنندگان داشته باشد. چرا که این دریچه تنها برای ویرایش اطلاعات مرتبط با شرایط تاهل باز شده است و طبق قانون جوانی جمعیت که به تازگی به تصویب مجلس رسیده، برای متاهلین و متاهلین دارای فرزند شرایط ویژهای در محاسبه نمرات آزمون در نظر گرفته است.
البته در اطلاعیه امتیاز تاهل در آزمون استخدامی قوه قضاییه به صراحت ذکر شده که این تصمیم، بر سرنوشت آن عده از شرکتکنندگان که هنوز تکلیف استخدامشان مشخص نیست، تاثیرگذار است؛ وگرنه برای آن عده از داوطلبانی که به مصاحبههای استخدامی و گزینشی دعوت شدهاند، تاثیری ندارد.
آنچنان که در اطلاعیه شماره ۴ تکمیل اطلاعات مورد نیاز جهت بهرهمندی از مزایای قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» در آزمون استخدامی کادر اداری قوه قضائیه (سال ۱۴۰۰) آمده است، داوطلبان فرصت دارند تا اطلاعات خود را ویرایش کنند.
به استناد بند ب ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰، جهت اطلاع از شرایط داوطلبان متناسب با این قانون، در پروفایل داوطلبان بخشی به نام «اطلاعیه شماره ۴» تعبیه گردیده است تا داوطلبان، نسبت به ویرایش اطلاعات مورد نیاز برای بهرهگیری از امتیاز تاهل در آزمون استخدامی قوه قضاییه اقدام نمایند.
داوطلبان گرامی قبل از انجام ویرایش باید به چند نکته مهم توجه کنند.
- نخست اینکه اطلاعات مورد نیاز مربوط به شرایط داوطلب در زمان برگزاری آزمون (۲۰ اسفند ۱۴۰۰) بوده و اطلاعات خوداظهاری داوطلبان، باید براساس تاریخ مذکور ثبت گردد. بنابراین لازم است داوطلبان با لحاظ نمودن این مورد اقدام به تکمیل اطلاعات نمایند.
- همچنین طبق قانون، به ازای تأهل و نیز هر فرزند دو درصد (۲٪) و مجموعًا حداکثر تا ده درصد (۱۰٪) به امتیاز کتبی هر داوطلب اضافه خواهد شد. بدیهی است تاثیر امتیاز متعلقه در نمره آزمون کتبی برای تمام داوطلبان دارای شرایط لحاظ خواهد شد. جهت اعمال این بند از اطلاعیه، لازم است داوطلبان آزمون استخدامی کادر اداری قوه قضائیه با مراجعه به سامانه، نسبت به ثبت محل تولد فرزندان خود اقدام نمایند.
- نکته پایانی اینکه نتیجه این تغییرات باعث حذف هیچ یک از داوطلبانی که قبلاً به عنوان پذیرفتهشده و به مرحله بررسی مدارک و مصاحبه تخصصی راه یافتهاند، نخواهد شد.
اختصاص امتیاز قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، منوط به دارا بودن شرایط خاصی است که در قانون صراحتاً ذکر شده است. لذا مرجع تصمیمگیری در این خصوص مفاد و موازین قانونی بوده که پس از استعلامات لازم، در نتایج آزمون لحاظ خواهد شد.
پیشنهاد خواندنی:
- ابطال شرط تعهد خدمت برای استخدام در قوه قضائیه
- قوه قضاییه داور و میانجیگر استخدام می کند
قانون جوانی جمعیت چه تاثیری بر استخدام دارد؟
۲۱ آبان ۱۴۰۰ بود که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را در نامهای به حجتالاسلام رئیسی به دولت سیزدهم ابلاغ کرد تا ابن قانون ۷۳ مادهای با ۸۱ تبصره منتظر ابلاغ دولت به دستگاهها باشد و مجلس بر اجرای آن نظارت کند.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی، در یک کمیسیون مشترک بررسی شد. پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت ۷ سال، در دهم آبان ۱۴۰۰ به تایید شورای نگهبان رسید.
در یکی از مواد این قانون هم شرایطی در نظر گرفته شده که تاثیر زیادی روی سرنوشت استخدامی داوطلبان کار میگذارد.
سیزدهمین ماده، سازمان هدفمندی یارانهها را مکلف کرده تا از محل درآمدهای ناشی از حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی، یارانه فرزندان خانوادههای دهکهای اول تا چهارم دارای حداقل سه فرزند را که شاغل نباشند، بهصورت مشروط و بر اساس قانون برنامه ششم توسعه تا ۳ برابر افزایش دهند.
دستگاههای نام برده شده در قانون برای بهکارگیری، جذب و استخدام نیروی جدید به ازای تأهل و داشتن هر فرزند، باید یک تا حداکثر ۵ سال به سقف محدوده سنی اضافه کنند.
از سوی دیگر، به ازای تأهل و هر فرزند، دو درصد و مجموعاً حداکثر تا ۱۰ درصد به امتیاز هر فرد اضافه خواهد شد.
امتیاز تاهل و داشتن فرزند | اولویت استخدام با متاهلین است
خبر تکمیلی: فرصت استخدام در قوه قضائیه برای ۹۶۰۰ نفر فراهم شد
برای دیدن آگهیهاس استخدام مشاغل مالی، حسابداری و حقوقی کلیک کنید