درآمد تعمیرکار موبایل چطور است؟

درآمد تعمیرکار موبایل چطور است؟ | آشنایی با مزایا و معایب شغل تعمیرات موبایل

درآمد تعمیرکار موبایل بیش از هر چیز به مهارت فرد بستگی دارد. این شغل محدودیت خاصی ندارد و بسته به میزان دانش فرد، علاقه و درک او از تکنولوژی، تجربه و محلی که کار می‌کند، بازه درآمدی گسترده‌ای را شامل می‌شود. اما شغل تعمیرات موبایل مانند تمامی مشاغل دیگر، معایب و مزایای خاص خود را دارد. در این مقاله نگاهی به این شغل پرطرف‌دار می‌اندازیم. با ما همراه باشید.


شغلی برای تمام فصول؛ تعمیرات موبایل شغل خوبی است!

درآمد تعمیرکار موبایل بیش از هر چیز به مهارت فرد بستگی دارد

موبایل دستگاه پیچیده و ظریفی است که می‌توان گفت پرمصرف‌ترین ابزار این روزهاست. این دستگاه علاوه بر سود کلانی که برای شرکت‌های تولیدکننده موبایل به همراه دارد، باعث ایجاد مشاغل متنوع دیگری هم شده که یکی از مهم‌ترین آنها بازار تعمیرات این ابزار است.

تعمیر موبایل تا پیش از سال ۲۰۰۷ و معرفی اولین تلفن هوشمند (smart phone)، شغلی بود مانند هزاران شغل فنی دیگر؛ اما این روزها شغلی است که نمی‌توان به‌راحتی از کنار آن گذشت. هیچکس نمی‌داند که چه زمانی ممکن است موبایلش دچار مشکل شود و این روزها هم خرابی موبایل یعنی اختلال در زندگی رومزه و گاهی برابر با بحران است. به هر میزان که یک تعمیرکار موبایل مهارت و دانش داشته باشد و به‌روز باشد، درآمد خوبی هم خواهد داشت.

۶ سوال مهم که باید پیش از انتخاب شغل تعمیرکار موبایل از خود بپرسید

تعمیر موبایل به دو بخش نرم‌افزار و سخت‌افزار تقسیم می‌‌شود و هر بخش هم پیچیدگی‌ها، ظرایف و مهارت‌های خاص خود را نیاز دارد. تعمیرکار موبایل برای موفق بودن در این شغل، باید دقیقا بداند که تمرکز و تخصص خود را روی یکی از این بخش‌ها بگذارد.

درآمد تعمیرکار موبایل

درآمد تعمیرکار موبایل هم به میزان دانش، مهارت و تجربه اوست.

به دلیل  تقاضای بالا برای خدمات تعمیرات موبایل، این شغل عموما درآمد بالایی دارد. اما مانند هر شغل فنی دیگری، درآمد تعمیرکار موبایل هم به میزان دانش، مهارت و تجربه اوست. از سوی دیگر محلی که فرد در آنجا کار می‌کند، رضایت مشتریان، تنوع خدماتی که ارائه می‌دهد، تبلیغات و حضور آنلاین در شبکه‌های مجازی، به شناخته شدن فرد و خدمات او و بالطبع بالا رفتن میزان مشتریان منجر می‌شود.

بدیهی است که با اطمینان نمی‌توان در مورد میزان درآمد تعمیرکار موبایل نظر داد، اما بر اساس آمار همشهری آنلاین در دی ماه ۱۴۰۰، متوسط درآمد این افراد در بازه ۷ تا ۱۵ میلیون تومان است. البته این عدد باتوجه‌به شهر، مکان، مغازه یا کارگاه و عواملی که در بالا اشاره شد، می‌تواند کمتر یا بسیار بیشتر از این بازه باشد.

دانش و مهارت لازم برای تعمیرکار موبایل

برای یادگیری تعمیرات موبایل، نیازی به تحصیلات دانشگاهی نیست.

