گروه صنعتی ایران خودرو طی مراسمی سهشنبه ۲۶ مهر از محصول جدید خود رونمایی کرد. این ماشین Tf21، در تیپهای مختلف به بازار عرضه میشود و تمامی استانداردهای ۸۵ گانه الزامی را پاس خواهد کرد.
این پروژه با دستور مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، پس از بازدید رئیسجمهوری از گروه صنعتی ایرانخودرو و صدور فرمان هشتبندی که یکی از مضامین آن به توسعه محصولات جدید تاکید دارد، کلید خورده است.
خودروی TF21 در زمینه امکانات ایمنی، فراتر از انتظار ظاهر شده و دارای تجهیزات زیر است:
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ESC
- پایش فشار باد تایرها TPMS
- راهنمای تعویض دنده (سیستم GSI)
- سنسور نور و سنسور باران
از جمله دیگر تجهیزات مدل لوکس خودروی TF21 میتوان موارد به اشاره کرد:
- رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی
- غربیلک فرمان با پوشش چرمی
- کلیدهای کنترلی روی فرمان
- فرمان برقی،
- سیستم مالتی مدیا با نمایشگر لمسی هفت اینچی
- سیستم ورود بدون کلید Keyless
طبق تاکید این مدیر صنعتی برنامهریزی شد تا در کنار توسعه محصول ریرا که در سال ۱۴۰۱ رونمایی شد، در سگمنت دیگری اقدام به تولید محصول شود. محسن رضاییمنش، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو، در توضیح ویژگیهای این پروژه جدید ایرانخودرو اظهار کرد:
پس از خودرو ریرا که مالکیت تمام اجزای پلتفرم آن متعلق به ایرانخودرو است و برای اولین بار برق و شبکه که ۳۰ درصد یک پلتفرم را شامل میشود با همکاری دو شرکت دانشبنیان ایرانخودرو (جتکو و تام)، به فرآیند طراحی و تکوین محصول TF۲۱ برسیم.
ماشین جدید اقتصادی ایرانخودرو
این محصول که از آن به عنوان جایگزین پژو ۲۰۶ یاد میشود، بر اساس رویکرد شرکت ایرانخودرو در جهت بهروزرسانی محصولات خود پا به عرصه گذاشته است. پیش از این شرکت ایران خودرو با محصول محبوب و البته قدیمی پژو ۲۰۶ سهم بالایی از بازار خودروهای هاچبک اقتصادی را داشته است و حالا با معرفی محصول جدید TF21 بر پایه پلتفرم P200 این شرکت در تلاش است تا جایگزین مناسبی برای محصول قبلی خود معرفی کند.
مدیر عامل ایرانخودرو گفت: «ایرانخودرو رویکردی صادراتی برای محصول پروژه TF21 دارد و به تولید رسیدن این محصول در فاصله زمانی ۱۸ ماهه به معنای پاس کردن استانداردهای خودروسازان جهانی توسط این شرکت است.»
مشخصات فنی خودرو Tf21
سری اول TF21 با موتور TU5 پلاس که نسخه بهینهسازیشده و ارتقایافته TU5 است، تولید میشود. از TU5 در پژو ۲۰۷ و پژو پرشیا استفاده میشود.
- موتور TU5 پلاس میتواند حداکثر قدرت ۱۱۵ اسب بخار و بیشینه گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر را تولید کند و در خودروهایی مثل تارا و پژو ۳۰۱ قبلاً استفاده شده است.
- یکی از مزیتهای TF21 مصرف سوخت پایین موتور TU5 پلاس است و به طور میانگین مصرف سوخت این محصول جدید ایرانخودرو، چیزی در حدود ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.
- بهدلیل اینکه ایرانخودرو قصد دارد موتور خانواده TU5 را حذف کند و به جای آن از موتورهای جدیدتر و کممصرفتر استفاده کند، سری دوم TF21 با موتور ملی IK3 تولید میشود.
- موتور IK3 سه سیلندر در دو نوع KP5 با سیستم تنفس طبیعی، حجم ۱.۵ لیتر، قدرت ۱۲۰ اسب بخار و گشتاور ۱۴۵ میلیمتر و نوع KP2 با توربوشارژ، حجم ۱.۲ لیتر، قدرت ۱۷۰ اسب بخار و گشتاور ۲۸۶ نیوتن متر طراحی و تولید میشود.
- پلتفرم TF21جدید است و به همین دلیل این قابلیت را دارد که از فناوریهای جدیدتری در داخل خودرو نصب شود.
خودرو TF21 ایران خودرو به گونهای ساخته شده که میتوان آپشنهای زیادی را روی آن نصب کرد. ایرانخودرو میگوید: مشخصات TF21 با این مشخصات قابل قبول است و میتواند گزینه قابل مطرحی برای رقبای چینی در این رده قیمتی باشد.
«امکان اجرای استانداردهایی مانند تصادف با عابر پیاده، سنسور فشار باد تایر (TPMS)، نشانگر زمان تعویض دنده (GSI)، کنترل پایداری (ESP) و سیستم کاهش مصرف سوخت (ECO) روی این خودرو وجود دارد.»
این خودرو از فاز طراحی صنعتی تا ساخت بهصورت داخلی عمل شده است. خودرو TF۲۱ که خودرویی برند کاملا ایرانخودرویی در کلاس ابعادی B، نیمه اول سال ۱۴۰۲ به تولید انبوه خواهد رسید و عرضه میشود.
