[vc_row][vc_column][vc_column_text]درست وقتی که مهندسان شهری در دهه ۳۰ به بعد به فکر نوگرایی شهر تهران افتادند، به سمت ساختوساز در غرب تهران رفتند. شهرآرا یکی از مناطق غربی تهران بود که کلنگ ساخت آن نخستین بار به وسیله مهدی دریانی زده شد. دولت بعدها به ساختوساز در این محله پرداخت و مجتمعهای مسکونی را به کارکنان خود اهدا کرد. با آبادانی شهرآرا مردمان بسیاری در آن ساکن شدند. از مهمترین مکانهای این محله قدیمی میتوان به اداره گذرنامه، پارک شهرآرا و بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) اشاره کرد. در این محله دو مکان مذهبی بسیار مهم برای مسیحیان و مسلمانان وجود دارد که قدمت بسیار زیادی دارند. یکی از آنها مسجد شهرآرا بوده که در سال ۱۳۴۴ ساخته شد و دیگری کلیسای سن پنطیکاستی است که تاسیس آن به سال ۱۳۵۴باز میگردد. محلهٔ شهرآرا مترو ندارد و ساکنان برای استفاده از مترو باید به ایستگاه تربیت مدرس بروند. البته رفتوآمد با اتوبوس و تاکسی در این محله بسیار آیان است. ایستگاه اتوبوس شهرآرا و ایستگاه اتوبوس تندروی میدان توحید در این محله قرار دارد. اگر به زندگی در مناطق شلوغ علاقمندید و دسترسی به امکانات محلی برایتان مهم است، از خرید و اجاره خانه در این محله غافل نشوید.
محله شهرآرا کجاست؟
یکی از بهترین محلههای منطقهٔ ۲ و غرب تهران، محله شهرآرا تهران است. برای دیدن آدرس شهرآرا تهران باید بدانیم که این محله درست در محاصرهٔ سه بزرگراه بسیار مهم تهران یعنی جلالآل احمد، شیخ فضلالله نوری و بزرگراه چمران قرار دارد. اگر ساکن این محله بشوید، به راحتی میتوانید از طریق این بزرگراهها به همهٔ مناطق تهران و خارج از تهران دسترسی پیدا کنید.
آگهیهای فروش مسکونی شهرآرا را اینجا ببینید
نقشه محله
در تصویر زیر، مرزبندی محله را بههمراه دسترسیها و نقاط مهم مشاهده میکنید. همانطور که گفته شد این منطقه از نظر موقعیت جغرافیایی از شمال به بزرگراه جلالآل احمد، از شرق به بزرگراه چمران، از غرب به خیابان منصوریکیا و از جنوب به خیابان ستارخان منتهی میشود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]
تاریخچه محله شهرآرا
نقطهٔ آغاز این محله را مهدی دریانی با راهاندازی شرکت ساختمانی شهرآرا گذاشت. قبل از راهاندازی شرکت، تمام زمینهای این محله خالی از سکنه و بیابان بود. این محله آنقدر خالی بود که باغهای طرشت از آن دیده میشد. در دهه ۳۰ و ۴۰ وقتی مهندسان شهری به فکر نوگرایی شهر تهران افتادند، به سراغ این مکانها رفتند. به همین دلیل شهرآرا بعد از تاسیس و از دهه ۱۳۴۰ به بعد، جزء مناطق مدرن شهری در تهران و حتی در کشور محسوب میشد.
ساکنان این محله از ابتدا چه کسانی بودند؟
دولت ساختمانهای ساخته شده را از مهدی دریانی خرید و خود به ساختوساز در این محله مشغول شد. دولت این ساختمانها را در اختیار معلمان و کارکنان خود قرار داد. کارکنان راهآهن هم جزء اولین دسته از کارکنان دولت بودند که در این محله ساکن شدند.
محله شهرآرا مجتمعهای مسکونی زیادی دارد. قدیمیترین آنها دریانی و کوشک است. کوشک بعد از مجتمعهای مسکونی شهرک اکباتان، در دسته مجتمعهای شاخص و مقاوم در برابر زلزله قرار میگیرد. از دیگر مجتمعها می توان به دریانی، نسترن، ستارخان و کوی نویسندگان اشاره کرد. زمینهای ساختمان کوی نویسندگان متعلق به محمدعلی نظام مافی از ثروتمندان و درباریهای دوره قاجار بود. او زمینهایش را به سندیکای نویسندگان فروخت و در نهایت مجتمع کوی نویسندگان در سال ۱۳۵۵ ساخته شد. از مهمترین ساکنان این مجتمع مسکونی میتوان به شاعر معاصر، محمد مصدق اشاره کرد.
امکانات محله شهرآرا
محلهٔ شهرآرا چند شاخصهٔ بسیار مهم دارد. نخستین شاخصه اداره گذرنامه است که در خیابان شهرآرا قرار دارد. دومین شاخصه، بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) است. مطمئنا اگر ساکن غرب تهران باشید و به صورت اورژانسی دچار حادثه یا بیماری شوید، اورژانس شما را به بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) منتقل خواهد کرد. زمین این بیمارستان وقف مهدی باتمانقلیچ بود. بیمارستان رسول اکرم در سال ۱۳۴۳ ساخته شد و اکنون ۷۰۰ تختخواب دارد.
