آیا خودروهایی که دیگر ارزش خرید ندارند را میشناسید؟ همه خریداران و کارشناسان اذعان دارند که در بازار معاملات خودرو، تمامی گزینهها ارزش خریدن ندارد. درست که گاهی بودجه، تورم و هزینه اجازه خرید بعضی از خودروها را نمیدهد، اما همیشه تمامی این موانع از سوی خریدار و فروشنده نیست.
خیلی از مواقع زمان همهچیز را مشخص میکند. یکی از این موقعها جایی که است که از تاریخ تولید و ساخت یک مدل ماشین سالهای خیلی زیادی میگذرد. با وجود مدلهای جدیدتر آن سری، در کمال تعجب مدل خودروی قدیمیتر بهصورت معدود اما همچنان در بازار وجود دارد! در کشور ما هم چند مورد از این محصولات همچنان در سایتها و بین دوستداران ماشینهای کارکرده دیده میشود.
۶ مورد از خودروهایی که ارزش خرید ندارند
در این مطلب فهرستی تهیه کردهایم از عناوین خودروهایی که ارزش خرید ندارند. خرید این خودروها حتی با وجود گرانی، تورم و کمشدن ارزش پول ایران هم توجیهی ندارد.
۱ – رنو پیکی
این محصول را که حدود ۲۰ سال پیش پارسخودرو ساخته است. پیکی چهره خود را از روی مدل اورجینال خود یعنی رنو ۵ گرفته است. پیکی ابعاد بسیار کوچکی (حتی از پراید هم کوچکتر) دارد. کاملاً برعکس ظاهر کابین که انگار برای ۴ نفر طراحی شده است، اما ۲ و یا نهایت ۳ نفر بزرگسال بهزور در آن جای میگیرند. در واقع فضای سرنشینان عقب گویی بیشتر مخصوص کودکان است.
این خودرو برای کسانی ساخته شده بود که قصد صرفکردن بودجه زیادی برای تهیه ماشین نداشتند. بعد از سال ۱۳۸۵، پارس خودرو مدل نیو پیکی را تولید کرد که در ظاهر بهجز چند نقطه جزیی مثل چراغهای عقب و گلگیر تفاوت خاصی نداشت. پیکی مصرف سوخت کمی دارد و ارزان است، اما از بورس بازار افتاده و میتوان آن را در فهرست خودروهایی که ارزش خرید ندارند قرار داد.
براساس دادههای موجود در آگهیهای دیوار، قیمت رنو پیکی در بازار کارکرده در اسفند ۱۴۰۰ حدود ۵۰ میلیون تومان است.
۲ – پژو روآ و پژو آردی
آردی و روآ از جمله خودروهایی بودند که در آن روزهای اوج پژو ۴۰۵ بین ایرانیها، ایران خودرو آنها را از ترکیب این محصول فرانسوی و پیکان و در اوایل دهه ۸۰ ساخت. آردی در واقع بدنه پژو ۴۰۵ بود که روی موتور و مکانیک پیکان کار گذاشته شده بود!
از همان ابتدا این ایده انتقادهای بسیاری را در پی داشت، چراکه خیلیها معتقد بودند کیفیت رانندگی در قسمت فنی در حد پیکان است و خرجی که بهویژه بعد از تصادفهای احتمالی رو دستتان باقی میگذارد، در حد پژو خواهد بود! هر چند گروهی هم بودند که برای نخریدن پیکان و درعینحال نداشتن بودجه بیشتر و همچنین نبود مدلهای متنوع در بازار سراغ این ماشین رفتند.
چند سال بعد از این انتقادات و در سال ۱۳۸۵، پژو روآ معرفی شد که از نظر ظاهر هیچ فرقی با آردی نداشت و شرکت سازنده فقط قسمت فنی موتور پیکان را کمی بهبود داده بود. باوجود این تغییر، باز هم در فهرست خودروهایی که ارزش خرید ندارند قرار میگیرد. هر دوی این محصولات از لحاظ کیفی، ساخت و عایقبندی در نقطه پایینی قرار میگیرد و درعینحال مصرف سوخت زیادی هم دارد.
براساس دادههای موجود در آگهیهای دیوار، قیمت پژو روآ در بازار کارکرده در اسفند ۱۴۰۰ حدود ۷۰ میلیون تومان است. همچنین، پژو آردی نیز حدود ۵۰ میلیون تومان قیمت دارد.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]
۳ – پروتون جن تو
این سدان مالزیایی را گروه زاگرس به بازار کشور عرضه کرد. در روزهایی نهچندان دور این خودرو در اوج فروش خود قرار داشت و تا قبل از ورود خودروهای پیشرفته چینی و ژاپنی جزو محبوبترینهای آسیایی محسوب میشد. در واقع، مشخصات فنی پروتون نسبت به تولیدات سطح متوسط داخلی چندان ناامیدکننده نیست، اما از آنجا که میشود با این هزینه خودروی بهروزتری تهیه کرد مورد بعدی است که ما در فهرست خودروهایی که ارزش خرید ندارند به آن میپردازیم.
جن ۲ در فرمانپذیری و هندلینگ نمره خوبی دارد، اما مصرف سوخت بالایی دارد و در رانندگی شهر این عدد به حدود ۱۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر میرسد. نکته بزرگ منفی این خودروی ساخت مالزی این است خیلی زود به استهلاک و خرج میافتد و عمر مفید کمی دارد. ضمن اینکه بعد از گذشت این همه سال دیگر نمیتوان لوازم یدکی آن را برای تعمیر به راحتی پیدا کرد و خرید آن بهصرفه نیست.
براساس دادههای موجود در آگهیهای دیوار، قیمت پروتون جن ۲ در اسفند ۱۴۰۰ بسته به سلامت خودرو حدود ۲۰۰ تا ۲۷۰ میلیون تومان است.
