[vc_row][vc_column][vc_column_text]محله هروی در قدیم جزو باغها و زمینهای کشاورزی زمان قاجار بوده است. عمارتی به نام صدراعظم مظفرالدین شاه یعنی عینالدوله در این محله قرار دارد و جزو مکانهای تاریخی مهم آن محسوب میشود. امروز در این محل خبری از آن باغهای قدیمی نیست، اما پارکهای زیبای آن به همراه خیابانهای عریض همچنان محله را جزو محلههای مناسب برای زندگی تبدیل میکنند. هروی دارای امکانات مناسب رفاهی، خدماتی، آموزشی و تفریحی است و مراکز خرید متعددی دارد. این محله سه خیابان اصلی به نامهای خیابان استاد حسن بنا، خیابان ساقدوس و بلوار پناهینیا دارد و جزو محلههای مناسب سکونت در شمال شرق تهران است. دسترسی به این محله از طریق ایستگاه مترو هروی و شهید زینالدین میسر است.
محله هروی کجاست؟
در شمال شرق تهران، جایی نزدیک به پاسداران، محلهای قرار دارد که زمانی محل رفتوآمد پادشاهان قاجار بوده و اکنون مرکز اداری و تجاری در بخش شرقی تهران محسوب میشود. این محله که به نام هروی شناخته میشود، از غرب به محله پاسداران و ضرابخانه، از جنوب به محله مجیدیه و کاظمآباد، از شرق به محله شیان و شمیراننو و از شمال به محله آراج دسترسی دارد. جالب است بدانید که این محله محصور در ۴ بزرگراه اصلی شرق تهران است:
- بزرگراه صدر در شمال
- بزرگراه شهید صیاد شیرازی در غرب
- بزرگراه امام علی (ع) در شرق
- بزرگراه شهید زینالدین همت در جنوب
به همین دلیل، این محله دسترسی سریع و آسانی به سمت غرب تهران از طریق بزرگراه شهید زینالدین و سپسن همت، به سمت شرق و جاده دماوند از طریق بزرگراه صدر و سپس شهید بابایی و به سمت شمال و جنوب از طریق بزرگراه امام علی (ع) و شهید صیاد شیرازی دارد.
بهدنبال املاک در محله هروی هستید؟ اینجا کلیک کنید
نقشه محله هروی
در تصویر زیر، نقشه محله هروی مشخص شده است. همانطور که میبینید، این مرزبندی شامل خیابانهای اصلی و میدان هروی میشود. در تقسیمبندی نقشههای مرسوم تهران، هنوز مرز محلهای بهنام هروی دیده نمیشود و مرز زیر هم، محله حسینآباد شامل هروی را نشان میدهد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]
تاریخچه محله
محله هروی سرگذشتی شنیدنی دارد. این محله در زمان پادشاهان قاجار جزو روستاهای آباد سمت شمال شرق تهران بوده است. روستایی که در گذشته به مبارکآباد معروف بوده و در دوره پادشاهی مظفرالدین شاه قاجار، به صدراعظم او یعنی عینالدوله تعلق داشت. عینالدوله در این روستا عمارتی زیبا ساخت و نام آن را عینالدوله گذاشت.
پس از چندین سال به تدریج این روستای آباد، تازگی و طراوت خود را از دست داد. به همین دلیل کم کم رضاخان شروع به خرید اقساطی زمینهای این روستا از عینالدوله کرد. پس از فوت او نیز این زمینها به خاندان هروی تعلق گرفت. به همین دلیل این محله به هروی شهرت پیدا کرد و نام میدان هروی گویای تاریخ شنیدنی آن است.
جالب است بدانید که در گذشته این محله، مکانی مناسب برای کاشت صیفیجات بوده و کشاورزی در آن رونق بسیاری داشته است. انار و انجیر این منطقه زبانزد بوده و نیازهای شهر را برطرف میکرده است. با از دست دادن طراوت محل، ساختمانسازی در هروی رونق گرفت و در اواسط دهه ۱۳۴۰ شمسی این روستا به شهر تهران، ضمیمه شد.
از جمله یادگاران قدیمی این محله، عمارت عینالدوله است. این عمارت بزرگ با دیوارهای زردرنگ و درهای چوبیاش، چشم هر بینندهای را به خود جذب میکند. زمانی جوزف استالین، فرانکلین روزولت و وینستون چرچیل برای شرکت در کنفرانس تهران، در این عمارت قدم گذاشته و برای غلبه بر نیروهای متحدین و آلمان نازی، در ایوان آن به صحبت نشستهاند. اکنون این عمارت متعلق به شهرداری تهران است و در سال ۱۳۸۷ نگارخانهای به نام برگ با هدف جذب آثار هنری در آن راهاندازی شده که جزو معتبرترین نگارخانههای ایران است.
