امروزه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور جزو شاسیبلندها در بازار خودروهای کارکرده ایران است. دراینبین، باید دید که اگر بخواهیم به این خودرو به چشم یک شاسیبلند توانمند و برخوردار از قابلیتهای آفرود و البته دردسرهای بیشتر نسبت به خودروهای روز بازار نگاه کنیم، این پسرک دههنودی دربرابر رقیبی چون «نیسان رونیز» چه حرفهایی برای گفتن دارد. در این مقاله قصد داریم به مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور با نیسان رونیز بپردازیم. با ما همراه باشید.
مقدمهای بر مقایسه میتسوبیشی پاجرو
شرکت «بهمن خودرو» در سال ۱۳۸۴ اقدام به تولید و ارائه نسل دوم میتسوبیشی پاجرو کرد. تقریباً نیمدهه از پایان عرضه این شاسیبلند در بازار جهانی میگذشت که شرکت «پارسخودرو» محصولی را با نام «نیسان رونیز» بهعنوان رقیب مستقیم پاجرو بهمنی عرضه کرد و رقبایی چون نیسان پاترول سافاری، نیسان سرانزا، لندکروز سری ۸۰ و … نیز رقبایش محسوب میشدند.
مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور با نیسان رونیز
مدلهای موجود از نیسان رونیز تولید پارسخودرو و پاجروی تولید بهمنخودرو در بازار ایران، مناسب خریدارانی است که بهدنبال خرید یک خودروی شاسیبلند هستند ولی گزینههای زیاد و مبلغ قابلتوجهی برای پرداخت ندارند. این دو محصولِ اصالتاً ژاپنی در دو کلاس مختلف طبقهبندی میشوند و تفاوتهای زیادی بهلحاظ فنی و موتوری با هم دارند. با وجود این به این دلیل که هردو مونتاژ داخل هستند، در یک مقطع زمانی مشخص عرضه شدهاند و هماکنون تقریباً در یک بازه قیمتی در بازار خودروهای کارکرده بهفروش میرسند، جزء معدود گزینههای خریدارانی هستند که توان مالی چندانی ندارند. در نتیجه، مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور با نیسان رونیز از مقایسههای معمولِ بازار خودروی ایران از میانه دهه ۸۰ تاکنون محسوب میشود.
در بازارهای جهانی نیسان رونیز با نام نیسان اکسترا (Xterra) شناخته میشود، ولی پارسخودرو با الهام از نام شهری واقع در استان فارس نام این محصول را «رونیز» نهاد. این شرکت از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۹ اقدام به تولید آن کرد.
این خودرو بهدلیل داشتن موتوری قوی و ظاهری چشمنواز در بازارهای کشورهای مختلف به فروش خوبی رسید. آوازه نام نیسان، اطمینان از کیفیت خودروهای تولیدی این کمپانی و همچنین نیاز کلی بازار سبب شد که رونیز در زمان عرضه در ایران شاهد استقبال خوبی در بین خریداران خودروهای شاسیبلند باشد. بعد از توقف تولید در سال ۱۳۸۹ خرید و فروش رونیز در بازار خودروهای دستدوم ایران ادامه پیدا کرد.
در مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور با نیسان رونیز باید گفت که هر دو از آن دسته خودروهای مناسب آفرود است. گفتنی است که مدل عرضهشده در ایران تفاوتهای اندکی با مدل اصلی آن دارد؛ ازجمله پیشرانه آن که در نیسان اکسترا یک پیشرانه ۶ سیلندر توربوشارژ و در رونیز ۴ سیلندر است.
ظرفیت رونیز ۵ سرنشین است و برخلاف پاجرو که یک شاسیبلند بزرگ محسوب میشود، رونیز یک شاسیبلند کامپکت است. پاجروی بهمنی ۷نفره است؛ در نتیجه، برتری فضای داخل کابین و ظرفیت بیشتر سرنشینان اولین و شاید مهمترین وجهتمایز برای مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور و نیسان رونیز است که میتواند برای خانوادههای پُرجمعیت بسیار حائز اهمیت باشد.
بیشتر بخوانید: مقایسه نیسان سرانزا با رونیز و سوزوکی گرند ویتارا
هرچند بحث طراحی بهطورکامل سلیقهای است، با وجود قدیمی شدن طراحی رونیز میتوان گفت که ظاهر آن در مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور شکیلتر و بهروزتر به نظر میرسد. استفاده از گلگیرهای دارای برجستگی لاستیکی و جلوپنجره مشکی زیبایی خاصی به رونیز بخشیده است.
امکانات محصول کمپانی نامدار نیسان عبارتند از:
- فضای توریشکل با ظرفیت دو دوچرخه؛
- جای قلاب؛
- قلاب سقف؛
- جعبه کمکهای اولیه؛
- باربند آلومینیومی لولهای؛
- یک سبد جمعشونده به ظرفیت حدود ۱۴ کیلوگرم برای حمل لباسهای خیس و کثیف و یا هر شیء دیگری؛
- امکان قرار دادن قایق کایاک و اسنوبرد بر روی خودرو.