سومین شاخصهٔ این محله، بوستان یا همان پارک شهرآرا است. با اینکه محله، ۷ بوستان کوچک و بزرگ را در خود جای داده، اما پارک شهرآرا از مهمترین و وسیعترین بوستانهای این محله به شمار میرود. این بوستان بیش از ۶۰ سال قدمت دارد. در نزدیکی بوستان، پیتزا میخوش که یکی از قدیمیترین پیتزا قروشیهای تهران است، قرار دارد.
یکی دیگر از شاخصههای محله شهرآرا، مسجد شهرآرا است. وجه تمایز این مسجد نسبت به سایر مسجدهای تهران، قدمت آن است. تاسیس این مسجد به سال ۱۳۴۴باز میگردد. از دیگر مراکز مذهبی این محله میتوان کلیسای آشوری سن پنطیکاستی و کلیسای برادران آشوری را نام برد. کلیسای سن پنطیکاستی در سال ۱۳۵۴ تاسیس شد و نام خود را وامدار عید پنطیکاست مسیحیان پروتستان است.
دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان یا همان انستیتو روانپزشکی تهران واقع در خیابان منصوریکیا در این محله قرار دارد. درست بعد از آبادانی محله، این مرکز آموزشی در محله ساخته شد. در داخل این دانشگاه، کتابخانهای وجود دارد که به عنوان یکی از قدیمیترین کتابخانههای حوزه روانشناسی در خاورمیانه شناخته میشود.
از دیگر مراکز خدمات درمانی در شهرآرا میتوان به انجمن دیابت واقع در خیابان ملکوتی اشاره کرد. این انجمن در سال ۱۳۶۸ تاسیس شد. جالب است بدانید مطب رئیس انجمن دیابت، اسدالله رجب که متخصص تغذیه کودکان نیز هست، در خیابان کوثر ستارخان که نزدیک به شهرآراست، قرار دارد.
بافت محله، ادغامی از همه چیز است، اما در دستهٔ مناطق مسکونی شهر تهران قرار میگیرد. ساکنان این منطقه برای خرید روزانه میتوانند به بازار بزرگ شهرآرا در خیابان شهرآرا و بازار روز در خیابان ملکوتی مراجعه کنند. از مراکز مهم دیگر محله میتوان موارد زیر اشاره کرد:
- سازمان همیاری شهرداریها در خیابان ملکوتی
- سازمان آب و فاضلاب منطقه ۳ در خیابان آرش مهر
- بنیاد فرهنگ انقلاب اسلامی
- سازمان گوشت کشور
- اداره ثبت اسناد و املاک غرب تهران واقع در خیابان موسوی
حملونقل عمومی محلهٔ شهرآرا
دسترسی به حملونقل عمومی در محلهٔ شهرآرا بسیار آسان است. این محله از لحاظ خطوط اتوبوسرانی و تاکسیرانی اشباع شده و ایستگاههای اتوبوس شهرآرا و پمپ بنزین در داخل محله و ایستگاه اتوبوسهای تندروی توحید و گیشا از ایستگاههای اتوبوس نزدیک به شهرآرا هستند. هیچ محدودیت ترافیکی و آلودگی هوایی بر این محله حاکم نیست. با این حال شهرآرا جزء مناطق شلوغ تهران محسوب میشود. در داخل محله، ایستگاه مترویی وجود ندارد و ساکنان برای استفاده از مترو باید خود را به ایستگاه تربیت مدرس برسانند.
گالری عکس محله
در آلبوم زیر، تصاویری از بافت شهرنشینی و امکانات محله مشاهده میکنید.
قیمت خانه در شهرآرا تهران
برای اینکه بدانید قیمت خانه در شهرآرا چقدر است، میتوانید به سایت دیوار مراجعه کنید. قیمت خانه در آگهیهای شهرآرا تهران و در برخی از خیابانهایی که به آن اشاره شد، همپای مناطق شمال غرب تهران است. در این محله خانههای با متراژ ۷۰ تا ۱۵۰ متر به چشم میخورد که تنوع متراژی بسیار مناسبی است.
بر اساس آگهیهای منتشرشده در دیوار در مهرماه سال ۱۴۰۰ خانه در شهرآرا از متری ۳۰ میلیون تومان تا متری ۵۵ میلیون تومان آگهی میشود. البته بسته به سال ساخت، امکانات سکونتی و نزدیکی به مراکز رفاهی، قیمتهای بالاتر تا ۶۵ میلیون تومان هم در برخی آگهیها دیده میشود.
آگهیهای فروش آپارتمان شهرآرا را اینجا ببینید
خیابانهای مهم محله شهرآرا
یکی از مهمترین خیابانهای غرب تهران که قسمتی از آن در محدوده این محله قرار دارد، خیابان ستارخان است. اکثر پایتختنشینان غرب تهران، ستارخان را به رستورانهایی که در خود جای داده، میشناسند. یکی از مهمترین رستورانهای خیابان ستارخان، رستوران نشاط است که بی ربط به محله نیست. از دیگر خیابانهای مهم این محله میتوان به خیابان شهرآرا و پاتریس لومومبا اشاره کرد.