به گفته محسن رضاییمنش در مجموعه گروه صنعتی ایرانخودرو و در پروژه TF۲۱ مورد پیگیری است. اهدافی نظیر:
- اهدافی نظیر گسترش و بهبود برند ایرانخودرو
- تجمیع پروژههای پلتفرمی و سیستمی در محصولات
- حفظ و ارتقای جایگاه ایرانخودرو در بازار از طریق عرضه محصولات با کلاس ابعادی B
- ارتقا موقعیت رقابتی و رضایت مشتری
این مقام مسئول در گروه صنعتی ایرانخودرو خاطر نشان کرد:
همه خودروهای جدید ایرانخودرو از جمله تارا، ریرا و همین محصول پروژه TF۲۱, همه استانداردهای ۸۵گانه را خواهد داشت. تنها زمانی به جهت توسعه استانداردهای محصولات جاری نیاز داریم که این موضوع نیز در دستور کار است. ضمن اینکه خروج پلتفرمهای قدیمی نیز در حال انجام است، چنانچه بتوانیم محصولات جاری را با توسعه استانداردی حفظ کنیم، محصولات قدیمی کنار خواهند رفت و سرمایهگذاری بر روی آنها انجام نخواهد شد.
رضاییمنش ضمن اشاره به تعهد ایرانخودرو برای تولید ۷۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری و ۹۰۰ هزار دستگاه خودرو برای سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: طبق این تعهد ما به دولت، خواستار این هستیم که فرصتی به خودروساز داده شود. برای بحث ورود نقدینگی و تامین اعتبارات مالی پروژه مدت زمانی در نظر گرفته شود تا با محصولات پلتفرمهای جدید بتوانیم به تیراژ مدنظر دولت دست پیدا کنیم.
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو، در بحث کاهش هزینهها نیز اظهار کرد: در این پروژه صرفهجویی ۳۲ میلیارد دلاری صورت گرفته است. این درحالی است که در مصرف سوخت و آلایندگی نیز صرفهجویی به همراه خواهد داشت و در دستور کار قرار دارد.
در واقع استراتژی ایرانخودرو طراحی و تولید خودرو بر روی پلتفرمهای جدید مثل طراحی تارا روی پلتفرم پژو ۳۰۱ و طراحی ریرا به عنوان یک کراساور شهری روی پلتفرم پژو ۲۰۰۸ است.
خودرو TF21 جدیدترین طراحی ایرانخودرو است که طبق اعلام این شرکت اواخر سال ۱۴۰۲ بهدست مشتریان میرسد. نام تجاری این خودرو هنوز مشخص نشده است و با کد کارخانهای TF21 شناخته میشود.
آگهیهای انواع خودرو را در دیوار ببینید
قیمت و زمان عرضه TF21
البته که این بازه قیمتی حدودی است و عوامل زیادی تا تعیین قیمت نهایی خودرو دخیل هستند؛ مثل میزان مشارکت قطعهسازان ولی به طور کلی ایرانخودرو تلاش میکند قیمت TF۲۱، زیر ۳۰۰ میلیون تومان باشد.
در نهایت خودروی جدید ایرانی تی اف ۲۱ ایران خودرو، در رده خودروهای کوچک است و نمیتواند رقیبی برای بازار کراساور ریرا ایران خودرو (K125) باشد و احتمالا از خودرو آریا شرکت سایپا هم ارزانتر خواهد بود.
در دیوار بخوانید: زمان و شرایط ثبت نام ایران خودرو مهر ۱۴۰۱
دکتر خطیبی مدیر عامل ایران خودرو نیز بحث کوتاهی درباره تحولات ایران خودرو در ماههای اخیر ارائه کرد و در نهایت دکتر اسلامپناه به عنوان آخرین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و لابلای صحبتهایش چنین گفت:
« در این پروژه سعی شده که حرکت تحولی طراحی، ساخت و صنعتیسازی در دستور کار باشد و امیدواریم این خودرو با پاس کردن الزامات کارخانهای و استانداردهای ۸۵گانه بتواند زمینه جبران عقبماندگیهای گذشته و تامین رضایت مشتریان را فراهم کند. تاکید مدیرعامل ایران خودرو نیز ناظر بر ادای حقالناس، جبران عقبماندگیها و تامین رضایت مشتریان است.»
قرار است در زمان عرضه این محصول، سه نسخه پایه (Base)، میانه (Medium) و لوکس بر پایه پلتفرم پی۲۰۰ به بازار عرضه شود. البته ایران خودرو به خوبی از محبوبیت خودروهای هاچبک شبه کراس در بازار خودروی ایران و دنیا آگاه بوده و قصد دارد که مدل کراس لوک (Cross Look) خودرو تی اف۲۱ که استایلی بین هاچبک و کراس اوور دارد را طراحی و تولید کند که اتفاقا بین تمامی این نسخهها، اولویت تولید با همین مدل کراس لوک است.
ایران خودرو در مدت اخیر توجه زیادی به استانداردسازی محصولات گذشته و رعایت استانداردهای ۸۵گانه در محصولات جدید خود کرده است. نتیجه این تلاشها، عبور از تمام استانداردهای جدید ۸۵گانه سختگیرانه ملی توسط خودرو تی اف۲۱ بوده و تمامی نسخههای این خودرو با وجود تفاوتهایی که در تریم داخل، سطح امکانات و حتی تفاوت های ظاهری دارند، قادر به پاس کردن استانداردهای ملی ۸۵گانه صنعت خودرو ایران هستند.
آگهیهای انواع خودرو را در دیوار ببینید
***
اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.