خودروسازان داخلی معتقدند که میزان مبلغی که از سوی مشتری برای خودروی تولیدی آنها پرداخت میشود، تعیین کننده میزان کیفیت نهایی محصول آنها است که باید از سوی خودروسازان در ساخت محصول تضمین شود.
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران به عنوان نهاد بازرسی مورد تایید وزارت صمت، بخش عمده مسئولیت ارزشیابی کیفی خودروها را در کشور را برعهده دارد. همچنین، نتایج این ارزشیابی را ضمن مقایسه با اهداف کیفی تعیین شده برای هر خودرو و بر اساس جدول سطوح کیفیت و حدود مجاز مصوب مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد.
معیارهاییهای ارزیابی خودرو، طیف گسترده ای از الزامات فنی در طول فرایند ساخت قطعات و مونتاژ٬ افزایش بازده در بهرهبرداری از منابع در طول زمان، کاهش تلفات در منابع و بهبود مستمر تولید٬ افزایش ایمنی سرنشینان … تا کاهش آلایندههای حاصل از احتراق سوخت را شامل میشوند. گزارشی که از این بررسی حاصل میشود را هر ماه به وزارت صمت ارائه میکند.
از آنجا که کیفیت یکی از دغدغههای مهم مشتریان در بازارهای خودرو به شمار میرود، برخی موسسات در دنیا اقدام به بررسی کیفی خودروهای مختلف کرده و گزارشهای مربوطه را در اختیار افکار عمومی و همچنین خودروسازان میگذارند.این کار سبب میشود اولا مشتریان از سطح کیفی انواع خودروهای موجود در بازار مطلع شوند و ثانیا خودروسازان نیز با دریافت نظرات مثبت و منفی از بازار، نقاط ضعف شان را تا حد امکان برطرف میکنند.
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران مطابق دستورالعملهای موجود، خودروهای داخلی را در پنج دسته قیمتی مورد بررسی قرار داده و بسته به سطح کیفی و البته میزان رضایت مشتریان، بین یک تا ۵ ستاره کیفی را برایشان در نظر میگیرد.
در ادامه گزارش ارزشیابی کیفی خودروها در دی ۹۹ مشاهده میکنید.
بیشتر بخوانید: زمان عرضه خودرو در بورس کالا مشخص شد
جدول سطوح کیفی خودروهای گروه سبک – بخش وانت
جدول گزارش کیفی خودروهای تولیدی در گروه سبک-بخش سواری
جدول مقایسه سطوح کیفیت – گروه سبک
جدول گزارش کیفی خودروهای تولیدی در گروه سنگین
جدول مقایسه سطوح کیفیت – گروه سنگین
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.