دوره های فنی و حرفه ای

دوره های فنی و حرفه ای کدامند و چگونه در کاریابی به کمک شما می‌آیند؟

دوره های فنی و حرفه ای کدامند؟ چطور می‌توان مدرک آن‌ها را کسب کرد؟ در این مطلب به بررسی شغل‌هایی پرداخته‌ایم که می‌توانید با شرکت در این دوره‌ها پیدا کنید.

سازمان فنی و حرفه‌ای کشور دوره‌هایی ارائه می‌دهد تا افراد بتوانند با کسب مهارت و مدرک معتبر، به بازار کار وارد شوند. اگر قصد شرکت در دوره‌های این سازمان را دارید، با ادامه‌ این مقاله همراه ما باشید تا همه چیز را درباره دوره های فنی و حرفه ای و بازار کار آن‌ها بدانید.

دوره های فنی و حرفه ای چگونه است؟

سازمان فنی و حرفه‌ای برای انواع مهارت‌ها دوره‌های آموزشی برگزار می‌کند. افراد بعد از کسب نمره لازم از آزمون کتبی و عملی، مدرک معتبر دریافت می‌کنند. تنوع دوره‌های سازمان فنی و حرفه‌ای آنقدر زیاد است که تمام افراد به‌راحتی می‌توانند علاقه‌مندی خود را پیدا و در دوره‌ها شرکت کنند.

دوره‌های ارائه‌شده‌ این سازمان به شرح جدول زیر است:

[table id=410 /]

دوره‌‌های فنی و حرفه‌ای رایگان است یا پولی؟

کلیه آموزش‌هایی که در مراکز فنی و حرفه‌ای دولتی برگزار می‌شود، رایگان است. بااین‌حال، دوره‌هایی که در آموزشگاه‌های‌ آزاد ارائه می‌شود، رایگان نیستند و هزینه آنها باتوجه‌به مصوبه آموزشگاه و هر استان متفاوت است.

با گذراندن دوره های فنی و حرفه ای چه مشاغلی می‌توان پیدا کرد؟

همانطور که گفتیم، فهرست این دوره‌ها بسیار متنوع است. این تنوع به افراد فرصت زیادی برای انتخاب می‌دهد. در ادامه به معرفی رایج‌ترین و پول‌ساز‌ترین مشاغلی که از طریق گذراندن دوره فنی و حرفه‌ای می‌توانید به سراغ آنها بروید می‌پرداریم:

۱. تعمیرات موبایل

دوره های فنی و حرفه ای تعمیرات موبایل به کاریابی راحتتر کمک می‌کنند

در صورت بروز هرگونه مشکل سخت‌افزاری و نرم‌افرازی موبایل، در اولین اقدام به تعمیرکار موبایل مراجعه می‌کنیم. این مورد یکی از دلایلی است که شغل تعمیرات موبایل را در گروه محبوب‌ترین و پردرآمد‌ترین مشاغل دوره‌های فنی و حرفه‌ای قرار داده است. بعد از گذراندن دوره تعمیرات موبایل و کسب مهارت‌های لازم، افراد می‌توانند به بازار کار این شغل راه پیدا کنند.

جدیدترین آگهی‌های استخدام تعمیرکار موبایل را ببینید

مهارت های تعمیرکار موبایل | هرآنچه که یک تعمیرکار موبایل باید بداند

درآمد تعمیرکار موبایل چطور است؟ | آشنایی با مزایا و معایب شغل تعمیرات موبایل

۲. تعمیرات برد الکترونیکی

برد‌ها یکی از قطعات مهم و کلیدی لوازم الکتریکی است و تعمیر آنها نیاز به تخصص و دانش زیادی دارد. بنابراین اگر به رشته برق علاقمند هستید، دوره های فنی و حرفه ای تعمیر برد الکترونیکی می‌توانند انتخاب مناسبی باشند.

۳. مکانیک خودرو

چه مشاغلی می‌توان با دوره‌های فنی و حرفه‌ای پیدا کرد؟

آشنایی با تعمیر خودرو و قطعات آن می‌تواند درآمد زیاد برای شما رقم بزند. برای پیگیری این حرفه بهتر است ضمن گذراندن دوره فنی و حرفه ای با قطعات خودرو مانند دینام، جعبه‌دنده و کولر آشنا باشید. بنابراین اگر به مکانیک خودرو علاقه دارید، بهتر است آن را به گروه مشاغل محبوبتان اضافه کنید.

