همکاری مپنا و خودروسازان بم در ساخت خودروی برقی

همکاری مپنا و خودروسازان بم در ساخت خودروی برقی

ساخت خودروهای برقی در جهان رو به توسعه یک الزام به شمار رفته است و حرکت به‌سمت تولید این خودروها در برنامه همه خودروسازان بزرگ جهانی وجود دارد. ابتدای هفته جاری شرکت مکو از زیرمجموعه‌های گروه مپنا و شرکت خودروسازان بم از اعضای گروه صنایع خودروسازی کرمان، طی مراسمی مشارکت خود را در ساخت خودروی برقی اشتراکی آغاز کردند.

کاهش هزینه سوخت، هزینه کم نگهداری و استفاده، کاهش میزان آلودگی هوا، حفظ محیط زیست، کاهش شیوع مشکلات تنفسی، قلبی و ریوی، کاهش آلودگی صوتی و بازتولید انرژی به‌عنوان برخی از مزایای استفاده از خودروهای برقی و الکتریکی یاد می‌شود.

هم‌زمان با ایام مبارک عید سعید فطر و در روز یکشنبه مورخه ۲۶ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰، امضاء قرارداد همکاری مشترک در قالب شرکت جوینت ونچر برای اهداف استراتژیک بلندمدت در فرصت‌های کسب و کار موجود در زمینه طراحی، ساخت، تولید و ارائه خودروی برقی اشتراکی در کلاس‌های A و B و فناوری‌های مرتبط با آن در ایران و منطقه خاورمیانه و اجرای طرح بهبود و ارتقای پکیج‌های برقی سازی خودروهای مورداشاره مطابق با راه‌حل‌های فنی استاندارد فی مابین شرکت مهندسی برق و کنترل مپنا (مکو) و شرکت خودروسازان بم (بم کو) به وقوع پیوست.

با امضای این قرارداد تولید و عرضه خودروی برقی اشتراکی به منظور اجرای ناوگان حمل و نقل مرتبط در محدوده‌های مشخص در کلان‌شهرها به‌خصوص تهران بزرگ، در دستور کار قرار گرفت. بر اساس این همکاری، شرکت مکو تولید و توسعه پیشرانه و ذخیره‌ساز انرژی این خودروها را بر عهده خواهد داشت و شرکت خودروسازی بم بخش بدنه، تریم و قسمت های خودرویی را به انجام خواهد رساند.

بیشتر بخوانید: رونمایی از اولین اتوبوس برقی ایران

همکاری مپنا و خودروسازان بم در ساخت خودروی برقی

گروه مپنا از مدت‌ها پیش برنامه ایجاد زیرساخت برای خودروهای برقی را دنبال کرده است. در زمینه ایجاد پلتفرم‌ خودرو برقی نیز اقدامات مناسبی در گروه مپنا صورت گرفته است. با اعلام کارشناسان فنی دو شرکت، به‌زودی اولین محصول این شرکت مشترک با قابلیت فروش آزاد و همچنین کسب و کار اشتراکی ارائه خواهد شد. ظرفیت باتری این محصول حداکثر ۱۵ کیلووات ساعت است و می‌تواند با یک بار شارژ (قابلیت شارژ سریع و کند)، مسافت ۱۰۰ کیلومتر را با سرعت بین ۶۰ تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت طی کند.

لازم است زیرساخت‌ها هم‌زمان به‌صورت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری فراهم شود، بنابراین علاوه بر برقی‌‌سازی خودروها، تمرکز بر ساخت ایستگاه‌های متعدد شارژ، شبکه و مرتبط‌کردن آنها با یکدیگر نیز مهم است.

لازم به ذکر است شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا توسعه محصولات پیشرانه و باتری پک برقی را شروع کرده است و زیر سیستم‌های موردنیاز خودروهای سبک و سنگین را فراهم می‌کند. از طرفی شرکت خودروسازی بم نیز در خط تولید خود، امکانات پیشرفته‌ای دارد که در حال حاضر برای تولید خودروهای لیفان استفاده می‌شودگ به همین دلیل می‌توان توقع داشت که در آینده نزدیک، خودروی برقی اشتراکی حاصل از این همکاری در خیابان‌های کشور حضور داشته باشد.

بیشتر بخوانید: مشخصات پیکاپ جدید شرکت مپنا

کشورهای توسعه‌یافته با درنظرگرفتن حفظ محیط زیست و اقتصاد به‌سرعت به‌سمت برقی‌‌سازی پیش می‌روند و ما نیز درحال آماده ‌سازی خود برای فراهم‌نمودن زیرساخت‌ها هستیم تا خودروسازها برقی‌سازی خودروهای تولیدی‌ را هدف‌گذاری و اجرا کنند.

***

شما می‌توانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.

اخبار مرتبط

۵ نکته مهم برای خرید امن خودرو از دیوار

شرط تایید مالکیت برای ثبت آگهی رایگان دیوار در دسته خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *