چرا خودروهای مانده در پارکینگ خودروسازان به بازار عرضه نمی‌شود؟

چرا خودروهای مانده در پارکینگ خودروسازان به بازار عرضه نمی‌شود؟

اکثر خودروهای مانده کف پارکینگ خودروسازان به دلیل طولانی‌بودن روند ترخیص تکمیل نمی‌شود و عرضه آنها کم شده است

درحالی قیمت خودرو هر روز گران‌تر می‌شود که نرخ رسمی آن تغییر نکرده است. از طرف دیگر عرضه خودرو در بازار کاهش یافته و عکس‌هایی هم در فضای مجازی منتشر شده است که نشان می‌دهد خودروها در پارکینگ‌های بزرگ دپو شده‌ است تا با بر هم خوردن تعادل بازار، قیمت‌ها را بازهم گران‌تر کنند. سؤال این است  که چرا خودروهای مانده کف پارکینگ خودروسازان به بازار عرضه نمی‌شود؟

بااین‌حال مدیران دو شرکت خودروسازی کشور، وابستگی به برخی قطعات وارداتی، مشکل در تأمین ثبت سفارش ارز، افزایش هزینه حمل و برخی مشکلات در حوزه زیست‌محیطی و گمرک را دلیل اصلی مشکلات و عدم به‌ موقع عرضه خودرو اعلام داشتند.

مهم‌ترین مشکلی که باید در این بخش روی آن متمرکز شوند و خودروسازان هم خودشان پیگیر هستند، تولید قطعاتی است که وابسته به خارج است.

مازیار بیگلو، دبیر انجمن قطعه‌سازان، با اشاره به جزئیات ترخیص قطعات و مواد اولیه خودرو در کشور، درباره اینکه چرا قطعات خودروهای ساخت داخل در گمرک به‌راحتی ترخیص نمی‌شود درصورتی که قطعه‌های خودروهای مونتاژی به‌راحتی وارد کشور می‌شود گفت: «خودروهای وارداتی در قالب یک بسته وارد کشور می‌شود. گمرک قوانینی دارد که بر اساس آن این قطعات در یک سرفصل قرار می‌گیرد. البته فصل تعرفه‌ای آنها نیز فرق می‌کند و مجوز آن را مستقیم وزارت صمت می‌دهد و آنها را وارد می‌کند.»

وی بیان کرد: «قطعات مربوط به قطعه‌سازان که عموماً به آنها قطعات استاندارد مثل IC، دیود یا مواد اولیه خاص گفته می‌شود و ترخیص آنها نیز سرفصل جداگانه دارد، در امور مختلف وزارت صمت موردبررسی قرار می‌گیرد؛ یعنی برخی در دفتر نیرو محرکه وزارت صمت بررسی می‌شود.»

چرا خودروهای مانده کف پارکینگ خودروسازان به بازار عرضه نمی‌شود؟
خودروهای در پارکینگ مانده

دبیر انجمن قطعه‌سازان کشور در ادامه گفت: «برخی دیگر از این قطعات زیر نظر صنایع پلیمری، سلولزی و برخی صنایع فلزی وارد کشور می‌شود. گذراندن واردات این قطعات به این دلیل است که اگر قطعه‌ای در کشور تولید نمی‌شود، نیاز به استعلام از مراکز مختلف، اتحادیه و انجمن‌های مختلف دارد؛ پس این موضوع کمی روند ترخیص را با مشکل مواجه کرده است.»

وی گفت: «خودرویی که به‌صورت CKD (بسته‌ای کامل)  وارد می‌شود، چون به‌طور کامل وارد شده است، مشکلی در روند ترخیص آن وجود ندارد؛ اما ایرادی که برای قطعات خودروهای داخلی وجود دارد، این است که استعلام گرفتن از نهادهای مختلف باعث ایجاد وقفه زمانی در ترخیص می‌شود و کار را طولانی می‌کند.»

دبیر انجمن قطعه‌سازان تشریح کرد: «اکنون اکثر خودروهای مانده کف پارکینگ خودروسازان به دلیل طولانی‌بودن روند ترخیص تکمیل نمی‌شود و عرضه آنها کم شده است؛ چراکه قطعات استاندارد آنها در گمرک مانده است و تا زمانی که مجوزها صادر نشود، ترخیص نمی‌شود. اما خودرو CKD چون در قالب پکیج کامل است، مجوز دارد و کاملاً تحت‌نظر دفتر نیرو محرکه وزارت صمت است.»

او ادامه داد: «البته در زمانی که ترخیص قطعات تحت‌نظر دفتر نیرو محرکه وزارت صمت بود، خیلی سریع‌تر کارهای ترخیص انجام می‌شد؛ اما اکنون که این کار بین دفاتر مختلف در وزارت صمت پخش شده، باعث شده است تا این روند طولانی‌تر شود.»

دبیر انجمن قطعه‌سازان با بیان اینکه اکنون حدود ۱۰۰ هزار خودروهای مانده کف پارکینگ خودروسازان ناقص هستند، گفت: «بیشتر این قطعات، قطعات استاندارد الکترونیکی و مواد اولیه‌ای هستند که تولید داخل ندارد.»

***

شما می‌توانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search