جدیدترین آگهی‌های استخدام مکانیک را ببینید

۴. برق ساختمان

برق ساختمان از مشاغل پول‌ساز است که دوره های فنی و حرفه ای آن را ارائه می‌کند. در این دوره‌ها، تمام مهارت‌های لازم در زمینه سیستم‌های امنیتی، دروبین، دزدگیر و آیفون آموزش داده می‌شود.

جدیدترین آگهی‌های استخدام برقکار را ببینید

۵. نصب و تعمیر پکیج

نصب و تعمیر پکیج از پرطرفدارترین مشاغل فنی و حرفه‌ای است که  بازار کار خوبی هم دارد. در دوره های فنی و حرفه ای تمام مهارت‌های لازم در زمینه تعمیر و نصب شوفاژ، آبگرمکن و پکیج و نحوه‌ عیب‌یابی آنها آموزش داده می‌شود.

جدیدترین آگهی‌های استخدام نصاب پکیج را ببینید

۶. نصب و‌ تعمیرات کولر گازی

نصب و‌ تعمیرات کولر گازی

افزایش تقاضا برای نصب کولر گازی به‌خصوص در فصل تابستان، این شغل را به یکی از پر طرفدارترین مشاغل فنی تبدیل کرده است. این شغل نیاز به تخصص و مهارت زیادی دارد. بنابراین شرکت در دوره‌های فنی و حرفه‌ای و کسب مهارت در زمینه نصب کولر، باز و بسته کردن پنل، جوشکاری لوله مسی و عیب‌یابی انواع مشکلات کولر می‌تواند به موفقیت و رسیدن به درآمد زیاد در این شغل کمک بسیاری کند.

جدیدترین آگهی‌های استخدام نصاب کولر گازی را ببینید

برخی دیگر از مشاغلی که از طریق دوره‌های فنی و حرفه‌ای می‌توان به بازار کار آنها ورود پیدا کرد، به شرح زیر هستند:

  • حسابداری؛
  • طراحی و دوخت؛
  • گرافیک؛
  • نقشه‌کشی معماری؛
  • تولید برنامه‌های تلویزیون؛
  • تربیت بدنی؛
  • تربیت کودک؛
  • نقاشی؛
  • نمایش؛
  • نساجی؛
  • فالیت در صنایع چوب و مبلمان؛
  • خیاطی؛
  • طراح لباس؛
  • آشپزی؛
  • نصاب و تعمیر کار آسانسور.

تمامی مشاغل ذکر شده بسته به تلاش و علاقه‌ شما می‌توانند پردرآمد باشند.

بهترین فرصت‌های شغلی را ببینید

سالانه چند نفر در دوره های فنی و حرفه ای شرکت می‌کنند؟

سالانه بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در دوره های فنی و حرفه ای شرکت می‌کنند

سالانه افراد زیادی با انگیزه مهارت‌آموزی و ورود سریع به بازار کار در این دوره‌ها ثبت‌نام می‌کنند. طبق گفته معاون سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، سالانه بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در رشته‌های مختلف آزمون‌های فنی و حرفه‌ای شرکت می‌کنند.

 چگونه می‌توان مدرک دوره های فنی و حرفه ای را دریافت کرد؟

همانطور که در ابتدا گفتیم، شرط دریافت مدرک دوره‌های فنی و حرفه‌ای، دریافت نمره لازم در آزمون‌های عملی و کتبی است. با شرکت در کلاس‌ها و کسب نمره لازم، می‌توانید مدرک معتبر و قابل‌ترجمه دریافت کنید.

سخن پایانی

سازمان فنی و حرفه‌ای کشور دوره‌هایی ارائه می‌دهد تا افراد بتوانند با کسب مهارت و مدرک معتبر به بازار کار ورود پیدا کنند. در این مقاله با دوره‌های سازمان فنی و حرفه‌ای آشنا شدیم و برخی از پرتقاضاترین آنها را بررسی کردیم.

نظر شما در مورد دوره‌های فنی و حرفه‌ای چیست؟ آیا تجربه شرکت در این دوره‌ها را دارید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.


 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search