از دردسرهای کار کارمندی این است که وقت آدم هیچگاه در اختیار خودش نیست و از طرف دیگر، باید به حقوق ثابت که مبلغ زیادی هم نمیشود اکتفا کرد. اما یک راه برای فرار از زندگی کارمندی وجودی دارد و آن روی آوردن به مشاغل فریلنسری است. برای آشنایی با پردرآمدترین مشاغل فریلنسری با ما همراه باشید.
تعریف فریلنسری
فریلنسری به این معناست که شما همانند یک شرکت مستقل عمل میکنید و در استخدام نهاد یا یک شرکت خاص نیستید. فریلنسرها به نوعی خوداشتغال هستند و در زمینه تخصصی که دارند، با پیمانکاران مختلف همکاری میکنند. در سالهای اخیر، اشتیاق برای کار کردن بهصورت فریلنسری افزایش یافته است.
کار کردن بهصورت فریلنسری مزایایی دارد که باعث میشود افراد زیادی خواهان کار کردن به این شکل باشند. آزادی که این شکل از کار کردن در اختیار افراد میگذارد، برای کسانی که انگیزهای برای کار کردن بهعنوان کارمند را ندارند بسیار ایدهآل است. از طرف دیگر، با رشد و گسترش اینترنت و فضای مجازی، فضای کسبوکار شکل تازهای به خود گرفته و ارائه خدمات تغییر کرده است. دیگر نیازی نیست که افراد برای ارائه خدمات حتماً در محل پروژه حضور داشته باشند و میتوانند آن را بهصورت دورکاری هم انجام دهند. از طرف دیگر، شیوع بیماری کرونا باعث شد تا تمام مردم جهان به اهمیت مشاغل فریلنسری پی ببرند و متوجه شوند از جمله بهترین و پردرآمدترین مشاغل، مشاغل فریلنسری است.
پردرآمدترین شغل های اینترنتی دنیا را بشناسید
راحت ترین شغلهای دنیا | بررسی درآمد و ویژگیهای آنها
انواع مشاغل فریلنسری
مشاغل فریلنسری طیف وسیعی از خدمات را شامل میشود. خدماتی که مورد نیاز بسیاری از اقشار جامعه است و همین نیاز باعث شده این شکل از کارکردن بسیار مورد توجه قرار بگیرد. در جدول زیر، پردرآمدترین مشاغل فریلنسری را طبقهبندی کردهایم:
[table id=408 /]
مشاغل خلاق
مشاغل خلاق، مشاغلی هستند که بر اساس خلاقیت افراد شکل میگیرند و از پردرآمدترین مشاغل فریلنسری به حساب میآیند. این مشاغل احتیاج به ذوق، خلاقیت و طبع هنری دارند. با توجه به اینکه بسیاری از نیازهای جامعه امروز ایران را خلاقیت برطرف میکند، مشاغلی که از خلاقیت افراد سرچشمه میگیرند میتوانند بسیار پردرآمد باشند. فتوشاپ، عکاسی، تولید محتوا برای اینستاگرام، تحلیل دادهها و گویندگی و صداپیشگی از جمله پردرآمدترین مشاغل فریلنسری هستند که درآمد آنها گاهی به بالای سی میلیون تومان هم میرسد.
جدیدترین آگهیهای استخدام فریلنسر در حوزه هنری و رسانه را ببینید
مهارت های عکاس | هر آنچه که یک عکاس باید بداند
مهارت های گوینده | هر آنچه که یک گوینده باید بداند
مشاغل اداری و فنی
همانطور که از عنوان پیداست، مشاغل اداری و فنی مشاغلی هستند که نیازهای فنی اقشار مختلف جامعه و نیاز شرکتها به انجام امور اداری را برطرف میکنند. مشاغلی که میتوانند بهصورت آزاد هم انجام شوند و از پردرآمدترین مشاغل فریلنسری باشند. در جامعه امروز ایران و با توجه به بروکراسی پیچیدهای که در ادارات وجود دارد، مشاغل اداری و فنی، بازار کار گستردهای دارند و میتوانند درآمد خوبی برای افراد مسلط به این مشاغل ایجاد کنند. مشاغلی مانند منشی آنلاین، تایپیست، مشاور حرفهای، حسابدار در امور مختلف مالی که با اندکی تسلط بر روی برخی برنامههای کامپیوتری مانند وُرد، اکسل و پاورپوینت میتوانند درآمد پانزده تا بیست میلیونی هم داشته باشند.
