در سال ۱۴۰۰ منتظر ورود چه خودروهایی به بازار هستیم؟

صفر کیلومترهای سال «دو صفر» به قلم آرش راهبر

0

همان طور که حتماً مستحضر هستید، ما حالا چند روزی است که وارد سال جدید شده‌ایم و این شانس را داشته‌ایم که در طول زندگی گهربارمان قدم به قرن ۱۵ بگذاریم. همینطوری و البته بدون هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای از اینکه مثلا روز ۱/۱/۰۰ را در زندگی‌مان دیده‌ایم کلی حالت ذوق و شوق داریم و فکر می‌کنیم اگر تاریخ ۳۰/۱۲/۹۹ را پشت سرگذاشته‌ایم یعنی شاخ غول را از کله‌اش کشیده‌ایم بیرون!

البته که این قرارهای ذهنی و اجتماعی، در وجود ما نهادینه شده و برای حک شدن در حافظه تاریخی‌مان هزار جور نشانه هم درست کرده‌ایم. مثلا خیلی از ما، با ورود به سال جدید دوست داریم برویم دنبال خریدن یک چیزی که گذران عمرمان را به نوعی نشانه‌گذاری کند و یکی از بهترین نمونه‌ها در این زمینه هم خرید ماشین صفر کیلومتر است، علاقه‌ای که در بسیاری از نقاط دنیا هم دیده می‌شود.

مفتخریم به اطلاع شما مشتریان پولدار و بی‌پول برسانیم که در آستانه قرن و سال جدید، خودروسازان گرامی ما هم دست به تلاش و کوشش شبانه‌روزی زده تا در سال جدید، سالی که دو عدد صفر در آن دیده می‌شود، ماشین‌های کاملا جدید و متفاوتی را به بازار عرضه کنند تا سال ۱۴۰۰ نقطع عطفی در زندگی ما قرار بگیرد.

لطفا هیجان خود را کنترل کرده و به این فهرست کوچک اما جذاب دقت کنید!

بیشتر بخوانید: گشت و گذار در بازار شب عید خودرو

سایپا شاهین

جاده مخصوصی‌ها تارا و شاهین

ایران خودرو و سایپا آنقدر برای ورود به قرن جدید عجله داشتند که قبل از عید، چند دستگاه از دو خودرو جدیدشان را به تعداد کمی خریدار خوش‌شانس واگذار کردند. ایران خودرو بالاخره خودرو جدیدش را که «تارا» نام دارد وارد فاز تولید انبوه کرده و سایپا نیز برای اینکه از رقیبش عقب نماند از تحویل چند دستگاه «شاهین» به مشتریان خبر داد.

تارا بر مبنای پلت‌فرم پژو ۳۰۱ ساخته شده، اما بدنه آن از زیر دست طراحان ایرانی بیرون آمده و پس از سمند، به نوعی دومین محصول ایران خودرو است که سوار بر یک شاسی فرانسوی شده است. شاهین هم کم و بیش با الگوی تارا ساخته می‌شود یعنی بر روی پلت‌فرمی که بومی شده و قرار است محصولات دیگری از سایپا نیز بر روی آن ساخته شود.

مشخصات فنی این دو ماشین هم تا حد زیادی به هم شبیه است و هر دو در کلاس C قرار می‌گیرند. حدود ۱۱۰ اسب بخار نیرو تولید می‌کنند و گشتاورشان هم نزدیک به هم است.

اما ورود این دو خودرو به بازار با حاشیه‌های جالبی همراه بود. در مورد شاهین که ماجراهای عجیبی در آستانه سال نو به وجود آمد و آن هم مربوط به آگهی فروش چند دستگاه بسیار محدود از این خودرو بود. چند نفری که موفق شدند در روزهای پایانی اسفند ماه، «شاهین» خود را تحویل بگیرند، چنان قیمت‌های عجیبی روی این ماشین‌های نوبرانه گذاشتند که برق از چشمان دنبال‌کنندگان در سایت‌های مخصوص خرید و فروش اتومبیل پرید!

به خصوص یکی از آگهی‌ها که قیمت ۱.۵ میلیارد تومانی بر شاهین گذاشته بود و با جملاتی مثل «بهترین خودرو جهان!» و اغراق در حد فیلم هندی، می‌خواست ماشینش را در بازار بی‌حال و بی‌رمق آخر سال بفروشد، بیشتر موجب خنده و استهزای مخاطبان شد. شاید هم آن مالک گرامی قصد داشت دو هفته زودتر از «دروغ سیزده» پرده‌برداری کند!

جالب‌تر اینکه سایپا در همان حوالی صحبت از قیمت‌گذاری ۲۶۷ میلیون تومانی برای مدل پایه شاهین کرد که بعد از انتشار یک فیلم از آتش گرفتن یک دستگاه شاهین، خیلی از فعالان فضای مجازی گفتند این قیمت برای محصولی که قرار است برای طبقه متوسط عرضه شود، زیادی گران است!

