با انواع مبلمان و ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید

0

در گذشته قدری زندگی ساده‌تر بود و آراستگی ظاهری جایی که در آن زندگی می‌کردیم، با یک پشتی و چند تکیه‌گاه ساده تامین می‌شد. اما در دنیای رنگارنگ امروز، وسایل لوکس‌تری مانند انواع مبل جای وسایل ساده قدیمی را گرفته و همین هم باعث شده که خرید مبلمان به یک مساله اساسی در زندگی ما تبدیل شود.

شاید خرید مبلمان به ظاهر آن‌قدر سخت نباشد؛ اما گاهی تنوع و گوناگونی مدل‌های مختلف آن دردسرساز ‌می‌شود و خریدار به درستی نمی‌داند که بهترین انتخاب برای او چیست؟ خرید مبلمان هم مثل هر کار دیگری، نیاز به آگاهی دارد. اگر قبل از خرید، به‌خوبی نسبت به مدل‌های مختلف، قیمت، مزایا و معایب مبلمان انتخابی خود آگاه باشید، خرید آن دیگر کار خیلی سختی نخواهد بود.

نکته مهم‌تر، آشنایی با انواع مبل است که باعث می‌شود، خریدی مطمئن داشته باشید و تا مدت‌ها از انتخاب راضی باشید. با این توضیح کوتاه می‌خواهیم درباره مواردی صحبت کنیم که در خرید انواع مبلمان نیاز است بدانید. 

معرفی انواع مبل

بد نیست برای شناخت بیشتر، به انواع مبل نگاهی بیاندازیم. آگاهی از انواع مبل‌های موجود در بازار، به شما کمک می‌کند تا بسته به اولویت‌هایتان، انتخاب بهتری داشته باشید. 

شما با توجه به قیمت مبل، جنس چوب و لوازم به‌کاررفته در آن، متناسب با فضا یا موقعیتی که برایش به دنبال مبلمان هستید، می‌توانید انواع مبل را انتخاب کنید. هر چقدر به جنس چوب، استحکام، جنس پارچه، نوع دوخت و نوع چوب یا اسکلت مبل حساس باشید، برنده خرید خود خواهید بود.

زندگی‌ شهری امروز و آپارتمان‌های کوچکی که تنگاتنگِ هم در شهر قرارگرفته، اغلب فضای کمتری را برای دکور یا مبلمان بزرگ باقی گذاشته است. چنین شرایطی ایجاب می‌کند که خریدهای ما متناسب با فضای در دسترس ما باشد.

در مجموع می‌توان انواع مبل را این‌طور بیان کرد:

  • مبل‌های تختخواب‌شو – فوتون‌ها (Futon)
  • مبلمان سلطنتی یا استیل
  • انواع مبل کلاسیک
  • مبل‌های دسته منبتی
  • مبل‌های پارچه‌ای
  • مبل‌های چرم
  • انواع مبل اسپرت
  • مبل چندبخشی (Sectional Sofa)
  • مبل چسترفیلد (Chesterfield)
  • مبل به سبک لاوسن (Lawson-style Sofa)
  • مبل مدرن قرن بیست‌ویکم (Mid-century Modern)
  • مبل مدل معاصر قرن بیست‌ویک (Contemporary Mid-century Modern Sofa)
  • مبل مدل انگلیسی (English)
  • مبل سبک بریج واتر (Bridgewater)
  • کوهان شتری (Camelback)
  • مبل کابریول (Cabriole)
  • مبلمان شزلون (chaise lounges)
  • مبل‌های سبک لاوسیت یا لاوسِت (Loveseat Sofas)
  • مبل دیوان؛ دو وجهی (Divan)
  • مبل سبک نیمکتی (Settee Sofa)
  • مبل راحتی برقی (Recliner Sofa)
  • مبل راحتی رسمی (Tuxedo Sofa)

انواع مبلمان - انواع مبل شزلون آبی

به کلاف مبل دقت کنید

در قدم اول یکی از مهم‌ترین نکاتی که در خرید انواع مبل باید به آن توجه داشت، جنس کلاف است. اصطلاح کلاف در واقع همان اسکلت یا ستون فقرات مبل است که باعث می‌شود، پایه‌ای مستحکم برای ظاهر خوش‌آب و رنگ مبل شکل بگیرد و در درازمدت استحکام مبل را تامین کند.

کلاف مبل در واقع به نوع چوب یا اسکلت مبل بستگی دارد و باید هنگام خرید، دقت بیشتری در این مورد به خرج دهید و خوب ظاهر آن را بررسی کنید. بهترین نوع آن هم، کلاف دوبل است که در واقع دو چوب بهم پیوسته است و باعث استحکام بیشتر مبل می‌شود.

