شهرک ولیعصر تهران

شهرک ولیعصر تهران کجاست؟ آشنایی با امکانات و شرایط سکونت در این محله

[vc_row][vc_column][vc_column_text]شهرک ولیعصر (عج) در منطقه ۱۸ شهرداری تهران واقع است. این محله با محله بهداشت از شمال، محله صاحب‌الزمان و شهید رجایی از غرب، محله صادقیه و نعمت‌آباد از جنوب و محله یافت‌آباد و وصفنارد از شرق همسایه است. این محله در بخش غربی اتوبان شهید سعیدی قرار گرفته و خیابان برادران بهرامی آن را به دو بخش ولیعصر شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند. در این شهرک اشتغال در کارگاه‌های مبل‌سازی و دیگر وسایل چوبی رواج دارد. همچنین بازار پوشاک و آهن نیز جزو بازارهای مطرح منطقه هستند. این محله مترو مجزایی ندارد و مترو نعمت‌آباد نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به آن است. همچنین از طریق اتوبوس‌های شهری و خط ۱۰ اتوبوس‌های تندرو می‌توان به شهرک دسترسی پیدا کرد.

شهرک ولیعصر کجاست؟

در منطقه ۱۸شهرداری تهران و در جنوب غربی، محله‌ای به نام شهرک ولیعصر قرار دارد. محله‌ای بزرگ با تراکم جمعیتی زیاد که کوچه‌های باریکی دارد و در همسایگی محله یافت‌آباد قرار گرفته است. به همین دلیل بی‌تاثیر از این محله نبوده و شغل مبل‌سازی و اختصاص دادن بخشی از املاک محله به انبار مبل‌سازان در این محله رواج دارد.

آگهی‌های فروش مسکونی شهرک ولیعصر تهران

نقشه هوایی شهرک ولیعصر تهران نشان می‌دهد که این منطقه با محله‌های زیر هم‌مرز است:

  • محله بهداشت از شمال
  • محله صاحب‌الزمان و شهید رجایی از غرب
  • محله صادقیه و نعمت‌آباد از جنوب
  • محله یافت‌آباد و وصفنارد از شرق

خیابانی در شهرک ولیعصر تهراناین محله در بخش غربی اتوبان شهید سعیدی قرار گرفته و خیابان برادران بهرامی آن را به دو بخش ولیعصر شمالی و جنوبی تقسیم کرده است. شهرک ولیعصر دارای بوستان‌های متنوعی است که حضور آن‌ها در کنار ساخت‌وساز متراکم منطقه بسیار ضروری به نظر می‌رسد. در این شهرک اشتغال در کارگاه‌های مبل‌سازی و دیگر وسایل چوبی رواج دارد، همچنین بازار پوشاک و آهن نیز جزو بازارهای مطرح منطقه هستند.

نقشه شهرک ولیعصر

در تصویر زیر می‌توانید نقشه هوایی شهرک ولیعصر تهران را مشاهده کنید. همان‌طور که در تصویر مشخص است، این محله در نزدیکی دو اتوبان اصلی جنوب شهر، یعنی اتوبان شهید سعیدی و شهید چراغی قرار دارد و با محله یافت‌آباد، بورس مبلمان تهران، هم مرز است.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]

تاریخچه شهرک

در گذشته در زمین‌های این محل، صیفی‌جات و گندم کشت می‌شد و در زمان قاجار از جمله مهمترین زمین‌داران این محل، دکتر غیاثی بود. او در سال ۱۳۳۱وصیت کرد که موسسه‌ خیریه‌ای به منظور کمک به نیازمندان در منطقه نقی‌آباد و وصفنارد ساخته شود. پس از فوت او در سال ۱۳۳۷ ابتدا پرورشگاهی در این محله ساخته و سپس در سال ۱۳۵۰، یک مرکز درمانی به مساحت ۱۲۰۰ متر، برای نیازهای بهداشتی و درمانی منطقه بنا شد. این بیمارستان تخصصی و فوق‌تخصصی که به نام موسس آن، غیاثی نام گرفت، در شمال شهرک ولیعصر قرار دارد.

مهم‌ترین اتفاقی که منجر به گسترش این شهرک و محله‌های اطراف آن شد، دستور محمدرضا شاه بود. او در سال ۱۳۵۶ دستور داد ساکنان و مالکان خارج از طرح محدوده ۲۵ ساله شهر تهران، برای دریافت جواز ساخت در این مناطق اقدام کنند. بعد از صدور این دستور، مالکان برای ساخت‌وساز تشویق شدند و مهاجرت‌های زیادی به این محله‌ها صورت گرفت. در این سال و سال بعد از آن، حکومت نتوانست کنترل کاملی روی ساخت‌وسازها داشته باشد و در نتیجه آن، ملک‌های زیادی در این محله ساخته شد؛ بدون آنکه زیرساخت آن فراهم باشد. به همین دلیل این منطقه، بافت بسیار متراکم و کوچه‌های بسیار باریکی دارد که به صورت اصولی ساخته نشده و همچنان زیرساخت‌های آن برای زندگی شهری کامل نیست.

