پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای

پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای کدامند؟

مراکز آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای مشغول تربیت نیروی فنی در بیش از ۴۰ رشته هستند؛ اما در میان شغل های فنی و حرفه ای کدام‌یک درآمدزایی بیشتری می‌کنند؟

به‌طور کلی شغل های فنی و حرفه ای آن دسته از مشاغلی هستند که بر کسب مهارت متمرکز هستند. فرد با یادگرفتن مهارت‌های مختلف در مراکز آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای می‌تواند در شغل‌های مرتبط درآمدزایی کند؛ شغل‌هایی که در اکثر موارد به تحصیلات دانشگاهی نیاز ندارند. مراکز آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای مشغول تربیت نیروی فنی متخصص در ۴ زیرشاخه و بیش از ۴۰ رشته هستند؛ اما در میان این شغل های فنی و حرفه ای کدام‌یک برای فارغ‌التحصیلان این سازمان مناسب‌تر است و درآمد بیشتری برایشان به ارمغان خواهد آورد؟
در ادامه، به معرفی پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای می‌پردازیم تا برای آینده شغلی‌تان با دیدی روشن‌تر تصمیم بگیرید. توجه داشته باشید که این مشاغل به ترتیب درآمد مرتب نشده‌اند و کسب مهارت و تجربه کاری در هرکدام از آن‌ها، بر سطح درآمد شما تأثیر خواهد داشت.


رشته های فنی و حرفه ای در هنرستان‌ها

هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای تلاش می‌کنند با ارائه درس‌هایی تئوری و عملی، نیروهای متخصص در حوزه‌های فنی و حرفه‌ای به جامعه تحویل دهند. درس‌های این رشته‌ها بیشتر رویکردی کارگاهی و عملی دارند. رشته‌های فنی و حرفه‌ای در ایران، دارای چهار زیرگروه مختلف هستند و هرکدام از این گروه‌ها چندین رشته مختلف دارند. در جدول زیر می‌توانید این زیرگروه‌ها و رشته‌هایشان را مشاهده کنید:

[table id=342 /]

شما با تحصیل در هرکدام از این رشته‌ها و با به‌دست آوردن مهارت‌های لازم می‌توانید وارد بازار کار ایران شوید. علاوه بر تحصیل، می‌توانید با کسب مهارت تجربی هم وارد این حرفه‌ها شوید. یعنی برای مدتی در یک کارگاه یا مغازه به‌صورت کارآموز شروع به کار کنید و سپس مستقل شوید.

لیست پردرآمدترین رشته‌های فنی و حرفه ای

توجه داشته باشیدکه شما  می‌توانید این شغل‌ها را با سرمایه‌ای حدود ۵ تا ۱۰ میلیون آغاز کنید و سپس حوزه‌های کاری خود را گسترش دهید. مهم‌ترین نکته برای موفقیت در این مشاغل، علاقه داشتن و مهارت بالاست. در ادامه، پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای را معرفی می‌کنیم.

۱- تعمیرات لپ‌تاپ، موبایل و گجت‌های الکترونیکی

یکی از مشاغل فنی پول‌ساز در دنیای امروز، حرفه تعمیرات لوازم الکترونیک است. برای شروع این حرفه، نیاز به سرمایه اولیه خاصی ندارید. تنها کافی است در دوره‌های مرتبط شرکت کنید و با انواع سخت‌افزار و نرم‌افزارهای موردنیاز هر وسیله و نحوه تعمیر آن‌ها آشنا شوید.
شما می‌توانید در این حوزه، به‌جای تسلط بر کل دستگاه‌ها، روی تعمیرات یکی از اجزای آن‌ها متمرکز شوید و در همان حیطه خاص کار کنید؛ برای مثال، تعمیرات بردهای الکترونیک می‌تواند انتخاب خوب و پول‌سازی باشد.
اگر هزینه راه‌اندازی یک مغازه را ندارید، می‌توانید به‌عنوان کارآموز یا شریک یک تعمیراتی دیگر مشغول به کار شوید.

تعمیرات لپ‌تاپ، موبایل و گجت‌های الکترونیکی یکی از پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای است

۲- تعمیرات لوازم خانگی

همه ما در زندگی روزمره از وسایلی همچون یخچال، ماشین لباسشویی، تلویزیون و مواردی از این قبیل استفاده می‌کنیم. از سوی دیگر، با افزایش قیمت این وسایل ترجیح می‌دهیم در صورت بروز مشکل، آن‌ها را تعمیر کنیم تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی کرده باشیم.