درنظر داشته باشید که  اول از همه جنس کلاف باید به‌گونه‌ای باشد که استحکام مبل را تامین کند. اما این سوال پیش می‌آید چگونه بفهمیم که آیا کلاف مبل موردنظر ما از استحکام لازم برخوردار است و بتوانیم آن را تشخیص دهیم؟ شناخت جنس کلاف مبل کار خیلی سختی نیست. کافی است به این نکات دقت کنید: 

  • اول از همه روی مبل بنشینید و گوش بدهید که مبل صدا ندهد یا به اصطلاح جیرجیر نکند.
  • دوم لق‌زدن پایه مبل است که نشان می‌دهد کلاف مبل خوب محکم نشده یا از مواد قابل اطمینانی نیست.
  • سوم هم اینکه دقت کنید ظاهر مبل بدون زدگی یا شکستگی بوده و یک‌دست باشد.

این موارد مهم‌ترین چیزهایی است که در هنگام خرید در مورد کلاف انواع مبل باید به آن توجه کنید. نوع فوم، جنس پارچه و نوع دوخت رویه از موارد دیگری است که اگر قدری در مورد آن دقت شود، می‌تواند خیال شما را از خرید یک مبل بادوام و مطمئن، راحت کند.

البته در مورد خرید انواع مبل نمی‌توان یک نسخه واحد پیچید. هر خانواده بسته به نیاز خود و کاربری مشخصی که از مبلمان می‌خواهد، امکان دارد سراغ مدل‌های مختلفی برود که تنوع قیمت هم به‌همین‌خاطر بیشتر خواهد بود. ممکن است یک خانواده به دلیل پایین‌بودن بودجه خود، اقدام به خرید مبلی کند که متناسب با فضا و آپارتمان کوچک‌شان باشد.

از طرف دیگر هم، خانواده دیگری به دلیل فضای بزرگ‌تری که در خانه دارند، سراغ انواع مبل دیگر مثل سرویس مبلمان چندنفره بروند. از همین‌رو بهتر است قبل از خرید، اولویت‌های خود را بر اساس تعداد افراد خانواده، بودجه کنار گذاشته برای خرید مبل و موارد دیگر مشخص کنید.

فوم مبلمان را از یاد نبرید

دانستن برخی موارد پیش از خرید انواع مبل مثل جنس لایه میانی مبل یا فوم آ» بسیار ضروری است. توجه به لایه میانی مبل باعث می‌شود که شما در درازمدت، مبل راحت‌تر و قابل استفاده‌تری را در اختیار داشته باشید. مواد به‌کاررفته در فوم مبل هم نکته قابل‌توجهی است. در واقع فوم مبل همان موادی است که وقتی پارچه مبل را باز کنید، آن را می‌بینید.

اهمیت فوم مبل به این دلیل است که کیفیت موارد به‌کاررفته در آن، رابطه مستقیمی با راحتی مبل دارد. هر چقدر مواد بهتری داخل فوم مبل باشد، مبل راحت‌تری خواهید داشت.  

نکته؛ فوم مبل می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد؛ فوم نمدی، فوم پنبه‌ای، فوم چسبی، فوم فنری و فوم لایه‌ای از اصلی‌ترین انواع فوم مبل هستند. برخی دیگر از مبل‌ها هم ممکن است با پرو موی حیوانات یا فیبر پر شده باشند.

فوم برای انواع مبل

۵ نکته ضروری در خرید انواع مبلمان

اما بعد از اطلاعات کلی که از انواع مبل به‌دست آوردیم، بد نیست که به برخی نکات ضروری هنگام خرید توجه کنیم:

  • نشیمنگاه مبل را امتحان کنید
  • اسکلت مبل از همه‌چیز مهم‌تر است
  • به محتویات مبل توجه کنید
  • پارچه مناسب انتخاب کنید
  • اندازه‌ها را به‌خاطر بسپارید

نشیمنگاه مبل را امتحان کنید

برای انتخاب انواع مبل اگر لازم است وقت بیشتری بگذارید؛ اما قبل از خرید، حتماً روی مبل بنشینید و آن را امتحان کنید. نشیمنگاه مبل به‌طور معمولی عمقی با حداقل ۶ سانتی‌متری دارد که اگر پاهای شما بلند باشد، فضای زیادی را برای مانور در اختیارتان قرار می‌دهد. اگر هم قد کوتاه‌تری دارید، مساله قدری متفاوت خواهد بود. در واقع عمق نشیمنگاه متفاوت است.

به‌همین‌خاطر است که می‌گوییم ابتدا آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید که پشتی صندلی مطلوب شماست. ارتفاع خود مبل هم معمولا بین ۴۵ تا ۵۰ سانتی‌متر است. البته هیچ ارتفاع درست یا غلطی وجود ندارد و همه‌چیز به خود شما و راحتی‌تان بستگی دارد.

اسکلت مبل از همه‌چیز مهم‌تر است

همان‌طور که قبل‌تر هم گفته شد، جنس بدنه انواع مبل یا همان اسکلت آن، از مهم‌ترین نکاتی است که باید به آن توجه کنید. تا جایی که می‌توانید هزینه بیشتری کنید تا مبل شما اسکلت بهتری داشته باشد. قرار است سال‌های زیادی در کنار این مبل باشید و مهم است که استحکام و راحتی آن، مورد توجه قرار گیرد.

