خودروی صفر بخریم یا کارکرده؟

خودروی صفر بخریم یا دست دوم؟

هنگام خرید یک ماشین سوالات بسیاری به ذهن خطور می‌کنند. برخی اوقات جواب به آن‌ها آسان است، اما برخی مواقع برای پاسخ به آن سوال خاص نیازمند مشورت و فکر با اعضای خانواده و دوستان هستید. اینکه چه مدل ماشینی بخرم؟ چقدر هزینه کنم؟ خودروی داخلی بخریم یا خارجی؟ و البته سوال مهمی مثل خودروی صفر بخریم یا دست دوم؟

در اغلب اوقات، جواب به تمامی سوالات به‌خصوص این آخری، نیازمند بحث و مشورت و تحقیق با کارشناسان است تا بتوان به پاسخ و جایی رسید که خریدار در نهایت کمترین ضرر و بیشترین سود را ببرد.

سوال مهم و انتخاب و تردید بین خرید یک خودروی صفر یا کارکرده، سوال و بخش بسیار مهمی در پروسه خرید یک ماشین است. نمی‌توان بی‌گدار به آب زد و صرفاً با شنیدن نظرات یکی دو نفر و فقط با اینکه آ‌ن‌ها پیشنهاد می‌دهند فلان مدل ماشین خوب است، بدون جستجو و تحقیق سراغ آن یکی دو مدل محدود رفت زیرا در صورت انجام معامله یک ماشین با این روش، احتمال پشیمانی و ضرر بسیار بالاست.

برای جواب دادن به سوال خودروی صفر بخریم یا کارکرده، باید فاکتورهای متعددی را در نظر گرفت که در این مطلب سعی می‌کنیم با در کنار هم قرار دادن این فاکتورها و مقایسه آن‌ها با هم به کسانی که قصد خرید یک خودرو دارند و بین این دو وضعیت مردد مانده‌اند کمک کوچکی کرده باشیم.

خودروی صفر بخریم یا دست دوم؟قیمت و بودجه

خوشبختانه (یا متاسفانه) در حال حاضر مهم‌ترین عامل برای خرید یک ماشین توسط یک فرد ایرانی در بازار داخل کشور قیمت خودروها و میزان بودجه اوست. ماشین‌ها همواره در ایران رو به گرانی رفته‌اند و این موضوع علی‌الخصوص در این چند سال اخیر که تورم در بازار معاملات خودرو رشدی سرسام‌آور داشته به ترسناکی دیده می‌شود.

خیلی از متقاضیان بخش بزرگی از قدرت خرید خود را از دست دادند و نتیجه این فاجعه این شد که بسیاری از کسانی که نقشه خرید اولین ماشین‌شان را داشتند نتوانستند به آن جامهٔ عمل بپوشانند و بسیاری از کسانی که قصد تعویض ماشین شاید قدیمی‌شده خود را داشتند هم از این حرکت بازماندند.

این تورم و کم شدن قدرت خرید ضربه بدی به بازار ایران زد چرا که هم بخش خودروهای صفر و هم بخش خودروهای دست‌دوم دچار آشفتگی و رکود شد. خریداران و فروشندگان به خاطر بی‌ثباتی قیمت‌ها و گرانی لحظه‌ای دچار تردید شدند و به‌همین خاطر، دچار خسران شدند.

از این اطلاعات که بگذریم، بدون شک قیمت و هزینه نگهداری مهمترین بخش خرید خودرو است. برای تمرکز بر روی این بخش مهم ماجرا، ۲ معیار بسیار اساسی وجود دارد که در چند خط زیر به بررسی مختصری از این دو می‌پردازیم:

۱ – قیمت:

اولین چیزی که نظر هر خریداری را جلب می‌کند قیمت یک خودرو است. برای اینکه بدانید خودروی صفر انتخاب کنید یا کارکرده باید ابتدا میزان بودجه‌ای که دارید را با قیمت خودرویی که می‌خواهید بخرید، مقایسه کنید.