خوشبختانه برای یادگیری تعمیرات موبایل، نیازی به تحصیلات دانشگاهی نیست. بسیاری از آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و آزاد تخصص لازم را در بازه‌های چند ماهه آموزش می‌دهند. در مطلب «دوره های فنی و حرفه ای کدامند و چگونه در کاریابی به کمک شما می‌آیند؟»، می‌توانید در مورد تعمیرات موبایل، اطلاعات مفیدی کسب کنید.

یک فرد برای تبدیل شدن به تعمیرکار موبایل، علاوه بر فراگیری موارد فنی مثل الکترونیک، برق، کار با ابزارآلات دقیق و پیچیده و …، باید توانایی کار کردن با دقت بالا، ظریف و باحوصله را هم داشته باشد. به علاوه، باتوجه‌به پیشرفت تقریباً هر روزه مباحث مربوط به تکنولوژی، به‌روز بودن و بالا بردن هر روزهٔ دانش در این زمینه، امری حیاتی است.

مهارت‌هایی مانند مشتری‌مداری، توانایی کار کردن در محیط شلوغ، کار کردن برای ساعات طولانی به‌صورت نشسته، شناخت قطعات، درک نیازهای بازار و مشکلات مختلفی که برای گوشی‌ها به وجود می‌آید، برای این شغل مورد نیاز است و تعیین‌کننده درآمد تعمیرکار موبایل است.

مزایای شغل تعمیرات موبایل

تعمیرات موبایل یکی از مشاغل آینده‌دار و پرتقاضا، نه‌تنها در ایران بلکه در تمام دنیاست. مزایای این شغل به مراتب از معایب آن بیشتر است. در ادامه مهم‌ترین آنها فهرست شده‌ است:

  • بدون نیاز به تحصیلات دانشگاهی: تعمیرات موبایل نیازی به تحصیلات بالا یا دانشگاهی ندارد.
  • دوره آموزشی کوتاه: تعمیر موبایل را فقط با چند ماه آموزش هم می‌توان یاد گرفت. همچنین این دوره‌ها نیاز به داشتن دانش اولیه ندارد.
  • درآمد بالا: این شغل به دلیل تقاضای زیاد بازار، محدودیتی از نظر درآمد ندارد و به میزان دانش، مهارت و شناخته‌شده بودن فرد، می‌تواند به سرعت افزایش پیدا کند.
  • نیاز نداشتن به سرمایه زیاد:‌ برای شروع این شغل، فقط به پرداخت هزینه کلاس‌های آموزشی نیاز است. در مرحله بعد، فرد می‌تواند با کار کردن در سایر مراکز تخصصی تجربه و سرمایه لازم برای اجاره محل و راه‌اندازی مرکز تعمیرات موبایل خود را به دست آورد.
  • موقعیت اجتماعی خوب: شاید عجیب باشد، اما تعمیرکاران موبایل به‌دلیل تخصصی بودن شغل خود، از محبوبیت بالا و موقعیت اجتماعی خوبی برخوردارند.
  • یکنواخت نبودن شغل: مشاغل مربوط به تکنولوژی به‌خاطر به‌روزبودن، همیشه چالش‌های جدیدی به وجود می‌آورند و هرگز شغل‌های روتین و یکنواختی نیستند.
مهارت های تعمیرکار موبایل | هرآنچه که یک تعمیرکار موبایل باید بداند

جهیزاتی که تعمیرکاران موبایل با آنها کار می‌کنند، ظریف و حساس است و درصورت آسیب دیدن، هزینه‌ زیادی برای جایگزینی آنها نیاز است.