۴ – دوو سیلو
اگر به حدود ۲۰ الی ۳۰ سال قبل برگردیم، به روزهایی میرسیم که چند مدل از ماشینها در زیبایی و شبیه بودن به ماشینهای آخرین سیستم خارجی دنیا خودنمایی میکردند. یکی از همین مدلها دوو سیلو بود. کرمانموتور چند سال بعد از نسلهای کاربراتوری، نسخه انژکتوری آن را وارد کرد که بهبود فنی پیدا کرده بود.
فرمانپذیری و سیستم تعلیق این ماشین ساخت کره جنوبی در وضعیت خیلی خوبی قرار داشت و به خاطر صندوق جادار، مصرف سوخت کم و همین طور طراحی جذاب و جدید در آن روزها، جزء محصولات محبوب به شمار میرفت.
با عدم پشتیبانی پیوسته توسط کمپانی سازنده و آرام آرام بهوجودآمدن مشکلات تهیه لوازم یدکی و به خرج افتادن ماشینهایی که در خیابانها و بازار وجود داشت، استقبال از سیلو رو به افول نشست و این محصول خوب آن روزها نتوانست به موفقیتهایش ادامه دهد. به خاطر همین دلایل و باقیماندن مشکلات و عوضنشدن شرایط در این چند سال گذشته، خرید این مدل پیشنهاد نمیشود.
براساس دادههای موجود در آگهیهای دیوار، قیمت دوو سیلو در اسفند ۱۴۰۰ حدود ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان است.
۵ – سیتروئن زانتیا
این خودروی فرانسوی زمانی به ایران آمد که تولید آن در خطوط تولید سیتروئن متوقف و پایان یافته بود. از سال ۱۹۹۲ نسخه اولیه و در سال ۱۹۹۸ نسخه بازطراحی شده آن در اروپا معرفی شد و تولید آن در ۲۰۰۲ به پایان رسید. اما در همان سالها، سایپا نسخه دوم و بازطراحی شده را برای ساخت و تولید در ۲ تیپ معرفی کردد.
این محصول در آن روزهای کمتنوع محصولات، بهخاطر طراحی جذاب و چشمگیر فرانسوی و البته تبلیغاتی که برای تعادل و رانندگی زانتیا با ۳ چرخ انجام میشد، توانست تأثیر خود را بگذارد، اما دیگر از آن روزها مدت بسیاری گذشته است و میتوان آن را در فهرست خودروهایی که ارزش خرید ندارند قرار داد.
زانتیا جزء معدود خودروهایی بود که گویی مختص مدیران و مشتریان با جایگاه اجتماعی بالا بود و قیمت گران آن نسبت به سایر محصولات در بازار گواه بر این موضوع بود. در هر حال این سدان فرانسوی با وجود فرمانپذیری نرم، تعادل و پایداری و سیستم تعلیق خوب، دارای ایمنی متوسط و خرج و هزینه نگهداری زیادی است. همچنین باید بدانید قسمت فنی این ماشین حساسیت خاصی دارد و درصورت تعمیر نادرست، میزان هزینه و خرج را برای دارندهاش بیشتر میکند.
براساس دادههای موجود در آگهیهای دیوار، قیمت سیتروئن زانتیا در اسفند ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان است.
۶. نیسان ماکسیما
آخرین مورد از خودروهایی که ارزش خرید ندارند ماشینی است که روزی یکی از لوکسترین ماشینهای موجود در ایران شناخته میشد؛ سدانی ژاپنی با ابعاد کشیده و شکیل که شتاب و سرعت خوبی داشت و این نقاط مثبت با طراحی چشمنواز و زیبای آن آمیخته شده است.
حضور و مونتاژ ماکسیما در ایران از سال ۱۳۸۰ شروع شد و تا حدود ۱۱ سال ادامه داشت. خریداران آن بهخاطر کیفیت این ماشین خیلی زود دلبسته آن میشدند. ماکسیما استهلاک کمی دارد، شتاب و سرعت آن در حرکت خوب است و فضای مناسب و جاداری هم در کابین و اتاقک برای سرنشینان آن طراحی شده است. بااینحال مصرف سوخت آن زیاد است، نسبت به خودروهای امروز امکانات کمی دارد و فرمانپذیری آن در حد مطلوبی نیست.
ماکسیما ماشین خوبی بود، دقت کنید که بود برای روزهای گذشته است و اکنون این ماشین هرقدر هم در بازار دستدوم سر پا باشد، توصیه میشود سراغش نروید؛ چراکه اگر عمر مفید آن تمام شود، برای پشتیبانی و تعمیر و تهیه لوازم یدکی آن دچار مشکل خواهید شد.
براساس دادههای موجود در آگهیهای دیوار، قیمت نیسان ماکسیما در اسفند ۱۴۰۰ بسته به مدل، کارکرد و سلامت فنی حدود ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان است.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]
جمع بندی خودروهایی که ارزش خرید ندارند
جز این موارد اشارهشده، باز هم مواردی بهنسبت قدیمی هست که جزو فهرست خودروهایی که ارزش خرید ندارند دستهبندی میشود. همواره به یاد داشته باشید گاهی اوقات نخریدن این موارد که ضرر و دردسر احتمالیشان برای شما بیشتر از سودشان خواهد بود، از داشتن ماشین بهتر است.
در نهایت، امیدواریم که مطالعه این مطلب برایتان مفید بوده و توانسته باشد اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهد. نظر شما درباره خودروهایی که ارزش خرید ندارند چیست؟ کدام یک از ماشینها را میشناسید که جایشان در این فهرست خالی باشد؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.