اگر تجربه داشته باشید، حتماً می‌دانید که این دو عدد نباید باهم مساوی باشند. در واقع، هر خریداری می‌داند که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از بودجه کلی خود را باید برای موضوعاتی که بعد از معامله یک ماشین پیش می‌آید مثل بیمه، خرج‌های اضافه و همینطور پوشش بهای تعمیر برای تصادف‌های احتمالی آینده کنار بگذارد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید خودرو کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان

۲ – استهلاک، تعمیر و نگهداری:

نکته دومی که باز هم کمک می‌کند تا بفهمیم خودروی نو بهتر است یا دست دوم، میزان استهلاک، خرج و تعمیراتی است که خودروی آینده‌تان قرار است روی دست شما بگذارد!

این نکته زمانی مهم می‌شود که قصد شما خریدن یک ماشین دست دوم باشد. همیشه قبل از بستن قرارداد برای یک مدل خودروی صفر یا کارکرده، در مورد این بخش از خودرو به خوبی تحقیق کنید. یک ماشین می‌تواند کم‌استهلاک باشد، اما کم‌خرج نباشد. همینطور می‌تواند استهلاک کمی نداشته باشد، اما پر خرج هم نباشد؛ حتی می‌تواند هر دو گزینه را باهم به صورت خوب و بد داشته باشد.

ممکن است یک خودرو کم‌استهلاک باشد، اما شیوه و دانش تعمیر و لوازم یدکی آن گران باشد یا برعکس، هزینه تعمیرات و لوازم آن ارزان باشد، اما شما ۲۴ ساعته و ۷ روز در هفته در تعمیرگاه باشید!

پس به این مورد خصوصاً هنگام خرید ماشین دست دوم دقت کنید. از سالم و سلامت بودن یک خودروی کارکرده قبل از خرید اطمینان حاصل کنید.

اگر خودتان چندان در این زمینه تبحر ندارید و اطلاعات چندانی در زمینه خودرو ندارید، می‌توانید از سرویس کارشناسی خودروی کارنامه استفاده کند. به این ترتیب، کارشناسان کارنامه خودرویی که قصد خرید آن را دارید، بررسی می‌کنند و اگر خودرو نواقص و عیوبی داشته باشد، آن را به شما متذکر می‌شوند.

وضعیت شغلی و اجتماعی

مورد دیگری که کمی از قیمت و بودجه فاصله می‌گیرد و به خود خریدار مرتبط می‌شود، جایگاه و شرایط اجتماعی آن شخص است. مطمئناً خودرویی که یک مدیر یا یک کارفرما سوار می‌شود با خودروی یک کارمند، دانشجو یا شخصی که شغل آزاد دارد، فرق می‌کند. 

قاعدتاً نمی‌توان به هر کدام از این افراد فقط یک مدل و یک دسته از ماشین‌ها را پیشنهاد داد. میزان درآمد و وضعیت زندگی این آدم‌ها باهم متفاوت است و بعد از بررسی دقیقِ هر یک می‌شود در نهایت به انتخاب یک خودرو برای آن فرد رسید. ضمن اینکه مکان زندگی، نوع شغل و جغرافیای زندگی خریدار خودرو نیز بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید خودروی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان

میزان تجربه رانندگی

هنگام تردید در خرید ماشین صفر یا کارکرده،  مهارت و تجربه خود در رانندگی را هم در نظر بگیرید. اگر راننده تازه نفس و محتاطی هستید از خرید خودرویی که می‌تواند شما را به دردسرهای زیاد و خرج‌های کمرشکن بیاندازد دوری کنید.

اگر در جای خلوتی زندگی می‌کنید و جاده‌های اطرافتان شلوغ نیستند و از طرفی، تجربه کمی در رانندگی دارید و به اصطلاح می‌خواهید بعد از گرفتن گواهینامه فعلاً تا چند وقت ترستان بریزد، خرید یک ماشین ارزان دست دوم انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. 

با این حال، در نهایت باز هم همه چیز بستگی به خودتان دارد. بسیاری از رانندگان ماهر هم در کشور وجود دارند که نیازشان را یک ماشین کارکرده بهتر رفع می‌کند تا یک خودروی نو. در واقع، ابتدا باید موارد قبلی که ذکر شد را بررسی کنید و بعد از بالا و پایین کردن آن‌ها، درباره این مورد آخر تصمیم‌گیری کنید.

