از صبح دوشنبه در مرکز تحقیقات و فناوری شرکت سایپا، همایشی با عنوان «رویداد فناورانه خودروهای آینده ۲» برقرار است. همچنین طی دو روز امکان حضور شرکتهای دانشبنیان در محوطه فراهم شده تا بنا بر فراخوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرایط برای ساخت خودروهای برقی و متصل به تدریج امکانپذیر شود.
بخش اول مراسم در سالن همایش و با حضور مقامات عالیرتبه دو شرکت سایپا و ایرانخودرو و البته مقامات ارشد وزارت صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام گرفت و تفاهمنامههایی بین دو طرف رد و بدل شد. مدیر عامل سایپا به عنوان میزبان این همایش نخستین سخنران مهم مراسم بود و پس از خوشامدگویی درباره اهداف این همایش گفت: «شرکت سایپا و مرکز تحقیقات و فناوری آن در تلاش است که در زمینه تولید خودروهای آینده فعالتر شود.»
تیموری ادامه داد:
«بنده در ۹ ماهی که از مسئولیتم در سایپا گذشته است، بازدید متعددی از مرکز تحقیقات خودمان داشتهام و از نزدیک شاهد بودم که چه ایدههای خلاقانهای در زمینه برقیسازی خودروها در حال انجام است. تا چند سال آینده خودروهای برقی توسعه پیدا خواهد کرد و ما هم سعی داریم در این زمینه به تولید برسیم. »
در زمینه خودروهای متصل نیز اتفاقات خوبی افتاده است. ما یک سیستم ناوبری نوشتهایم که در هر حال امکان ردیابی خودرو را به مالک آن میدهد و این موضوع مهمی در زمینه سرقت خودروهاست. همکاران من مشغول کار بر روی یک موتور برقی هستند که میتواند هنگام کار تا ۸۰ درصد خود را شارژ کند.
در زمینه تستهای خودرو هم برنامههایی داریم که بهزودی راهاندازی میشود؛ مثلاً تست عابر پیاده را با سیستم خودمان خواهیم داشت. تیموری از شرکتهای دانشبنیان و نیروهای جوان و متفکر خواست که در راه برقیسازی خودروهای حال حاضر با خودروسازان همکاری نزدیکتری داشته باشند.
سخنران بعدی دکتر منوچهر منطقی معاون صنایع وزارت صمت بود که سابقه طولانی در حوزه خودروسازی دارد. منطقی با اشاره به اهمیت این همایش گفت:
«جلسه امروز مهم است چون ما درباره مسیری که برای تولید خودروهای آینده ترسیم کردهایم، توضیح خواهیم داد. تا یک دهه دیگر ما باید با خودروهای امروزی خداحافظی کنیم و برای رسیدن به آن روز لازم است در کنار پیشرفت علمی و فناوری، در زمینه قوانین و حمایتهای قانونی بسیار تلاش کنیم.»
منطقی درباره مسیر انواع خودروها برای تبدیل شدن به وسایل نقلیه آینده گفت: «بر اساس امکانات و زیرساختی که در کشور وجود دارد، مسیر را به این ترتیب مشخص کردیم که در مورد خودروهای حمل و نقل مثل اتوبوس باید آنها را کاملاً برقی کنیم. در مورد موتور سیکلت باید در کنار برقیسازی به فکر سوآپ باتری باشیم و در مورد خودروهای سواری هم استفاده از سیستم هایبرید برای ما امکان بهتری است. برای پیادهسازی این راهبرد، باید شبکهای قوی با همراهی دانشبنیانها بسازیم.»
منطقی به موضوع ساخت خودروهای متصل (Connected Car) هم اشاره داشت و از شرکتهای داخلی خواست تا به کمک مراکز تحقیقاتی خودروسازان در اندیشه تجمیع لوازم و تجیزات برای ساخت خودروهای متصل باشند. منطقی گفت که در این راه مسیر مونتاژ یا واردات کیت دنبال نخواهد شد و باید دانش این کار در کشور بومی شود که در این صورت این یک نقطه تحول خواهد بود. در ادامه مراسم از دو کتاب رونمایی شد که درباره همین موضوع نگاشته شده است.
امضای ۴ تفاهمنامه در رویداد فناورانه خودروهای آینده
در این رویداد چهار تفاهمنامه زیر امضا شد.
- ایجاد مرکز پیشرفته صنایع خودرویی،
- برنامه راهبری برای توسعه باتری لیتیوم یونی،
- تفاهمنامه همکاری برای توسعه خودروی متصل با ایرانسل و سایپا و
- تفاهمنامه توسعه زیرساخت مرکز تست خودرو با ISQI میان گروه خودروسازی ایران خودرو و سایپا، شرکتهای دانشبنیان، دانشگاه امیرکبیر، سازمان بازرسی و کیفیتISQI معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت رایزکو (آمپر)
در این رویداد فناورانه که محوریت آن رفع نیازهای فناورانه خودروهای آینده با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان بوده، نزدیک به ۵۰ شرکت حضور پیدا کردهاند که ۲۹ غرفه را در مرکز تحقیقات سایپا تشکیل دادهاند که هریک به ارائه نوآوریها و توانمندیهای خود پرداختهاند.
در پایان بخش اول برنامه هم از یک دستگاه خودرو شاهین متصل (Connected) رونمایی شد که به کمک شرکت ایرانسل برنامهنویسی شده و تجهیزات خاص آن با استفاده از تولیدکنندگان داخلی و همکاران خارجی به مرحله نمونه اولیه یا پروتوتایپ رسیده است.
این خودرو میتواند به فضای ابر اطلاعات که در سطوح مختلف به مالک خودرو اطلاعات عرضه میکند، متصل شود و به صورت خودکار برخی نیازهای امدادی یا مسیریابی را برآورده کند.
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید