انتخاب شغل تدریس

۷ سوال مهم که باید پیش از انتخاب شغل تدریس از خود بپرسید

قبل از ورود به هر شغلی باید تحقیقاتی در راستای انتخاب هوشمندانه‌تر انجام دهید. در این مقاله، با پاسخ به ۷ سؤال، دید روشن‌تری به انتخاب شغل تدریس پیدا می‌کنید.

قبل از ورود به هر رشته یا شغلی لازم است یک سری تحقیقات در راستای یک انتخاب هوشمندانه‌تر انجام دهیم. در این مقاله، قصد داریم به مهم‌ترین سؤالاتی پاسخ دهیم که ممکن است قبل از شروع تدریس پیش بیایند. پاسخ به این سؤالات پیش از انتخاب شغل تدریس دید روشن‌تری از آینده شغلی و احتمال موفقیت در این رشته ایجاد می‌کند؛ پس با ما همراه باشید.


۱- آیا به تدریس علاقه دارید؟

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که پیش از انتخاب شغل تدریس باید از خود بپرسید این است که آیا به تدریس علاقه دارید و آیا در شما شور و انگیزه کافی برای این کار وجود دارد یا خیر؟ وجود علاقه و انگیزه به شما کمک می‌کند که به یک مدرس حرفه‌ای تبدیل شوید. مدرس باید ذاتاً به تدریس و آموزش دادن علاقه‌مند باشد تا بتواند به موفقیت برسد. این ویژگی را می‌توان از همان اوایل نوجوانی و قبل از ورود به دانشگاه دریافت.

پیش از انتخاب شغل تدریس باید به آن علاقه داشته باشید

۲- آیا فن بیان قوی برای انتقال مفاهیم دارید؟

بدون شک فن بیان یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که یک مدرس باید داشته باشد. اگر مدرس دریایی از علم و دانش باشد ولی نتواند آن را به‌صورت ایده‌آل و کامل به دانش‌آموزان یا دانشجویان خود انتقال دهد، به موفقیت دست نخواهد یافت. شما باید با تکرار و تمرین این ویژگی را در خود به بهترین شکل ممکن بهبود ببخشید تا بتوانید مفاهیم را به‌خوبی به دیگران انتقال بدهید.

با مهارت های مدرس بیشتر آشنا شوید

پردرآمدترین شغل های پاره وقت کدامند و چگونه می‌توان از آن‌ها کسب درآمد کرد؟

۳- آیا توانایی تعامل با دیگران را دارید؟

یکی دیگر از سؤالاتی که باید پیش از انتخاب شغل تدریس بپرسید این است که «آیا می‌توانم با دانش‌آموزان یک تعامل خوب و پایدار برقرار کنم؟» وجود تعامل و ارتباط بین دانش‌آموز و معلم رمز موفقیت هردوی آن‌هاست. تعامل با دانش‌آموز باید یک تعامل دوستانه و صمیمی باشد تا او بتواند بدون دلهره یا احساس شرم، کاستی‌ها و نقاط ضعف خود را به مدرس بگوید و بتواند با کمک مدرس آن نقاط ضعف را پوشش دهد.

۴- آیا توانایی کنترل محیط تدریس را دارید؟

توانایی کنترل محیط کلاس درس یکی دیگر از ویژگی‌های یک مدرس است. اغلب محیط تدریس شلوغ هستند و شـما به‌عنوان مدرس با انواع و اقسام دانش‌آموز، دانشجو یا هنرجو سروکار دارید. به همین دلیل باید یک شخصیت کاملاً جدی و مسلط داشته باشید تا بتوانید جو را به بهترین شکل ممکن کنترل کنید. البته شایان‌ذکر است که جدیت شـما نباید به روابطتان با دانش‌آموزان ضربه‌ بزند.

یک مدرس موفق باید روی خود و محیط تدریس کنترل داشته باشد

۵- آیا به یادگیری مداوم علاقه‌مند هستید؟

شمـا به‌عنوان مدرس وظیفه‌ دارید که همیشه‌ موضوعات جدید مربوط به رشته تخصصی خود را یاد بگیرید و اطلاعات عمومی و تخصصی‌تان را بالا ببرید. برای این کار لازم است که به‌صورت مداوم و پیوسته به مطالعه منابع اطلاعاتی مهم رشته خود بپردازید و به‌روزترین مسائل رشته خود را با دانش‌آموزان یا دانشجویان در میان بگذارید.

۶- آیا توانایی بخشیدن انگیزه به دیگران دارید؟

مدرس باید شخصیتی مثبت و آینده‌نگر داشته باشد. شما باید بتوانید در دانش‌آموز یا دانشجو یا هنرجو، شور و انگیزه برای تحصیل ایجاد کنید. این کار به آن‌ها کمک می‌کند که به درس شما علاقه بیشتری داشته باشند و با جدیت پیگیر مسائل مربوط به درس و تکالیفشان باشند. مدرس وظیفه دارد که با بیان مثال‌ها و نمونه‌های متنوع، در مخاطبانش شور و انگیزه ایجاد کند تا آن‌ها با جدیت بیشتری مسائل را دنبال کنند.

پیش از انتخاب شغل تدریس باید از خود بپرسید که آیا توانایی بخشیدن انگیزه به دیگران را دارید؟

۷- آیا شخصیت شما با حوزه تدریستان همخوانی دارد؟

شما به‌عنوان مدرس علاوه بر اینکه باید به ذات آموزش علاقه‌مند باشید، باید به رشته‌ای که تدریس می‌کنید هم علاقه‌ داشته باشید. اگر غیر از این باشد، مدرس موفقی نخواهید شد. پیش از انتخاب شغل تدریس به این موضوع فکر کنید که این کار بخش بزرگی از زمان و سبک زندگی شما را به خود اختصاص خواهد داد؛ پس باید قبل از ورود به دانشگاه، رشته و گرایش خود را با دقت انتخاب کنید.

بهترین فرصت‌های شغلی حوزه تدریس را ببینید


 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search