جالب است بدانید یکی از قدیمی‌ترین سکنه این محله، آقا سید نام دارد. او یکی از قدیمی‌ترین بنگاه‌داران این محل است که اهالی محله او را به نام آقای ثبت اسناد می‌شناسند. چرا که او تنها شخصی است که ۵۰ سال قبل نسخه‌هایی از معابر و املاک شهرک، در ۳۰۰ نسخه تهیه کرده و آن‌ها را با جزئیات کامل ترسیم کرده است. آقا سید چنین نقل می‌کند که در ۵۰ سال گذشته اراضی این منطقه تقسیم شده و افرادی که با دربار رابطه خوبی داشتند، زمین‌های بزرگی از این محله را صاحب شدند. بعدها با گسترش ساخت‌وساز این زمین‌ها قطعه‌بندی شده و به فروش رسید و از همان زمان آقا سید شروع به ترسیم نقشه و ثبت مالکیت زمین‌ها کرد. به گفته او وقتی این شهرک در حال شکل‌گیری بود، نام آن را شهرک ولیعهد گذاشته بودند که پس از پیروزی انقلاب به شهرک ولیعصر (عج) تغییر نام داد.

بوستان در شهرک ولیعصر تهران

امکانات محلی

یکی از بارزترین امکانات شهرک ولیعصر وجود بوستان‌های متعدد در بخش شمالی و جنوبی آن است. از جمله این بوستان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بوستان گلستانه
  • بوستان ولیعصر
  • بوستان ورزش
  • بوستان تیر
  • بوستان سپیده

در این بین بوستان سپیده در ولیعصر جنوبی نسبت به دیگر بوستان‌ها مساحت بیشتری دارد.

از جمله مکان‌های مذهبی این محله نیز بقعه امامزاده زید (ع) است. این بقعه مربوط به نوادگان امام سجاد (ع) بوده و در بزرگراه آیت‌الله سعیدی (جاده ساوه) بعد از چهارراه یافت آباد، نرسیده به سه راه نعمت‌آباد قرار دارد. فرهنگسرای خاتم تنها فرهنگسرای این محله به حساب می‌آید که دارای واحدهای آموزشی متعددی بوده و در خیابان حیدری جنوبی واقع شده است. این محله در مجموع ۴ کتابخانه و ۱۴ مسجد دارد.

از مراکز درمانی منطقه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمانگاه بهپویان
  • بیمارستان غیاثی
  • کلینیک تخصصی حکیم
  • مجتمع تخصصی پزشکان میلاد قائم (عج)

در بوستان ورزش این محله، ورزشگاه مناسبی با امکاناتی از قبیل استخر، زمین چمن، سالن رزمی و سالن چند منظوره قرار گرفته است. این مجموعه وابسته به شهرداری تهران بوده و قیمت ثبت‌نام کلاس‌های آن نسبت به باشگاه‌های خصوصی مناسب‌تر است. به طور کلی در این محله امکانات رفاهی، خدماتی، درمانی و تفریحی مناسبی برای اهالی فراهم شده؛ اما باید در نظر داشت که تراکم جمعیت در این محله بالا است.

قیمت خانه در شهرک ولیعصر تهران

قیمت خانه در محله شهرک ولیعصر نسبت به بسیاری از محله‌های تهران پایین‌تر است. با نگاهی به آگهی‌های فروش مسکونی این محله در دیوار متوجه می‌شویم که می‌توان میانگین قیمت هر متر خانه در محله شهرک ولیعصر (عج) را پایین‌تر از بسیاری از محله‌های دیگر دانست. به طور میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان مسکونی در شهرک ولیعصر (آبان ۱۴۰۰) بین متری ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان است. البته املاکی با قیمت بالاتر هم در بهترین جای شهرک ولیعصر برای سکونت که از کارگاه‌ها و انبارهای مبلمان‌سازی به دور است، دیده می‌شود.

به‌دنبال آپارتمان در شهرک ولیعصر هستید؟ اینجا کلیک کنید

با محله‌های دیگر تهران هم آشنا شوید:

گالری عکس شهرک ولیعصر تهران

در آلبوم زیر تصاویری از این شهرک جنوبی تهران را شامل بافت شهری و امکانات آن مشاهده می‌کنید.

حمل‌ونقل عمومی و مترو شهرک ولیعصر

مترو شهرک ولیعصر به صورت مجزا در محدوده این محله قرار ندارد و ایستگاه مترو نعمت‌آباد در جنوب شهرک نزدیکترین ایستگاه مترو به این منطقه است. با این حال از طریق اتوبوس‌های شرکت واحد می‌توان به‌راحتی به این محله دسترسی داشت. اتوبوس‌های آتش‌نشانی- آفتاب، چهارراه یافت‌آباد- سه‌راه ولیعصر و سامانه خط ۱۰ اتوبوس‌های تندرو در این محله توقف داشته و برای رفت‌وآمد شهری مناسب هستند.

خیابان‌های مهم محله

از جمله خیابان‌های مهم شهرک ولیعصر(عج)، خیابان برادران بهرامی است. این خیابان محله شهرک ولیعصر را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده و یکی از پرترددترین خیابان‌های محله است. در شهرک ولیعصر میدان ایثارگران واقع در خیابان سیدالشهدا نیز جزو بخش‌های مهم محله محسوب می‌شود. این خیابان به بوستان سپیده دسترسی دارد و خیابان شهید مفتح و شهید آقایی به آن ختم می‌شود. خیابان سپیده شمالی نیز دیگر خیابان مهم این محله است که دسترسی آسانی به دو پارک ولیعصر و گلستانه دارد و به خیابان اصلی این محله یعنی بهرامی ختم می‌شود.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search