بهترین آگهیهای استخدام فریلنسر در حوزه اداری را ببینید
مشاغل آموزشی
مشاغلی هستند که طی آن فرد تخصصی را که دارد به دیگران آموزش میدهد. با توجه به نیاز افراد جامعه به فراگرفتن تخصصهای مختلف، مشاغل آموزشی میتوانند از جمله پردرآمدترین مشاغل فریلنسری باشند. در جهان امروز، تخصصهای بسیاری وجود دارد که نیاز به آموزش دارند و همین موضوع بستری را مهیا میکند که افراد دارای آن تخصص با آموزش دادن تخصصشان درآمدهای کلانی کسب کنند؛ درآمدهایی که گاهی به بیست میلیون تومان هم میرسد.
جدیدترین آگهیهای استخدام فریلنسر در حوزه آموزش را ببینید
مشاغل اینترنتی
در سالهای اخیر و با گره خوردن زندگی افراد به اینترنت، مشاغل اینترنتی رونق بسیاری پیدا کردهاند و از جمله پردرآمدترین مشاغل فریلنسری به حساب میآیند. سالیان سال است که اینترنت به بخشی جدانشدنی از زندگی مردم ایران و جهان تبدیل شده و بسیاری از افراد جامعه برای انجام فعالیتهای روزمره و اقتصادی به فضای مجازی احتیاج دارند. بنابراین افرادی که بهصورت تخصصی بر اینترنت تسلط دارند میتوانند به درآمدهای بالا فکر کنند. فروشندگان آنلاین، بلاگرها، طراحان سایت و… از جمله افرادی هستند که با تسلط بر روی اینترنت و وب میتوانند درآمدهایی از ده تا سی میلیون تومان را کسب کنند.
جدیدترین آگهیهای استخدام فریلنسر در حوزه فناوری اطلاعات را ببینید
مشاغل اقتصادی
علم اقتصاد یکی از پیچیدهترین علوم بشری است. همه اقشار جامعه در مورد مباحث اقتصادی تخصص ندارند، بنابراین به افرادی نیاز است که بتوانند در حوزههای مختلف اقتصادی به آنها مشاوره ارائه کنند. به همین خاطر است که مشاغل اقتصادی از جمله پردرآمدترین مشاغل فریلنسری به حساب میآیند. مشاورین اقتصادی، فعالان بازارهای مختلف اقتصادی، فروشندگان ارز و سکه، تحلیلگران آماری و… از جمله افراد شاغل این حوزه هستند. افرادی که در این زمینه مشغول فعالیت هستند با توجه به هوش و فراستی که در زمینههای اقتصادی دارند میتوانند تا چهل میلیون تومان در ماه هم درآمد داشته باشند.
جدیدترین آگهیهای استخدام فریلنسر در حوزه مالی را ببینید
کار فریلنسری در خارج از کشور
اشتغال بهصورت فریلنسر در خارج از مرزهای ایران سابقه زیادی دارد. با توجه به رشد سریع فضای مجازی در خارج از ایران، مدتهاست که اکثر مشاغل خلاقانه، اقتصادی و اینترنتی بهصورت فریلنس انجام میشوند و از پردآمدترین مشاغل اینترنتی در دنیا هستند. ایرانیان با کسب مهارت در این حوزهها، خصوصاً حوزههای اقتصادی، میتوانند درآمدهای بالایی داشته باشند و حتی به حضور در خارج از کشور هم فکر کنند؛ چرا که بازارهای خارجی نیاز به افرادی خلاق و با دانش دارند که بتوانند در تحلیل مسائل و ارائه پروژههای خلاقانه به آنها کمک کنند. بنابراین، افرادی که در این مهارتها توانمند هستند میتوانند به اخذ پروژه در خارج از کشور نیز فکر کنند. مشاوران اقتصادی، طراحان وبسایتها و هنرمندان حوزه عکاسی و فتوشاپ در خارج از ایران بهطور مستقل و با درآمد بسیار بالا مشغول به فعالیت هستند.
کار فریلنسری در ایران
در کشور ما هم مدتی است که کار فریلنسری رونق گرفته و اکثر فعالیتها در بخش خدمات، آموزش و فنی به این صورت انجام میپذیرد. بعد از شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، این شکل از کار کردن رونق بیشتری هم پیدا کرد و به نظر میرسد اشتغال در ایران مانند خارج از کشور تحت اختیار مشاغل فریلنسری قرار بگیرد. مشاغل خدماتی و آموزشی در ایران از جمله پردرآمدترین مشاغل فریلنسری به حساب میآیند. با توجه به نیاز افراد به آموزشهای مختلف و طبقات مختلف اجتماعی که نیازمند دریافت خدمات مختلف هستند، بازار مشاغل فریلنسری بسیار رونق پیدا کرده و کارهای خدماتی و آموزشی در حوزه فریلنسری را میتوان از مشاغل پردرآمد در ایران دانست.
پردرآمدترین شغل های پاره وقت کدامند و چگونه میتوان از آنها کسب درآمد کرد؟
همه چیز درباره خوداشتغالی | چگونه از وام خوداشتغالی و تسهیلات بانکی آن استفاده کنیم؟