بررسی سیم کشی خانه

فوت و فن بررسی سیم‌کشی خانه

اگر قرار است خانه‌ جدیدی بخرید یا رهن و اجاره کنید باید یادتان بماند که هزینه تعمیر تأسیسات ساختمانی به‌صورت کلی بالاست. همچنین اگر سیم‌کشی محلی که قرار است برای زندگی‌تان انتخاب کنید به شکل صحیح انجام نشده باشد، علاوه بر هزینه، ممکن است خطرات جانی هم برای افراد خانواده به دنبال داشته باشد پس حتما باید قبل از خرید یا اجاره خانه باین مورد را به دقت بررسی کنید. اگر تاکنون بابت این مسئله ضرر کرده‌اید و مجبور شده‌اید بعد از جا‌به‌جایی هزینه‌های زیادی را برای به روزرسانی سیستم سیم‌کشی خانه متحمل شوید، بهتر است این راهنما را بخوانید و با ساده‌ترین راهی که پیش روی‌ شماست تا حدودی سیستم تأسیسات سیم‌کشی خانه را رصد کنید و بعد برای خرید یا اجاره تصمیم بگیرید.

بررسی نقشه سیم‌کشی ساختمان

قبل از هر چیزی باید به نقشه سیم‌کشی ساختمان نگاه کنید. شاید این مورد بیشتر به درد کسانی بخورد که قصد خرید خانه را دارند زیرا این افراد بیشتر از مستأجران نیاز دارند که سیستم برق‌کشی خانه‌شان را بشناسند. از فروشنده یا مهندس ناظر خانه بخواهید نقشه‌ سیم‌کشی را به شما نشان بدهد. اگر سیستم برق‌کشی به‌صورت تک خطی نباشد، ممکن است شما سال‌ها با مشکل اتصالی برق رو‌به‌رو شوید و به وسایل خانه‌تان آسیب وارد شود.همچنین اگر کلید و پریزها به شکل درست و در ارتفاع اصولی نصب نشده باشند شما را به دردسر می‌اندازد. مثلا پریز برق یخچال و فریز باید از سطح زمین تا ۱۲۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد، اگر این فاصله رعایت نشود برای وصل کردن یخچال با مشکل رو‌به‌رو می‌شوید.

در برخی موارد برای تغییرات برقی یا اضافه کردن تجهیزات، نیاز به بررسی مسیر سیم در دیوارها دارید. در ویدیوی زیر، نکات مهم در پیدا کردن مسیر سیم در دیوار را ببینید.

فرسودگی سیم‌کشی

قدم بعدی برای بررسی سیم‌کشی ساختمان، چک کردن این مسئله است که آیا سیم‌کشی محل مورد نظر شما فرسوده است یا نه؟ در سیم‌کشی‌های فرسوده، محتمل‌ترین خطری که زندگی شما را تهدید می‌کند آتش‌سوزی است. برای چک کردن سیم‌کشی اول از همه برق را قطع کنید، با پوشیدن یک جفت دستکش و یک جفت دمپایی پلاستیکی که برق را از خود عبور نمی‌دهند، یکی از پریزهای برق را بیرون بیاورید و به دقت به سیم‌هایش نگاه کنید؛ سیم‌ها باید از نظر ظاهری سالم باشند. البته این نکته قطعا تمام ماجرا نیست. با استفاده از سیم‌ لخت‌کن، یکی از سیم‌ها را لخت کنید. مفتول‌های مسی رسانای سیم باید کاملا سرخ باشند. اگر احساس کردید سیم‌ها رنگ پریده‌اند یا زنگ‌زدگی دارند، نشان‌دهنده این است که سیم‌‌کشی‌ ایراد دارد و باید تعویض شود. همه کلید و پریزها را چک کنید که سالم باشند، هر کدام از کلید و پریزها که کار نکرد، باید به قطعی در سیستم سیم‌کشی شک کنید.

فیوز کلید مانیتوری

بهتر است خانه‌ مجهز به جعبه فیوز کلید مینیاتوری باشد. این جعبه کوچک کاربردهای زیاد و مؤثری دارد، ساده‌ترینش این است که مدارهای الکترونیکی و تجهیزات خانه را کنترل می‌کند و هر زمان که جریان برق بیش از حد مجاز باشد مدار برق را قطع می‌کند تا به تجهیزات آسیبی وارد نشود. چه چیزی از این بهتر که یک جعبه کوچک بتواند نگهبان وسایل برقی خانه شما باشد؟

جعبه تقسیم جداگانه

اگر خانه‌ای که قصد سکونت در آن را دارید به شیوه‌ قدیمی جعبه تقسیم، برق‌کشی شده نیز باید به این نکته‌ توجه کنید که هر قسمت از خانه از آشپزخانه گرفته تا پذیرایی و اتاق خواب‌ها یک جعبه تقسیم داشته باشد. روش اصولی این است که برای هر کدام از این قسمت‌ها جعبه برق جداگانه‌ای تعبیه شده باشد تا اگر سیستم برق خانه‌تان مشکل داشت با استفاده از این جعبه‌های تقسیم‌، که برای انشعاب گرفتن از مسیر لوله‌ها استفاده می‌شود، بتوانید سیستم برقی خانه را عیب‌یابی کنید. این جعبه‌های تقسیم‌ به دو شکل روکار و توکار در خانه وجود دارند و با جنس پلاستیکی و فلزی در بازار به فروش می‌رسند. با این نکات ساده تا حدودی می‌توانید سیستم سیم‌کشی خانه را بررسی و عیب‌یابی کنید و اگر همه چیز طبق برنامه پیش رفت، برای خرید یا اجار‌ه‌ خانه اقدام کنید. همچنین می‌توانید قلق‌های بررسی سایر بخش‌های یک ساختمان، نظیر موتورخانه، لوله‌کشی، استخر و جکوزی و سایر تأسیسات را نیز یاد بگیرید تا با استفاده از آن‌ها بخش‌های مختلف خانه‌ای که قصد دارید بخرید یا اجاره کنید مورد بررسی قرار دهید.

