تفاوت تیبا ۱ و تیبا ۲ در چیست؟

بررسی و مقایسه تیبا ۱ و تیبا ۲

0

تفاوت تیبا ۱ و تیبا ۲ در چیست؟ در این مطلب مقایسه خودرو قصد داریم بیشتر درباره این خودروی به اصطلاح «مینیاتور» بیشتر بدانیم و ببینیم که تیبا ۱ و تیبا ۲ چه فرقی با هم دارند.

بعد از آنکه ایران خودرو خودروی ملی‌اش را تولید کرد، در آذر ماه سال ۱۳۸۷ شرکت سایپا از اولین خودروی ملی خود با نام «مینیاتور» رونمایی کرد. البته این نام تنها مدتی دوام داشت و کارشناسان سایپا نام ایرانی تیبا را از بین هزاران نام پیشنهادی که به شرکت ارائه شد، جایگزین نام فرانسوی مینیاتور کردند.

تیبا که به معنای آهو است، خودرویی شکل گرفته بر روی پلتفرم موسوم به X200 است. این پلتفرم جدید در واقع نمونه‌ای ارتقا یافته از پلتفرم X100 است که در طراحی مدل‌های مختلف پراید، سالها مورد استفاده قرار گرفته بود. هرچند شرکت سایپا به علت ملی بودن این خودرو یک نام ایرانی را برای آن انتخاب نمود، اما در مورد اصالت ایرانی تیبا میتوان اندکی تردید داشت!

طراحی تیبا، کاری مشترک و حاصل همکاری طراحان سایپا و طراحانی از کشورهای آلمان، ایتالیا و کره است. کابین این خودرو هم طرح مستقلی ندارد و بیشتر به ترکیبی از کابین پراید، تندر ۹۰ و ریو شبیه است. حاصل این کار گروهی در نهایت زیبایی شده، که به آن لقب «زیبای ایرانی» دادند و البته که این لقب کاملاً اغراق آمیز است!

قطعات و لوازم یدکی این خودرو نیز کاملاً ساخت داخل نیستند. بسیاری از قطعات به کار رفته در تیبا، همان‌هایی است که در تولیدات قبلی شرکت سایپا هم به کار رفته است. به هر حال با تمام این بالا و پایین ها، این خودرو توانسته از اولین تولید تا‌کنون نه تنها از پرفروش‌های سایپا، بلکه از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران باشد.

تیبا اکنون در دو مدل تولید می‌شود که یکی سدان و دیگری هاچ‌بک است. در ادامه این مطلب به مقایسه تیبا ۱ و تیبا ۲ میپردازیم و همچنین مشخصات فنی و ظاهری هر دو مدل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تیبا ۱ | تفاوت تیبا ۱ و تیبا ۲ در چیست؟ | مقایسه تیبا ۱ و تیبا ۲بررسی مشخصات و مزایا و معایب تیبا ۱

پیش از آنکه به سراغ تفاوت تیبا ۱ و تیبا ۲ برویم، بد نیست کمی بیشتر درباره این خودروها بدانیم. تیبا ۱ یک سدان جمع و جور شهری است که به گفتهٔ شرکت سایپا، طراحی آن در کمپانی ایتالیایی «ایتال دیزاین» صورت گرفته است. با اینکه متقاضیان بازار، انتظار خودروی به مراتب زیباتری را داشتند، نمی‌توان گفت که تیبا زشت است! بهتر است برای ظاهر این سدان کوچک، صفت معمولی را به کار ببریم.

نمای روبروی این خودرو متشکل از جلو پنجره ذوزنقه‌ای شکل است که خط برجسته‌ای از زیر آن و در امتداد دو ضلع کناری، تا روی کاپوت کشیده است. چراغ های تیبا هم مانند سایر اجزای تشکیل‌دهندهٔ چهرهٔ این خودرو، کوچک هستند و فرمی قوسی شکل دارند.

ورودی هوای باریک و کشیده در نیمه پایینی سپر قرار دارد و مه‌شکن‌های دایرهای کوچکی نیز در دوطرف آن تعبیه شده است. در مجموع نمای جلوی تیبا را می‌توان به یک نقاشی تشبیه کرد که ناتمام مانده و هنوز فضای خالی زیادی روی بوم برای طراحی وجود دارد.

استفاده از اجزای کوچک و فاصله زیاد بین آن‌ها، ترکیب زیبایی بوجود نیاورده است. شاید اگر ترکیب همین اِلمان‌ها با ابعاد متناسب‌تری به کار رفته بود، شاهد تصویر بهتری بودیم. در نمای کناری هم اِلمان شاخصی برای جذابیت وجود ندارد و بیشتر یک عدم هماهنگی بین فرم منحنی و قوسی شکل قسمت جلو و جعبه‌ای شکل در قسمت عقب، به چشم می‌خورد.

طراحی عقب این خودرو شباهتهایی با مزدا ۳۲۳ دارد و همان اصل قبلی نیز در آن رعایت شده و تمامی اجزا کوچک و ساده‌اند. در داخل کابین هم اولین چیزی که جلب توجه می‌کند، پلاستیک خشک و بسیار بی‌کیفیت به کار رفته در ساخت قطعات است.

از نظر طراحی هم، کابین فضای آشنایی دارد و پیشرفت چندانی در آن به چشم نمی‌خورد. استفاده از رودری پارچه‌ای و غربیلک فرمان زیبا، از معدود تغییرات مثبت داخلی هستند.