خودروی صفر بخریم یا دست دوم؟مزایا و معایب خرید خودروی صفر

در ادامه نگاهی به مزایا و معایب خرید خودروی صفر می‌اندازیم تا بهتر بتوانید در این زمینه تصمیم‌گیری کنید. مزایای خرید خودروی صفر عبارتند از:

  • اطمینان از عملکرد خودرو و سالم بودن قطعات و لوازم آن
  • کیفیت بهتر خودروی صفر نسبت به خودروی کارکرده
  • گارانتی و ضمانت‌نامه و هزینه بسیار کم در صورت خرابی
  • امکانات ایمنی و رفاهی بهتر نسبت به خودروهای قدیمی

از معایب خرید ماشین صفر هم می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

  • هزینه بالای تعمیرات در صورت تصادف یا خرابی
  • افت قیمت بیشتر نسبت به خودروهای کارکرده
  • هزینهٔ بالای بیمه خودرو
  • امکان باطل شدن گارانتی در صورت تعمیر در جایی غیر از نمایندگی

مزایا و معایب خرید خودروی کارکرده

حال که به مزایا و معایب خرید خودروی نو اشاره کردیم، بد نیست نگاهی هم به مزایا و معایب خرید خودروی کارکرده داشته باشیم. به این ترتیب بهتر می‌توانیم برای خرید خودرو تصمیم‌گیری کنیم.

مزایای خرید خودروی کارکرده عبارتند از:

  • عدم افت شدید قیمت پس از خرید
  • هزینهٔ بسیار پایین بیمه نسبت به خودروهای صفر
  • امکان خرید خودرویی با امکانات بهتر نسبت به نمونه‌های صفر

از معایب خرید خودروی کارکرده هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینهٔ بالای تعمیرات در صورت بروز مشکل
  • تعهدات بیمه‌ای کمتر نسبت به خودروهای صفر
  • تک برگ نبودن سند خودرو

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید خودرو تا ۴۰۰ میلیون تومان

جمع‌بندی

در آخر به این نکته اصلی اشاره کنیم که هرگز نمی‌توان در همان ابتدا گفت که خودروی صفر از خودروی کارکرده بهتر است یا بالعکس. این سوال را نباید به این شکل ساده و سطحی جواب داد چرا که به نکات زیادی بستگی دارد.

در هر صورت این نوشته چکیده‌ای بود از معیارهایی که برای خرید خودروی صفر و کارکرده باید در نظر داشته باشید. فراموش نکنید که مهمترین و بهترین فرد برای بررسی این فاکتورها و نتیجه گرفتن، در نهایت خود شما هستید؛ چرا که از وضعیت و شرایط زندگی و اقتصادی خودتان بهتر و بیشتر از هر شخص دیگری خبر دارید. یک مدل ماشین خاص چه در وضع نو و چه کارکرده می‌تواند به طور همزمان برای یک نفر مناسب و مطلوب باشد و در عین حال برای فرد دیگری انتخاب خوبی نباشد.

پیشنهاد می‌کنیم پیش از خرید خودرو سری به دسته‌بندی مطالب راهنمای خرید خودرو در وبلاگ دیوار بزنید. مطالعه این مطالب می‌تواند به انتخاب بهتر شما در هنگام خرید کمک کند.

نظر شما در این باره چیست؟ شما با توجه به وضعیت بازار خودروی ایران، ترجیح می‌دهید خودروی صفر بخرید یا خودروی کارکرده؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

2 پاسخ

  1. سلام.مطلب خوب و قابل استفاده ای بود.
    این را میتوانم اظافه کنم که در شرایط فعلی و گرانی خودرو عامل قیمت درصد بسیار بالایی از دلایل انتخاب یک خورو میباشد چنانکه حتی برای انتخاب یک سال جدید تر یک خودرو تقریبا معمولی چینی باید حدود پنجاه میلیون اضافه پرداخت نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search