شدت جریان برق در خروجی‌ها

یکی دیگر از نکات مهمی که باید در نظر بگیرید بررسی شدت جریان برق در خروجی‌هاست. اگر این مورد به درستی انجام نشود، نه‌تنها وسایل برقی شما دچار آسیب می‌شوند، بلکه احتمال آتش‌سوزی هم وجود دارد. در پریز‌های ما یک جریان برق شهری و یک جریان ضعیف‌تر وجود دارد که معمولا برای تلفن استفاده می‌شود.

بررسی و تقویت اتصالات

اتصالات را قوی کنید. در مسیر جریان برق بین سیم‌ها و پریزها، اتصالاتی وجود دارد که اگر محکم نباشند، احتمال آتش‌سوزی و اتصالی وجود دارد. بنابراین هر جایی که دسترسی دارید بررسی کنید تا این اتصالات قوی باشد و از طرف دیگر اگر جایی سیم‌ها روکش ندارند، اتصال آن‌ها را با چسب برق محکم کنید.

بررسی فیوز

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که همه چیز از سیم‌ها و پریزها شروع نمی‌شود. گاهی ممکن است فیوز یا جعبه کلید مینیاتوری دچار مشکل شده باشد. حتما این قسمت‌ها را بررسی کنید، ولی اگر فکر می‌کنید در توان شما نیست، حتما سراغ یک متخصص بروید تا خطری تهدیدتان نکند.

در ویدیوی زیر، تجربه یک اصلاح و تعمیر مشل برقی را می‌بینید که با بررسی دقیق سیم‌کشی انجام شده است.

بررسی و رفع اتصال‌ها

یکی از موارد بسیار مهم، پیدا کردن و رفع اتصالی‌های خانه است. این اتصالی‌ها می‌تواند به لوازم برقی، سیم‌کشی ساختمان و تجهیزات مختلف آسیب جدی وارد شود و احتمال آتش‌سوزی افزایش پیدا کند. برای این منظور اول باید ببینیم دلایل اتصالی برق چیست؟

  • خرابی فیوز: اگر فیوز خراب باشد، قطع و وصل جریان درست اتفاق نمی‌افتد و منجر به قطعی برق می‌شود. بهترین کار این است که با خارج کردن فیوز، بررسی کنید که درست می‌کند یا نه. اگر خراب بود آن را با یک نمونه مشابه جایگزین کنید.
  • سوختن سیم‌کشی: بر اثر اتصالی و مشکلات موجود، این احتمال وجود دارد که سیم‌ها دچار سوختگی شوند. هر جایی که توانستید آنها را پیدا کنید، خیلی زود با سیم نو جایگزین کنید.
  • اتصالی سیم‌ها: اگر سیم‌ها روکش درستی نداشته باشند یا درست در جای خودشان قرار نگرفته باشند، باعث اتصالی می‌شود. اگر فیوز شما دائما در حال پریدن باشد، قطعا جایی اتصالی دارید.
  • خرابی منابع متصل به جریان: در خانه، دستگاه‌های مختلفی وجود دارد که با برق کار می‌کنند. اگر هر کدام از آنها مشکل داشته باشد، به محض اینکه آن را به برق بزنید اتصالی می‌کند و فیوز می‌پرد.
  • فرسودگی و ضعف سیم‌کشی‌ها: یکی از مهم‌ترین مواردی که باعث اتصالی می‌شود، مشکل در سیم‌ها و پوسیدگی آنهاست. طبیعی است که ما به همه مسیر سیم‌کشی دسترسی نداریم، ولی معمولا جاهایی که مشخص هستند دچار فرسودگی می‌شوند که می‌توانید آنها را تعویض کنید.

جمع‌بندی

مشکلات سیم‌کشی داخل ساختمان مشکلی شایع است که می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. بسیاری از آتش‌سوزی‌ها از فرسودگی و مشکل در سیم‌کشی به وجود آمده است که خیلی راحت می‌شد جلوی آنها را گرفت.

اما بررسی سیم‌کشی ساختمان کار هر کسی نیست و اگر قرار است خودتان دست به کار شوید، باید نکات مهمی را بدانید. در این مطلب درباره این نکات کاربردی صحبت کردیم و از فوت‌وفن‌هایی گفتیم که اگر بدانید خیلی به شما کمک می‌کند.

 

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

5 پاسخ

  1. بسیارعالی،نکاتی درباره لوله کشی وتاسیسات هم اطلاع رسانی کنید.ممنون

  2. یسیار عالی و کاربردی بود.
    ممنوان از مقالاتتون

  3. عالی بود . ممنون بابت زحمات مثمر ثمرتان . موفق باشید

  4. با عرض سلام و احترام
    مطلبی که نوشتین از نظر من اصلا عالی نبود. آخه چیز خاصی و یا ترفندی آموزش داده نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search