شما می‌توانید از طریق تعمیر این وسایل درآمد قابل‌توجهی داشته کنید. برای این کار لازم است ابتدا با ساختار قطعات الکترونیک این دستگاه‌ها و نحوه کار کردن آن‌ها آشنایی لازم را داشته باشید. هم‌چنین باید بتوانید آن‌ها را به‌خوبی عیب‌یابی کرده و مشکلشان را حل کنید.

۳- مکانیک خودرو

ممکن است اولین تصویری که از شغل مکانیکی داشته باشید، دستانی روغنی و محیط کاری طاقت‌فرسا باشد؛ اما همه ماجرا این نیست. مکانیکی یکی از شغل های پردرآمد فنی و حرفه ای است که با تسلط بر آن می‌توانید درآمد بسیار خوبی کسب کنید.

در این شغل، با قطعات مختلف خودرو مثل موتور، گیربکس، دیفرانسیل و مواردی از این قبیل سروکار دارید و باید با دانستن نحوه عملکرد آن‌ها، بتوانید مشکلات پیش‌آمده را بررسی و رفع کنید.

مکانیکی یکی از شغل های پردرآمد فنی و حرفه ای است که با تسلط بر آن می‌توانید درآمد بسیار خوبی کسب کنید.

۴- برقکاری ساختمان و برقکاری صنعتی

اگر به سیستم برق‌رسانی و سیم‌کشی علاقه‌مند هستید، می‌توانید به سراغ شغل برقکاری صنعتی یا ساختمانی بروید که جزو پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای در بازار کار ایران است.

در این حرفه باید با انواع سیستم‌های برق‌کشی آشنایی داشته باشید، بتوانید آن‌ها را راه‌اندازی نمایید و اختلالات پیش آمده را برطرف کنید. در حیطه برقکاری ساختمانی می‌توانید به حوزه‌های نصب سیستم‌های امنیتی (مثل دوربین و دزدگیر) و درهای اتوماتیک هم وارد شوید و از طریق آن‌ها به درآمد برسید. این در حالی است که شاغلان حوزه برقکاری صنعتی بیشتر در حیطه نصب تابلوهای تأسیسات فعالیت می‌کنند.

در حرفه برقکاری باید با انواع سیستم‌های برق‌کشی آشنایی داشته باشید، بتوانید آن‌ها را راه‌اندازی نمایید و اختلالات پیش آمده را برطرف کنید.

۵- تعمیرات و نصب سیستم‌های گرمایشی- سرمایشی

نصب و تعمیر انواع پکیج و کولرها هم می‌تواند به‌راحتی در دسته پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای قرار گیرد. در این حرفه کافی است با سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی متفاوت آشنا باشید و بتوانید آن‌ها را به درستی نصب و عیب‌یابی کنید.

نصب و تعمیر انواع پکیج و کولرها هم می‌تواند به‌راحتی در دسته پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای قرار گیرد.

دیوار، راهی برای ورود به پردرآمدترین شغل های فنی و حرفه ای

شاید پس از فارغ‌التحصیلی از مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای قصد داشته باشید به‌صورت سنتی دنبال راه‌های استخدام در شغل های فنی و حرفه ای باشید و هر روز به مراکز فعال در این رشته‌ها مراجعه کنید و بپرسید که آیا به کارآموز یا نیروی کار نیاز دارند یا نه.

اما توصیه ما این است که به جای این روش زمان‌بر و طاقت‌فرسا، از سرویس استخدام سایت دیوار استفاده کنید. در این بخش از سایت دیوار کافی است نام شغل موردنظر خود را جستجو کنید. آگهی‌های استخدام متنوع به‌صورت روزانه روی این سایت قرار می‌گیرند و بنابراین می‌توانید به‌راحتی شغل مطلوب خود را پیدا کنید.

آشنایی با بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران

دوره های فنی و حرفه ای کدامند و چگونه در کاریابی به کمک شما می‌آیند؟

مزایای سرویس استخدام دیوار برای کارفرما و کارجو

جدیدترین آگهی‌های استخدام را در دیوار ببینید


 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search