عمارت عین الدوله ۱۱،۹۰۰ متر مساحت دارد و زیر بنای آن حدود ۸۰۰ متر مربع است. این عمارت دارای استخر بزرگ، باغ زیبا و پردرخت، و سکوهایی زیبا در استخر است که با پلهای فلزی کوچک به یکدیگر وصل شدهاند. در این عمارت ۴ در اصلی وجود دارد که دو در آن شمالی و دو در دیگر جنوبی است. همچنین دو در فرعی شرقی و غربی در دو سمت این عمارت قرار گرفتهاند. عمارت عینالدوله دارای نقاشیهای دیواری زیبا، گچبریهای خیرهکننده، آینهکاری چشم نواز و معماری بیبدیل است. این عمارت با ستونهای بلند و سقف شیروانیاش مانند نگینی زرد در محله هروی میدرخشد.
امکانات محلی
محله هروی به دلیل دسترسی به ۴ اتوبان اصلی شرق تهران، بهترین مکان برای سکونت است و از طرفی ساختمانهای اداری و تجاری زیادی در آن به چشم میخورد. به همین دلیل قیمت آپارتمان در هروی تحت تاثیر موقعیت مکانی آن قرار دارد. در این محله، امکانات متنوع رفاهی، تفریحی، خدماتی، درمانی و آموزشی برای رفاه حال ساکنان فراهم شده است. این امکانات شامل موارد زیر است:
- مرکز خرید الماس هروی، مرکز خرید مایسا
- پردیس سینمایی هروی
- درمانگاه حکیمیان، کلینیک شنوایی، کلینیک پوست و لیزر رعد، آزمایشگاه سامان، کلینیک ارتوپدی سپید
- داروخانه دکتر فرزان، داروخانه شبانهروزی، داروخانه دکتر برزه
- پارک هروی، پارک سالمندان، پارک شادی، پارک ارکیده، پارک صدف، پارک شهید افتخاریان، زمین فوتبال مبارکآباد
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد (دانشکده مدیریت و علوم اجتماعی)
- مسجد امام حسن عسگری (ع)
- کتابخانه سرویس فرزانه، کتابخانه معین، کتابخانه عمومی علامه دهخدا
گالری عکس محله هروی
در آلبوم زیر تصاویری از محله هروی، بافت مسکونی و تجاری و برخی از امکانات سکونتی آن را میبینید.
قیمت آپارتمان در هروی
در محله هروی بهخاطر امکانات و دسترسیهای مناسب، خرید و فروش ملک تجاری و مسکونی رونق خوبی دارد. دسترسی این محله به مترو نیز باعث شده تا افراد زیادی این محله را برای سکونت انتخاب کنند. با نگاهی به آگهیهای فروش آپارتمان این محله در دیوار متوجه میشویم میانگین قیمت هر متر خانه در آن نسبتا بالا است. به طور میانگین قیمت هر مترمربع املاک مسکونی در هروی (آبان ۱۴۰۰) بین متری ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان است. البته بسته به سال ساخت و امکانات، شاید املاکی با قیمت پایینتر و بالاتر هم در این محله پیدا کنید.
آگهیهای آپارتمان هروی را اینجا ببینید
حملونقل عمومی در محله هروی
محله هروی جزو یکی از خوش دسترسترین محلههای شهر تهران محسوب میشود. دلیل اصلی این مورد، قرارگیری ایستگاه مترو هروی است. ایستگاهی که مربوط به خط ۳ مترو تهران بوده و در حاشیه اتوبان صیاد شیرازی قرار گرفته است. در پاسخ به سوال میدان هروی کجای تهران است باید گفت این میدان فاصله کمی با مترو هروی دارد و با پای پیاده حدود ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا از مترو به میدان هروی برسید. همچنین مترو شهید زینالدین نیز جزو متروهای نزدیک به این محله محسوب میشود که دسترسی ساکنان به بخش جنوبی محله را ممکن میکند. ازطرفی اتوبوسهای میدان رسالت به میدان قدس و میدان هروی به خیابان معلم، دسترسی به این محله را با استفاده از اتوبوسهای شرکت واحد آسان کردهاند.
خیابانهای مهم هروی
بلوار پناهینیا از جمله مهمترین خیابانهای محله هروی است. این بلوار جنوبیترین بخش محله هروی را به میدان هروی متصل میکند و به بوستان هروی ختم میشود. در این بلوار دو طرفه، مراکز خرید زیادی به چشم میخورد.
خیابان ساقدوش نیز جزو خیابانهای مهم این محله است که به موازات بلوار پناهینیا قرار دارد و در سمت غربی آن است. این خیابان رستورانهای زیادی داشته و تالار معروف ساقدوش در آن قرار دارد. همچنین در خیابان گلستان پنجم محله نیز شیرینیفروشی معروفی با نام سولدوش (ساقدوش سابق) قرار دارد. خیابان استاد حسن بنا نیز جزو معروفترین خیابانهای این محله است که چند تالار پذیرایی به همراه مراکز خرید در آن واقع شده است.