معایب شغل تعمیرات موبایل

مانند تمامی مشاغل دیگر، تعمیرات گوشی‌های هوشمند هم معایب خاص خود را دارد. این معایب عبارت است از:

  • بالا بودن میزان رقابت:‌ تقاضای بالا برای خدمات تعمیر موبایل، رقابت را هم در این شغل بالا برده و افرادی که در این زمینه فعال هستند، با بازار کار پر چالشی روبه‌رو هستند.
  • هزینه تبلیعات دائمی: حفظ مشتریان و به‌دست‌آوردن مشتریان جدید، از دیگر چالش‌های این شغل است که نیاز به تبلیغات دائمی دارد.
  • کار کردن با تجهیزات حساس: تجهیزاتی که تعمیرکاران موبایل با آنها کار می‌کنند، ظریف و حساس است و درصورت آسیب دیدن، هزینه‌ زیادی برای جایگزینی آنها نیاز است.
  • نیاز به آموزش و به‌روزبودن مداوم: موبایل‌ها روز‌به‌روز جدیدتر و پیچیده‌تر می‌شوند و تعمیرکاران موبایل باید به‌طور مرتب در حال آموزش و به‌روزرسانی خود باشند.
  • بالا بودن احتمال ضرر و زیان: گوشی موبایل ابزار ظریف و گران‌قیمتی است که نداشتن دقت در تعمیر آن‌، باعث آسیب‌دیدن سایر قسمت‌ها می‌شود؛ به این ترتیب، تعمیرکار باید ضرر و زیان آن را بپردازد.
  • احتمال آسیب‌دیدگی ناشی از دود لحیم‌کاری: علاوه بر فشار کاری و استرس، دود ناشی از لحیم‌کاری قطعات ممکن است برای تعمیرکاران آسیب‌زا باشد.

تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب‌وکار تعمیرات گوشی

علاوه بر دانش، تخصص و تجربه، تعمیر گوشی به ابزار و تجهیزات هم نیاز دارد

در این بخش از مطلب درآمد تعمیرکار موبایل به بررسی تجهیزات مورد نیاز می‌پردازیم. علاوه بر دانش، تخصص و تجربه، تعمیر گوشی به ابزار و تجهیزات هم نیاز دارد که خوشبختانه در ابتدای کار، هزینه زیادی در بر نخواهند داشت، اما در ادامه و با گسترش کسب‌وکار، به تجهیزات بیشتری نیاز خواهد بود. تجهیزات اولیه مورد نیاز برای تعمیرات موبایل در ادامه فهرست شده‌ است:

  • کامپیوتر یا لپ‌تاپ؛
  • دستگاه اولتراسونیک؛
  • دستگاه لوپ؛
  • مولتی‌متر؛
  • منبع تغذیه؛
  • هیتر بلور؛
  • هویه؛
  • مجموعه کامل پیچ گوشتی‌ها؛
  • پنس؛
  • سیم قلع؛
  • خمیر قلع؛
  • روغن لحیم؛
  • نقشه دستگاه و ماردبورد؛
  • چسب ضدآب؛
  • شابلون؛
  • پایه نگهدارنده گوشی.

جمع‌بندی

باتوجه‌به نیاز هر روزه مردم به گوشی‌های هوشمند و افزایش تصاعدی این نیاز، تعمیرات موبایل روز‌به‌روز پراهمیت‌تر می‌شود و در آینده، اهمیت بیشتر پیدا خواهد کرد. همچنین به‌دلیل گران‌بودن گوشی در ایران، بسیاری از افراد مجبور به تعمیر و استفاده مجدد از گوشی‌های قدیمی هستند و این امر باعث پررونق‌تر شدن بازار تعمیرات موبایل در ایران می شود. انتخاب تعمیرات بخش سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری گوشی‌ها و پیدا کردن تخصص در یکی از آنها، برای کسانی که می‌خواهند وارد این شغل پر سود شوند، ضروری است.

جدیدترین آگهی‌های استخدام تعمیرکار موبایل را ببینید

به نظر شما درآمد تعمیرکار موبایل چطور است؟ آینده بازار تعمیرات گوشی تلفن همراه در ایران را چگونه می‌بینید؟ دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.


 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search