معمولاً گفته می‌شود که اسکلت چوبی سخت، گزینه خوبی است اما باز هم بستگی به نوع کاربری مبل برای شما دارد. در برخی منابع خارجی گفته می‌شود که باید به ضمانت‌نامه مبل توجه کنید؛ اما این مساله ممکن است قدری در کشور ما متفاوت باشد. در مجموع اگر بتوانید ضمانتی حداقلی را برای آن از فروشنده بگیرید، اتفاق خوبی است.

به محتویات مبل توجه کنید

یادتان باشد که آنچه داخل مبل قرار دارد، همان‌قدر اهمیت دارد که ظاهر آن برای شما مهم است. برخی می‌گویند گزینه پر، بهترین چیزی است که می‌تواند داخل مبل استفاده شود و برخی هم می‌گویند باید از انواع فوم باشد؛ اما خوب است بدانید که بهترین گزینه این است که نشیمنگاه از انواع فوم و کوسن‌ها از نوع پر باشد.

کوسن برای انواع مبل

پارچه مناسب برای مبل انتخاب کنید

علاوه بر محتویات و اسکلت مبل، ظاهر آن هم بدون‌شک اهمیت دارد. مواد طبیعی ممکن است زیر نور خورشید قدری محو شوند؛ پس اگر مبل شما قرار است نزدیک پنجره باشد، از پارچه مصنوعی استفاده کنید. اگر هم حیوان خانگی دارید، پارچه‌ای را انتخاب کنید که پرز و مو را به خود نگیرد و یا شست‌وشو و تمیزی آن به‌راحتی انجام شود.

پارچه مخمل برای انواع مبل

اندازه‌ها را به خاطر بسپارید

با همه موارد ذکر شده، باید گفت اگر مبل اندازه خانه شما نباشد یا به اصطلاح به تن خانه شما زار بزند، کل وقت و هزینه‌ای که کرده‌اید را دور ریخته‌اید.

  • پس ابعاد و اندازه‌ها را برای خرید انواع مبل به‌خاطر داشته باشید و مطمئن شوید که ابعاد آن، متناسب با فضای خانه شماست.
  • برخی کارشناسان می‌گویند اگر برای اتاق یا فضاهای کوچکتر خرید می‌کنید، باید به عمق مبل توجه کنید. 
  • اگر اتاق شما وسیله‌های غیرقابل جابه‌جایی مثل شوفاژ یا قفسه‌های توکار دارد، باید این مورد را هم درنظر داشته و اندازه‌های درستی هنگام خرید داشته باشید.

البته همه موارد ذکر شده در این مقاله، تنها کلیاتی درباره انواع مبل است و هر چقدر قبل از خرید، آگاهی خودتان را نسبت به جنس، نوع فوم یا اسکلت مبل بالاتر ببرید، خرید بهتری خواهید داشت و مبل شما، زمان بیشتری را کنارتان خواهد بود. 

برای دیدن آگهی‌های مبل کلیک کنید

انواع مبل در خانه

زندگی به سبک لاوسن

مبلمان به سبک لاوسن (Lawson-style Sofa) هم انواع مبل‌های امروزی است که بیشتر آن را با نام مبل راحتی می‌شناسیم. همان مبل‌های همیشگی که به قیمت‌های مختلف در بیشتر خانه‌ها دیده می‌شود. نکاتی که پیش از این در مورد فوم و جنس کلاف گفتیم، در مورد این مبل هم صدق می‌کند. موقع خرید دقت کنید که موارد ذکر شده را در این نوع مبل هم بررسی کنید.

  • مبل مدرن قرن بیست‌ویکم (Mid-century Modern) یا همان چیزی که با عنوان دکوراسیون میدسنچری گفته می‌شود، شباهت‌هایی با مبل سبک لاوسن دارد. البته مدل میدسنچری قدری منعطف‌تر است و امکان انطباق فضای راحتی و پذیرایی را به شما می‌دهد.
  • مبل مدل معاصر قرن بیست‌ویک (Contemporary Mid-century Modern Sofa) هم قدری به مدل لاوسن و میدسنچری شباهت دارد. در واقع به‌نظر می‌رسد که زندگی مدرن امروزی، قدری باعث شده تا انواع مبل با تغییرات همراه شود تا بیشتر از قبل باب میل شهروند امروزی باشد.
  • مبل مدل انگلیسی (English) هم یکی دیگر از انواع مبل است که بیشتر شباهت به مبل چستر دارد. پشت آن قدری کشیده‌تر است و همین هم آن را از چستر متفاوت می‌کند. البته به‌غیر از موارد گفته شده، گزینه‌های مختلفی وجود دارد که تنوع بازار مبل را بیشتر کرده است.
آگهی‌های مبلمان را در دیوار ببینید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.