در بخش فنی سایپا با همکاری شرکت FEV آلمان و بر اساس موتور ۱.۳ لیتری پراید، موتوری بهسازی شده با حجم ۱.۵ لیتر را برای تیبا طراحی کردند. این موتور ۴ سیلندر توان تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور را دارد. قدرت تولید شده این پیشرانه توسط جعبه دنده ۵ سرعته دستی به محور جلوی خودرو منتقل می‌شود. به غیر از این نسخهٔ بنزینی، سایپا تیبا ۱ دوگانه سوز را هم تولید و به بازار عرضه کرده است که البته قیمت بالاتری نسبت به نمونهٔ معمولی دارد.

از نظر امکانات، آپشن ویژه‌ای نسبت به پراید به این خودرو اضافه نشده است. کیفیت سواری این خودرو با توجه به افزایش حجم و قدرت موتور در مقایسه با پراید به طور مشهودی بهتر است. موتور قوی‌تر و وزن سبک تیبا چالاکی خوبی به خودرو داده است.

تیبا استاندارد آلایندگی یورو ۳ دارد. و مانند تولیدات قبلی سایپا مصرف سوخت، استهلاک و هزینه تعمیر و نگهداری پایین از مهم‌ترین نقاط قوت این خودرو محسوب می‌شود.

در مقایسه تیبا ۱ و بررسی مزایا و معایبش باید گفت که کفهٔ معایب این خودرو با توجه به قیمت کنونی‌اش، با اختلاف سنگین‌تر است!

آگهی‌های خرید و فروش تیبا صندوقدار

تیبا ۲ | تفاوت تیبا ۱ و تیبا ۲ در چیست؟ | مقایسه تیبا ۱ و تیبا ۲

بررسی مشخصات و مزایا و معایب تیبا ۲

اگر می‌خواهید بدانید که تیبا ۱ با تیبا ۲ چه فرقی دارد؟ باید به شما گفت که در سال ۹۳ سایپا مدل هاچ‌بک تیبا را با نام تیبا ۲ به بازار عرضه کرد. تیبا ۲ از نظر ظاهری در قسمت جلو و در داخل کابین هیچ تفاوتی با مدل سدان خود ندارد. اما در قسمت عقب با حذف صندوق و فرم منحنی عقب هاچ‌بک، شاهد طراحی هماهنگ تر و زیباتری هستیم.

مشخصات فنی و امکانات این دو خودرو نیز کاملاً با یکدیگر مشابه است و در حقیقت، بزرگترین تفاوت تیبا ۱ و تیبا ۲ به جز سدان و هاچ‌بک بودن در قیمت آن‌هاست. جالب است که تیبا ۲ بدون اضافه شدن هیچ ویژگی دیگری اختلاف قیمت ۱۰- ۱۲ میلیونی با برادر بزرگتر خود دارد.

با توجه به اینکه خودروهای هاچ‌بک همیشه محبوبیت زیادی در بازار داشته‌اند، دلیل این قیمت بالاتر را می‌توان تقاضای بیشتر در نسخه هاچ‌بک دانست. در مورد مزایا و معایب تیبا ۲ با توجه به ظاهر زیباتر می‌شود از سنگینی کفهٔ معایب اندکی کم کرد! 

آگهی‌های خرید و فروش تیبا هاچ‌بک

نتیجه مقایسه تیبا ۱ و تیبا ۲ چیست؟

برای بررسی نتیجه تفاوت تیبا ۱ و تیبا ۲ باید در پایان گفت که تیبا خودرویی است که برای جایگزینی با پراید طراحی و تولید شده و توانسته به فروش خوبی هم دست پیدا کند. با وجود اینکه سایپا برای طراحی و راه اندازی خط تولید تیبا، هزینه‌های هنگفتی را متحمل شده است، در نهایت این خودرو در هر دو مدل هاچ‌بک و سدان، کاملاً در حد و اندازه‌های همان پراید است با روکشی جدید!

با این حال این خودرو در هر دو مدل خود، توانسته مشتریان زیادی برای خود دست و پا کند. دلیل این امر، هم خسته شدن مشتریان از چهره تکراری پراید طی این ۳۰ است. البته که بسیاری از مردم چاره دیگری هم ندارند چرا که تیبا از ارزانترین خودروهای بازار ایران است.

هرچند در مقایسه تیبا ۱ و تیبا ۲ نباید از حق گذشت که در مورد تیبا ۲ شرایط کمی فرق می‌کند. معمولاً نظرات در مورد تیبا ۲ مثبت است. مخاطبان این سبک خودرو را بیشتر جوانان تشکیل می‌دهند و با مروری بر نظرات این قشر، رضایت نسبی آن‌ها از این خودرو مشهود است.

در پایان اگر بخواهیم با تمام نقاط ضعف و قدرت و با در نظر گرفتن شرایط جامعه، توصیف مناسبی از این خودرو داشته باشیم، باید عنوان کرد که تیبا خودرویی کوچک و کم مصرف و بسیار مناسب برای استفاده‌های روزانه و شهری است. مخاطب این خودرو عموماً قشر متوسط جامعه هستند.

در میان این قشر، تیبا ۱ برای استفاده خانوادگی مناسب است و تیبا ۲ می‌تواند برای جوان‌ها جذابیت بیشتری داشته باشد. البته با توجه به جمع و جور بودن تیبا ۲ این خودرو برای استفاده به عنوان خودروی دوم در شهرهای پرترافیک نیز گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

 نظر شما درباره این خودرو چیست؟ به نظر شما تیبا ۱ بهتر است یا تیبا ۲؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را با ما در میان بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.