اگرچه بازار خرید و فروش رسمی خودرو پس از ۳ هفته تعطیلی طی هفته گذشته آغاز به کار کرد، بررسیهای میدانی نشان میدهد که این روزها بازار به امید کاهش نرخ ارز با کاهش و حتی نبود مشتری مواجه شده است؛ بهشکلی که بهگفته فعالان بازار، این بخش در رکود حداکثری به سر میبرد.
یکی از اصلیترین مؤلفههای تأثیرگذار در بازار خودرو نرخ دلار است. زمانی که نرخ دلار در روند نزولی قرار میگیرد، خریداران به امید کاهش بیشتر دست از خرید میکشند. سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران اعلام کرد: «با تخلیه حباب قیمت ارز در بازار، روند کاهشی قیمت خودرو نیز سرعت گرفته میگیرد و فاصله قیمتی خودرو در بازار و کارخانه کاهش خواهد یافت.»
رکود و انتظار در بازار خودرو بهقدری عمیق شده است که حتی خبر افزایش میانگین ۹ درصدی قیمت خودروهای کارخانهای توسط شورای رقابت که چندی پیش رسانهای شد، نتوانست تحرکی در این بازار ایجاد کند و قفل بازار را بگشاید. درواقع علاوه بر خریداران، فروشندگان نیز در حالت انتظار هستند تا نرخ دلار جایگاه خود را پیدا کند. همین امر بازار را با آرامش همراه کرده است.
بیشتر بخوانید: برنامه شورای رقابت برای تغییر قیمت مصوب خودرو
بهگفته وی در سالهای گذشته، بیش از ۹۰ درصد از خریداران خودرو سرمایهگذارانی بودند که با هدف حفظ ارزش پول خود نسبت به خرید خودرو اقدام کردند، اما در شرایط کنونی خرید خودرو بههیچوجه نمیتواند سودی را به خرید دارند برساند.
بازار خودروی کشور از ابتدای اردیبهشت امسال و همزمان با مذاکرات برجامی در وین، دور جدید کاهش قیمت را آغاز کرده است. وی توصیه کرد کسانی که قصد فروش خودروی خود را دارند، زودتر این کار را انجام دهند؛ چراکه در روزهای آتی قیمتها کاهشی را تجربه خواهد کرد. بر این اساس بسیاری از معاملهگران کاهش تقاضای خرید خودرو را نیز در رکود چشمگیر کنونی و کاهش تقاضای خرید مؤثر میدانند و معتقدند این کاهش تقاضا باعث میشود تا فروشندگان واقعی مجبور به اعلام قیمتهای پایینتر برای خودروهای خود شوند.
موج جدید کاهش قیمت در بازار خودرو از چند هفته پیش شروع شده است. پیشبینی کارشناسان این است که درصورت تداوم فضای مثبت درباره آینده برجام و لغو تحریم، این موج همچنان ادامهدار خواهد بود.
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.