بیشتر بخوانید: اندر حکایت انتشار اولین عکس‌های سایپا اطلس

بهمن دیگینیتی
بهمن دیگینیتی

لوکس‌های بهمن: دیگنیتی و فیدلیتی

شرکت بهمن هم از سال گذشته تبلیغات زیادی برای ارائه دو محصول جدید خود آغاز کرد که به نظر می‌آید در سال ۱۴۰۰ وارد بازار خواهند شد. البته دیر و زود دارد، اما سوخت و سوز ندارد. دو اتومبیل لوکس به نام‌های دیگنیتی و فیدلیتی که اگر چه اسم‌های دهان‌پرکن و لاکچری دارند، اما در واقع دو ماشین شاسی‌بلند چینی هستند که در غیبت برندهای معتبر و نامدار دنیا در بازار ایران، قرار است نقش خودروهای لوکس را به عهده بگیرند.

دیگنیتی در واقع محصولی از شرکت فنگون از زیرمجموعه‌های دانگ فنگ است و به نام فنگون iX5 در بازار چین عرضه می‌شود. یک کراس‌اوور کوپه طور که البته ۵ در است و طراحی قابل قبولی دارد. دیگنیتی با موتور ۱.۵ لیتر توربو با توانی در حدود ۱۵۰ اسب بخار در بهمن موتور تولید خواهد شد و هنوز پیش‌فروش آن هم شروع نشده و با توجه به شرایط فعلی هنوز قیمت آن هم اعلام نشده و است.

فیدلیتی هم کمی بزرگتر از دیگنیتی و محصولی از یک زیرمجموعه کمپانی چری به نام جتور یا جیتور با کد X70 است. موتور این مدل هم ۱.۵ لیتری توربو و با خروجی ۱۵۵ اسب بخار است و ظاهرا امکان ساخت مدل ۷ نفره آن با ۳ ردیف صندلی هم وجود دارد.

بهمن موتور بعد از پایان تولید هاوال H2، کماکان به کلاس شاسی بلند علاقه بیشتری دارد و برای سال جدید دست پر خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: به یاد خودروهای هشت‌سیلندر فراموش‌نشدنی!

جک S5
جک S5

مهمان کرمان: جک S5 با چهره‌ای جدید

کرمان موتور هم با معرفی چهره جدیدی از جک اس ۵، از دیگر فعالان بازار برای سال جدید خواهد بود. جک شاسی بلند از حدود ۵ سال قبل که وارد بازار ایران شد با استقبال خوبی از طرف مشتریان روبرو شد و با وجود گلایه‌هایی که از کیفیت متوسط و مصرف سوخت آن وجود داشت، اما همچنان می‌تواند مشتری قابل قبولی داشته باشد.

در عین حال دنبال تغییرات زیادی در چهره جدید جک بلند قد نباشید. تغییرات ظاهری مدل نیو فیس، به محدوده جلو پنجره و چراغ‌های جلو و مه‌شکن‌هاست. حتی داخل اتاق هم تغییری نداشته اما موتور ۲ لیتری توربو در مدل قدیم جایش را به موتور ۱.۵ لیتری توربو داده و ظاهرا این بزرگترین تغییر در محصول آینده کرمان موتور خواهد بود.

بیشتر بخوانید: درباره پیش فروش اولین سری از تارا

رانا پلاس

تست گریم مدل‌های آشنا

چهره‌های جدید بازار در سال ۱۴۰۰ البته از مدل‌های قدیمی هم هستند که با تغییرات جزئی و با گریم جدید بازآفرینی خواهند شد. گفته می‌شود امسال ایران خودرو دو مدل پژو پارس پلاس و سمند سورن پلاس را در حجم بیشتری تولید خواهد کرد که خودروهایی آشنا با تغییراتی در اتاق و جلو پنجره و چراغ‌های جلو و عقب خواهند بود. البته امکانات رفاهی و آپشن‌های دکوراتیو در این دو مدل افزایش پیدا کرده و از نظر تجهیزات الکتونیکی و ادوات کنترلی هم بهبود حاصل شده است.

یکی دیگر از مهمانان جدید بازار خودرو در سال جدید هم رانا پانورامای ۶ دنده است که اسفند ماه ۹۹ از آن رونمایی شد. روی سقف این خودرو قاب شیشه‌ای بزرگی طراحی شده که احتمالا در روزهای گرم سال و با توجه به آفتاب شدید در اقلیم ایران، توانایی جزغاله کردن سرنشینان را خواهد داشت! البته که لذت استفاده از گیربکس ۶ دنده هم می‌تواند کمی از درد و رنج ناشی از سوختگی را کاهش دهد!

در پایان هم لازم به ذکر است که خیلی دنبال قیمت این خودروهای جدیدالورود نباشید، هر وقت قیمت مرغ در بازار کشور تثبیت شد شاید قیمت شاهین و رانا پلاس و دیگنیتی هم دربیاید!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.