بیگمان این امکانات برای طبیعتگردان بسیار جذاب است و بهراحتی از کنار آن نمیگذرند، امکاناتی که نسل دوم پاجرو عمدتاً فاقد آن است.
سقف نیسان رونیز نسبت به دیگر رقبایش در کلاس SUVهای کامپکت، بلندتر است. این خودرو با ارتفاع ۱۸۸۰ میلیمتر، تفاوت چندانی با ۱۹۰۰ میلیمتر ارتفاع میتسوبیشی پاجروی مونتاژ ایران ندارد؛ آن هم در شرایطی که پاجرو در کلاس شاسیبلندهای بزرگ دستهبندی میشود.
موتور بهکاررفته در نیسان رونیز حجمی معادل ۲۴۰۰ سیسی و ۴ سیلندر دارد و قادر است ۱۶۰ اسببخار قدرت و ۲۰۸ نیوتنمتر گشتاور تولید کند. برخلاف پاجرو بهمنی که دارای ۲ گیربکس اتوماتیک و دستی است، در رونیز یک جعبهدنده ۵ سرعته دستی قدرت را به چرخهای عقب منتقل میکند که با جعبهدنده کمکی همراه شده است.
این جعبهدنده کمکی به رونیز کمک میکند تا در مسیرهای صعبالعبور راحتتر حرکت کند. شتاب صفر تا صد این خودرو ۱۵٫۲ ثانیه و حداکثر سرعت آن ۱۶۱ کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت ترکیبی آن نیز در هر صد کیلومتر ۱۱٫۳ لیتر ثبت شده است. سیستم ۲ دیفرانسیل نیسان دارای توانایی بیابانگردی واقعی و تغییر وضعیت دیفرانسیل در سرعتهای بالای ۴۰ کیلومتر بر ساعت است. برای این خودرو ترمز ضدقفل بهصورت استاندارد و کیسههوای کنار پنجره بهصورت سفارشی موجود است.
در مقابل، پیشرانه پاجرو بهمنی با حجم ۳۵۰۰ سیسی، توانایی تولید ۱۹۲ اسببخار قدرت و گشتاوری معادل با ۳۱۳ نیوتنمتر را دارد و در مدت ۱۰٫۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد. کاملاً مشخص است که پیشرانه حجیمتر پاجرو بهمنی از توانایی بالاتری نسبت به نیسان رونیز برخوردار است.
نیسان رونیز همانند پاجرو و دیگر خودروهای ژاپنی، استهلاک پایینی دارد و بازار قطعات و هندلینگ آن هم خوب است. با وجود همه این محاسن، امکانات رونیز بسیار کم است، فنربندی خشک و مصرف سوخت بالایی دارد. همچنین لوازم نیسان رونیز بسیار گران است؛ بهخصوص اینکه جلوبندی آن زودبهزود مستهلک میشود و تعمیر آن هزینههای زیادی در بر دارد.
درحالحاضر، سایپا و پارسخودرو تأمین قطعات نیسان رونیز را برعهده دارند و قطعات و لوازم یدکی خودرو بهسادگی در همهجای ایران در دسترس است. نمایندگیهای سایپا و پارسخودرو نیز پشتیبانیهای لازم را انجام میدهند. این وضعیت تا سال ۱۳۹۹ ادامه داشت و پس از آن تعهدی برای تأمین قطعات این خودرو وجود ندارد. با این اوصاف، مشخص است که در بحث تأمین قطعات وضعیت رونیز بهمراتب بهتر از پاجرو بهمنی است.
در پایان مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور با نیسان رونیز، باید اذعان داشت که اگر عادت به تردد در مسیرهای ناهموارتر و سختتر دارید و عمدتاً افراد بیشتری هنگام سفر شما را همراهی میکنند، پاجرو بهمنی با قدرت موتور بیشتر و کابین جادارتر برای شما مناسب است. اگر هم میخواهید در بحث تأمین قطعات مشکلات معمول خودروهای دههنودی کمتر شما را اذیت کند و در سفر به دل طبیعت از برخی امکانات مناسب چنین سفرهای پُرهیجان سود ببرید و خودروی شما کمی شکیلتر و بهروزتر بهنظر برسد، نیسان رونیز برای شما مناسبتر است؛ بهخصوص اگر دارای خانواده و گروه دوستان کمجمعیتتری باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه میکنیم مطلب مقایسه میتسوبیشی پاجرو دو در با تویوتا پرادو VXL را هم مطالعه کنید.
سخن آخر
امیدواریم که این مطلب اطلاعات مفیدی دربارهٔ مقایسه میتسوبیشی پاجرو بهمن موتور در اختیار شما قرار داده باشد. شما میتوانید با ورود به سایت دیوار آخرین آگهیهای خرید و فروش میتسوبیشی پاجرو را مشاهده کنید.
نظر شما درباره مقایسه بالا چیست؟ بهنظر شما کدام یک از این خودروها ارزش خرید بیشتری دارند؟ آیا تجربه سواری با هر سه خودرو را داشتهاید؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.