بررسی رولزرویس فانتوم؛ عالیجناب رولزرویس

خودروهای برتر تاریخ به روایت نیما طبیبی

0

مواجهه با رولزرویس فانتوم (Rolls-Royce Phantom) هر کسی را به یاد لردهای انگلیسی و اشراف بریتانیایی می‌اندازد. این خودروی اشرافی انگلیسی اولین بار در سال ۱۹۲۵ عرضه شد.

اجازه دهید برای شما داستانی از رولزرویس نقل کنم؛ می‌گویند در سال‌های اولیه ساخت رولزرویس، مهاراجه‌ای هندی بدون خدم و حشم و با لباس ساده وارد نمایشگاه رولزرویس می‌شود، یکی از کارمندان فروش او را از آن‌جا می‌راند. مهاراجه می‌رود و با تشریفات تمام لباس باشکوه مهاراجه بازمی‌گردد، پنج رولزرویس گران می‌خرد و آن‌ها را به کار زباله جمع‌کنی در ایالت تحت فرمانش می‌گذارد. کمپانی رولزرویس و مدیرانش مدت زیادی به مهاراجه التماس می‌کنند که آن‌ها را ببخشد و رولزرویس‌ها را از خیابان‌ها جمع کند.

از همان ابتدا مدل اصلی رولزرویس، «فانتوم» نام گرفت و میراث طراحی فوق‌العاده رولزرویس فانتوم هفت نسل ادامه پیدا کرد تا به امروز رسید. از آن زمان عنوان یکی از زیباترین و مطمئن‌ترین اتومبیل‌های لوکس جهان را حفظ کرده است. البته داستان و سرگذشت کمپانی رولزرویس در شکل گرفتن جایگاه امروزی آن خیلی موثر بوده است.

بیشتر بخوانید: نگاهی به فهرست لوکس‌ترین خودروهای جهان

رولزرویس فانتوم 1925

تا اوایل سال ۲۰۰۰ رولزرویس‌ها با مهندسی بسیار پیچیده و قدیمی ساخته می‌شدند، اما امروز به طراحی بسیار زیبای انگلیسی و مهندسی آلمانی مجهز شده‌اند تا به همراه زیبایی، راحتی و قدرت، ایمنی و اطمینان را نیز به صفات رولزرویس اضافه کنند.

داخل رولزرویس فانتوم 1925
داخل رولزرویس فانتوم ۱۹۲۵

اکنون بیش از یک قرن است که رولزرویس بر اتومبیل‌های سوپرلوکس خود نام «فانتوم» می‌گذارد. تمام این مدل‌ها چه در زمان خود که خودروهای ویژه روسای جمهور، پادشاهان و رجال سیاسی یا صاحبان کارخانجات یا شرکت‌های بزرگ بودند و چه در زمان حال که به عنوان یک اتومبیل کلکسیونی ارزشمند با نوآوری‌های مهندسی و تکنولوژی تغییرات شگرفی در صنعت خودروسازی داده‌اند، قابل توجه هستند. در این لیست ما بیشتر به مدل‌هایی می‌پردازیم که بعد از خرید کمپانی رولزرویس توسط فولکس واگن آلمان تولید شدند.

این سری تولیدات که با مهندسی پیشرفته آلمانی‌ها و با تکنولوژی کمپانی بی‌ام‌و قابل اعتمادتر شدند، به سرعت جایگاه جدیدی در بازار باز کردند. خریدارانی که بیست تا سی درصد گران‌تر بودن رولزرویس نسبت به خودروهای لوکس بنز، در قبال لذت سواری آن برایشان هیچ بود، به سرعت جذب این تولیدات زیبا شدند.

بیشتر بخوانید: بررسی جگوار ای-تایپ؛ زیبای انگلیسی

کمپانی رولزرویس در سال ۱۹۰۴ توسط «چارلز استوارت رولز» و «فردریک هنری رویس» تاسیس شد و در سال ۱۹۰۶ آغاز به کار کرد. تولیدات این کمپانی موتور هواپیما و خودروهای سوپرلوکس بود. از سال۱۹۴۰ رولزرویس در مهندسی، طراحی و ساخت موتور جت شرکت کرد و امروز موتورهای جت این کمپانی روی بسیاری از هواپیماهای بزرگ دنیا دیده می‌شود. این شرکت بعدها بخش اتومبیل خود را جدا کرد و نام Rolls–Royce Motors را بر آن گذاشت.

رولزرویس فانتوم ۲۰۲۰
رولزرویس فانتوم ۲۰۲۰

رولزرویس موتورز در سال ۱۹۷۳ ثبت شد و بعدها در سال ۱۹۹۸ به کمپانی آلمانی فولکس واگن فروخته شد و در سال ۲۰۰۳ به فعالیت خود پایان داد. البته در جدالی که بین کمپانی فولکس و ب‌ام‌و بر سر خرید این شرکت بود، دست آخر فولکس برنده ماجرا شد و حقوق مربوط به برند رولزرویس و آرم تجاری آن و شکل جلو‌پنجره آن را به ب‌ام‌و فروخت و در سال ۱۹۹۸ و همزمان با فروش این حقوق، شرکت دیگری با نام Rolls-Royce Motor Cars به عنوان شاخه‌ای از کمپانی ب‌ام‌و پا به عرصه وجود گذاشت. این شرکت جدید که زیرمجموعه‌ ب‌ام‌و است در شهر «گود وود» انگلستان واقع شده و تمام مدل‌های مدرن رولزرویس را تولید می‌کند.

نسل هفتم رولزرویس فانتوم حق انتخابی از طیف وسیع ۴۴۰۰۰ رنگ را به مشتریان خود می‌دهد. درهای عقب این ماشین که برعکس درهای جلوی آن باز می‌شوند و در داخل خود چترهای بزرگی را جای داده‌اند، از ویژگی‌های دیگر این اتومبیل زیباست. البته از تمام این زیبایی‌های ظاهری آن که بگذریم، موتور ۱۲ سیلندر ۶ لیتری آن که نتیجه مهندسی ب‌ام‌و است، جایگاه خاصی برای این خودرو در لیست ما باز می‌کند. تمام فناوری‌های مدرن ب‌ام‌و، یک‌جا در این ماشین جمع شده‌اند. سیستم دید در شب، رادار جلوگیری از برخورد با خودروی جلو و سیستم پیشرفته GPS و سامانه صوتی- تصویری عقب چند نمونه کوچک از مشخصه‌های بی‌شمار این ماشین زیبا هستند.

***

شما می‌توانید آگهی‌های خرید و فروش انواع خودروهای کلاسیک و قدیمی را در بخش آگهی‌های خودروی سایت دیوار مشاهده کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.